Verlichtingsbalk kopen? De 5 beste review

Als je gaat rijden met een trailer of aanhanger, ben je verplicht om aan bepaalde regels en wetten te voldoen. Zo moet je altijd met een goed werkende verlichtingsbalk gaan rijden. Er zijn een paar onderdelen die hij altijd bevat. In deze context is het ook belangrijk om je trailer goed te beveiligen, lees hier alles over het veilig stellen van je trailer met een goed trekhaakslot. We gaan je vertellen waar hij aan moet voldoen en welke de beste zijn.

Wat zit er op een verlichtingsbalk?

Een verlichtingsbalk zit aan de achterkant van een trailer of aanhanger. Op deze balk monteer je ook je kenteken van de trailer of aanhanger. Deze moet de juiste en vooral goed werkende verlichting bevatten. Als bepaalde lichten het niet doen, ben je strafbaar en kun je een flink boekte door krijgen.

Zo moeten er bepaalde lichten altijd goed gekoppeld zijn en werken. Dit zijn onder andere de remlichten, kentekenverlichting, achterlichten, richtingaanwijzers en je mistachterlicht. Het is wettelijk verplicht dat deze lichten werken en aan je auto gekoppeld zijn. Dit in verband met de veiligheid op de weg.

Het monteren van de lichtbalk

Een van de dingen waar je op moet letten, is hoe de verlichtingsbalk geïnstalleerd moet worden. Als je een beetje handig bent, kun je dit in de meeste gevallen wel zelf. Maar onderling kan de manier waarop hij bevestigd moet worden nog wel verschillen. Let hier dus goed op wanneer je hem aanschaft.

Vaak is een verlichtingsbalk universeel en op elke aanhanger of trailer te monteren. Vaak is het een zo simpel als een paar bouten en moeren en het juiste gereedschap nodig hebben. Zo zit je verlichtingsbalk in een paar minuten goed bevestigd aan je aanhanger of trailer.

Geen permanente oplossing

Over het algemeen moet je rekening houden met het feit dat een verlichtingsbalk geen permanente oplossing is voor een aanhanger. De kunststof versie van de verlichtingsbalken is namelijk erg gevoelig voor schaden en breuken.

Als je de aanhanger of trailer vaak gebruikt, raden we je aan om voor een permanente optie te gaan. Je kunt dan beter een aluminium verlichtingsbalk installeren. Toch blijft een makkelijk kunststof verlichtingsbalk een ideale oplossing voor als je het snel moet oplossen of de trailer niet vaak gebruikt. Voordat je een verlichtingsbalk aanschaft is het dus vooral belangrijk om na te gaan hoe vaak je de trailer of aanhanger gebruikt en hoeveel je er in wilt investeren. In sommige gevallen is dan een simpele verlichtingsbalk de beste oplossing.

De 5 beste verlichtingsbalk

1

Carpoint Verlichtingsbalk voor

foto van een Carpoint Verlichtingsbalk voor
9.4Expert Score
Betrouwbare, eenvoudige installatie, heldere verlichting, veilige fietsdrager.

De Carpoint Verlichtingsbalk voor Fietsdrager is een uitstekende en essentiële toevoeging voor de veiligheid op de weg tijdens het vervoeren van uw fietsen. Eenvoudig te monteren en te verbinden met de stekker van uw auto, biedt het heldere en goed zichtbare achterlichten, remlichten en richtingaanwijzers. Het compacte en duurzame ontwerp past perfect bij verschillende soorten fietsdragers en zorgt voor een betrouwbare werking.

Goede punt(en)
 • Hoogste kwaliteit
 • Top service bij aankoop
 • Enorm gebruiksvriendelijk
2

Benson Verlichtingsbalk Universeel

foto van een Benson Verlichtingsbalk Universeel
8.4Expert Score
Stevig, heldere verlichting, eenvoudig te monteren, universeel, betrouwbaar

Ik heb onlangs de Benson Universele Verlichtingsbalk aangeschaft via Bol. com en ik ben zeer tevreden met deze aankoop. Deze verlichtingsbalk is eenvoudig te monteren en past perfect op mijn aanhanger. De LED-verlichting is helder en zichtbaar, wat zorgt voor extra veiligheid tijdens het rijden in het donker. Bovendien biedt het een compleet pakket met achterlichten, remlichten, richtingaanwijzers en reflectoren, waardoor het voldoet aan alle wettelijke vereisten.

Goede punt(en)
 • Gemaakt van goed duurzaam materiaal
 • Goede kwaliteit
 • Goede prijs kwaliteit verhouding
3

Proplus aanhanger verlichtingsbalk

foto van een Proplus aanhanger verlichtingsbalk
8.3Expert Score
Helder licht, eenvoudige montage, korte kabel, degelijke kwaliteit.

De ProPlus aanhanger verlichtingsbalk (80 x 14 cm, wit met 1 meter kabel) is een solide en betrouwbare keuze voor het verlichten van uw aanhanger. Met een afmeting van 80 x 14 cm, biedt het heldere verlichting, wat bijdraagt aan de veiligheid tijdens het rijden. Het eenvoudige witte ontwerp past bij de meeste aanhangers en de 1 meter kabel zorgt voor probleemloze installatie. Ondanks de betaalbare prijs, is de kwaliteit indrukwekkend. De robuuste constructie en waterbestendigheid garanderen duurzaamheid en betrouwbaarheid onder alle weersomstandigheden.

Goede punt(en)
 • Zeer redelijke service aan de klant
 • Gemaakt van redelijk kwaliteit materiaal
 • Gebruiksvriendelijk
4

Twinny load Twinnyload

foto van een Twinny load Twinnyload
7.5Expert Score
Eenvoudig, functioneel, veilig, heldere verlichting, betrouwbaar, duurzaam.

De Twinny Load Verlichtingsbalk voor Easy is een uitstekende en betrouwbare oplossing om uw fietsen veilig en zichtbaar te vervoeren. De verlichtingsbalk is eenvoudig te monteren en sluit naadloos aan op de Twinny Load Easy fietsdrager. Met zijn heldere en energiezuinige LED-verlichting bent u verzekerd van optimale zichtbaarheid, zelfs in de donkerste omstandigheden.

Goede punt(en)
 • Gaat goed mee
 • Gemaakt van sterk materiaal
 • Goede prijs kwaliteit verhouding
5

Benson Verlichtingsbalk 44

foto van een Benson Verlichtingsbalk 44
6.2Expert Score
Helder, duurzaam, eenvoudige installatie.

De Benson Verlichtingsbalk met 44 LED-lampen en een mistlamp biedt een uitstekende lichtoplossing voor aanhangers en voertuigen. De installatie is eenvoudig dankzij de meegeleverde 9 meter kabel met 7-polige stekker. Het E-keurmerk garandeert een degelijke kwaliteit en voldoet aan de Europese eisen.

Goede punt(en)
 • Leuk ontwerp
 • Gemaakt van matig materiaal
 • Gebruiksvriendelijk

 

   Beste review
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Shopping cart