Balkonbankje kopen? De 5 beste review

Wanneer je op het balkon wil zitten om te genieten van het mooie weer, is het wel zo fijn als je comfortabel kunt zitten. Een mooi balkonbankje is hier de perfecte oplossing. Het ziet er niet alleen heel netjes uit, maar is ook erg praktisch.

Een balkonbankje

Een balkonbankje is een bankje wat je op balkon kan zetten. Dit klinkt natuurlijk erg logisch en voor de hand liggend, maar een geschikt bankje voor op balkon vinden kan erg moeilijk zijn. Vaak zijn balkons smal en langwerpig van vorm. Dit maakt het lastig om een bankje te plaatsen dat niet het hele balkon in beslag neemt.

De oplossing is een balkonbankje. Een balkonbankje is smal van formaat en past vaak in de breedte van het balkon. Er zijn veel verschillende formaten en afmetingen, maar ook kun je hem vaak op maat laten maken, omdat het vaak bijzondere afmetingen zijn. Zie het als het verschil tussen een gangtafel of een bureauklok, elk met hun eigen unieke afmetingen.

Verschillende materialen en afmetingen

Er zijn veel verschillende soorten balkonbankjes. Over het algemeen worden ze meestal gemaakt van steigerhout, teakhout of Douglas hout. Deze houtsoorten blijven altijd erg mooi onder alle weersomstandigheden.

Ook zijn deze houtsoorten makkelijk te bewerken waardoor ze ideaal zijn om een balkonbankje op maat te maken. Zo kun je bijvoorbeeld ook kiezen voor een andere stijl of om bijvoorbeeld een balkonbankje te maken met opbergruimte eronder. Je kunt dus erg veel kanten op om jouw perfecte bankje voor op het balkon te vinden.

Hoe kies je het beste balkonbankje?

Wat het beste bankje voor jouw balkon is, is afhankelijk van jouw eigen smaak en de afmetingen van je balkon. Dit is dan ook waar je mee begint: het opmeten van je balkon. Wanneer je de specifieke afmetingen weet en de plek waar je bankje wordt neergezet, kun je op zoek gaan naar een passend balkonbankje.

Daarnaast kun je in overweging nemen welke soort hout je wilt en ook of je eventueel extra opbergruimte wilt. In dat geval kies je bijvoorbeeld voor een balkonbankje met een klep onder het zitgedeelte. Hier kun je dan bijvoorbeeld wat tuingereedschap kwijt of eventueel de kussens van het bankje. Zo zorg je er voor dat je zeer functioneel en bewust met de kleine ruimte van je balkon om gaat. Met een balkonbankje zul je echt een fijne plek kunnen creëren waar je graag zal gaan zitten.

De 5 beste balkonbankje

1

Relaxdays tuinbank met

foto van een Relaxdays tuinbank met
9.4Expert Score
Stijlvolle, comfortabele tuinbank; handig ingebouwd tafeltje.

De Relaxdays tuinbank met tafeltje is een stijlvolle en praktische toevoeging aan elke tuin of balkon. Deze zwarte parkbank heeft een robuust ontwerp dat gecombineerd wordt met een comfortabele zitervaring. Het geïntegreerde tafeltje is ideaal voor het plaatsen van drankjes, snacks of een goed boek. Dankzij de kwalitatief hoogwaardige materialen is de bank bestand tegen de elementen en ziet hij er na verloop van tijd nog steeds goed uit.

Goede punt(en)
  • Kwaliteit door het beste materiaal
  • Gemaakt van duurzaam materiaal
  • Snelle levering
2

Relaxdays tuinbank met

foto van een Relaxdays tuinbank met
8.6Expert Score
Stijlvol, comfortabel, 3 personen, tafel, houten, duurzaam, compact, multifunctioneel, gebruiksvriendelijk, aantrekkelijk ontwerp.

Ik heb onlangs de Relaxdays Tuinbank met Tafel aangeschaft en ben zeer tevreden over deze houten buitenbank. De bank biedt voldoende ruimte voor drie personen en de geïntegreerde tafel is een handige toevoeging om drankjes en snacks op te plaatsen.

Goede punt(en)
  • Gaat lang mee
  • Gemaakt van het beste materiaal
  • Zeker gebruiksvriendelijk
3

Kleine teakhouten tuinbank

foto van een Kleine teakhouten tuinbank
8.2Expert Score
Stijlvol, duurzaam, opbergruimte, comfortabel, stevig, weerbestendig, compact, handig, kwaliteit, multifunctioneel.

De Kleine Teakhouten Tuinbank met Opbergruimte (100x60x90 cm) is een uitstekende aanwinst voor elke tuin of balkon. Het duurzame teakhout zorgt voor een strak en mooi uiterlijk, terwijl de sterke constructie garant staat voor een lange levensduur. De bank is comfortabel en de handige opbergruimte onder de zitting is een echte bonus, waardoor het een praktische keuze is voor kleine buitenruimtes.

Goede punt(en)
  • Gemaakt van redelijk duurzaam materiaal
  • Gemaakt van redelijk kwaliteit materiaal
  • Gebruiksvriendelijk
4

Relaxdays tuinbank met

foto van een Relaxdays tuinbank met
7.7Expert Score
Stijlvol, comfortabel, 2-zits, houten, balkonbank, tafel, duurzaam, buiten.

De Relaxdays tuinbank met tafel is een uitstekende aanwinst voor uw buitenruimte. Deze 2-zits balkonbank zorgt voor extra zitgelegenheid en heeft een geïntegreerde tafel voor optimaal comfort en gebruiksgemak. De zitbank is gemaakt van hoogwaardig hout, wat zorgt voor een solide en duurzame constructie die bestand is tegen diverse weersomstandigheden.

Goede punt(en)
  • Gaat goed mee
  • Kwaliteit door keuze materiaal
  • Gebruiksvriendelijk
5

Relaxdays tuinbank antiek

foto van een Relaxdays tuinbank antiek
6.8Expert Score
Stijlvol, stevig, comfortabel, tijdloos, duurzaam.

De Relaxdays tuinbank met een antiek design is een prachtige parkbank om je tuin of balkon een charmante uitstraling te geven. De combinatie van zwart en brons maakt de gietijzeren bank niet alleen uiterst duurzaam, maar ook oogstrelend. Het tweezits-formaat zorgt ervoor dat de bank perfect past, zelfs in kleinere ruimtes zoals een balkon.

Goede punt(en)
  • Leuk ontwerp
  • Gemaakt van matige kwaliteit materiaal
  • Snelle levering

 

      Beste review
      Logo
      Enable registration in settings - general
      Shopping cart