De 5 beste gatentangen van 2022

Een gaatjestang is een gereedschap dat vaak van staal is gemaakt, welke is voorzien van holle pijpjes met ponsen of scherpe randen. Deze tang wordt gebruikt om te ponsen of perforeren in verschillende materialen, of deze door te boren. Uiteraard is het hierbij belangrijk dat het materiaal niet te hard is, en moet je ook altijd de juiste diameter kiezen voor het maken van de gaten. Een goed voorbeeld hiervan is het maken van de gaatjes in een riem, wat met een gatentang wordt gedaan.

In welk materiaal kun je de gatentang gebruiken?

Toen de tangen werden ontworpen waren ze vooral geschikt voor het maken van gaten in leer, zoals bij een riem het geval is. echter zijn de tangen in de loop van de jaren uitgebreid met andere functies, zodat ze tegenwoordig ook voor andere materialen gebruikt kunnen worden. Naast leer, kunnen ze nu ook gebruikt worden voor:

 • Karton
 • Dunne platen staal, metaal, koper en aluminium
 • Papier
 • Textiel
 • Linnen
 • Rubber
 • Neopreen
 • Sommige houtsoorten

Verschillende soorten tangen 

Naast dat je de gatentang voor verschillende materialen kunt gebruiken, zijn er ook nog een aantal verschillende tangen verkrijgbaar. De meeste bekende en meest gebruikte, is de revolvertang. Deze heeft een wiel waar de ponsen aan bevestigd zijn. Met dit wiel kun je gaten van verschillende afmetingen maken. Een andere bekende tang is de knijptang. Deze werkt in feite als een schaar, zonder dat er teveel kracht gezet moet worden.

Minder bekende gereedschappen zijn de centerpons of puntslag, welke gebruikt wordt om met een hamer gaten te maken in stalen of koperen platen, de drevel voor langgerekte gaten en tangen voor het maken van grotere openingen. Of ben je op zoek naar een neksteun?

De gatentang gebruiken

De gatentang is in principe erg makkelijk te gebruiken. Heb je een revolvertang, dan is het belangrijk eerst te markeren waar het gaatje in het materiaal moet komen. Nadat je dit hebt gedaan draai je de revolverkop om zodat je de juiste maat kunt kiezen. Nadat je dit hebt gedaan kun je het handvat ontgrendelen en het materiaal op de achterkant van de tang plaatsen. Zorg er hierbij wel voor dat de markering op de juiste plek zit. Als laatste is het de bedoeling dat je allebei de handgrepen dichtdrukt, tot de pons volledig door het materiaal heen is gegaan.

De meeste tangen hebben bovendien meerdere ponsen, waardoor je niet alleen ronde gaten kunt maken in verschillende diameters, maar bijvoorbeeld ook ovalen of zelfs rechthoekige.

Gatentang

Op zoek naar een Gatentang? De beslissing kan moeilijk zijn en we proberen je hiermee te helpen. Door middel van dit blogpost kunnen we je informeren wat de beste is/zijn en waar je op moet letten bij je beslissing.

Het artikel Gatentang kan ervoor zorgen dat je projectje gaat lukken. Er zijn diverse mogelijkheden als het gaat om je beslissing en dit kan het moeilijk maken. Een Gatentang wordt gebruikt door consumenten en ook soms door bedrijven. Dit blogpost helpt zowel bedrijven als consumenten met de beslissing.

Wat is een Gatentang?

Een Gatentang is een artikel die door diverse verkopers wordt aangeboden. Een Gatentang kan op diverse manieren worden gebruikt maar de hoofdfunctie is duidelijk. Omdat er diverse verkopers zijn adviseren we je om goed te onderzoeken welke het beste is. Gelukkig geven we met dit blogpost een review van de beste, waardoor je altijd de beste beslissing maakt.

Onze keuze naar de beste Gatentang is gebasseerd op diverse factoren. Als voorbeeld kijken wij enorm naar de kwaliteit, materiaal, levensduur en gerbuiksvriendelijkheid van de producten. Deze verschillende criteria zijn significant bij het bepalen van onze beslissing.

Alle producten die we hebben gekozen hebben een sterk design. Hierdoor is onze beslissing naar de beste Gatentang op gebasseerd.

De belangrijkste factoren waarop wij hebben gekozen

Kracht

Een van de 3 categorieën waarop we hebben geselecteerd is Kracht. Deze categorie is heel significant bij het selecteren omdat het je keuze prettiger maakt.

Materiaal

De tweede categorie die we hebben uitgekozen is Materiaal. Deze categorie is significant voor je beslissing. Verschillende verkopers preseteren anders in deze categorie.

Levensduur

De derde en laatste categorie waar we hebben op uitgekozen is Levensduur. Bij Levensduur is het goed om precies te weten hoe significant dit is.

De beste 5 Gatentang

1

revolvertang

foto van een revolvertang
9.4Expert Score
De hoogste kwaliteit Gatentang

Multifunctioneel: Ideaal voor verschillende doeleinden. De ponstang wordt meestal gebruikt voor het ponsen van ronde gaten in leer, riemen, plastic, rubber, canvas, stof, karton, zadels en soortgelijke materialen

Goede punt(en)
 • Hoge kwaliteit
 • Gaat relatief lang mee
 • Gebruiksvriendelijk
2

Hig Class Gatentang

foto van een Hig Class Gatentang
8.7Expert Score
De tweede beste Gatentang

Heavy Duty gaatjetang van het ‘revolver’type, waarmee gaatjes in bijvoorbeeld textiel, riemen en leer kunnen worden gemaakt. Hij is uitgerust met een aantal pijpvormige snijders, in oplopende millimeters (gewoonlijk tot ca. 6 mm) die naar keus kunnen worden verdraaid zodat ze op de bek van de tang komen.

Goede punt(en)
 • Redelijke service
 • Gemaakt van goede kwaliteit materiaal
 • Gemakkelijk en gebruiksvriendelijk
3

Gaatjestang voor Riem

foto van een Gaatjestang voor Riem
8.1Expert Score
Derde beste Gatentang uit de test

Deze gaatjestang is geschikt om gaatjes in bijvoorbeeld textiel, riemen en leer te maken. Hij is uitgerust met een aantal pijpvormige snijders, in oplopende millimeters die naar keus kunnen worden verdraaid zodat ze op de bek van de tang komen.

Goede punt(en)
 • Gaat redelijk lang mee
 • Gemaakt van redelijk materiaal
 • Gemakkelijk en gebruiksvriendelijk
4

Gaatjestang voor riemen

foto van een Gaatjestang voor riemen
7.7Expert Score
Een Gatentang van middelmatige kwaliteit

De gaatjestang is simpel in gebruik, kies de juiste maat, draai aan het wiel, meet waar het gat moet komen en maak het herkenbaa, druk vervolgens het perfecte gat zonder moeite. De gatentang maakt scherpe, precieze ronde gaten zonder ravels of blaren. Door de dubbele hefboom techniek en slipvaste grip bespaar je veel kracht en is de gatentang geschikt voor grote en kleine handjes.

Goede punt(en)
 • Redelijke service bij aankoop
 • Gemaakt van sterk materiaal
 • Snelle levering
5

Ponstang BGS

foto van een Ponstang BGS
6.5Expert Score
Gemaakt van matige kwaliteit

Deze professionele perforatietang is geschikt voor het maken van scherpe gaatjes met een diameter van 2 mm

Goede punt(en)
 • Leuk ontwerp
 • Gemaakt van matig materiaal
 • Gebruiksvriendelijk

   Beste review
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Shopping cart