Knikladder kopen? De 5 beste getest

Als je ergens niet bij kunt is een ladder heel erg makkelijk. Er zijn veel soorten ladders die je kunt kopen om jou daarbij te helpen. Niet alle ladders zijn makkelijk in gebruik of op te bergen. Als je een ladder wilt die makkelijk op te bergen is en die ook nog makkelijk in gebruik is kun je het beste kiezen voor een knikladder.

Wanneer gebruik je een knikladder?

Een knikladder gebruik je vooral als je ergens niet bij kunt, je kunt een knikladder heel erg makkelijk gebruiken door hem uit te klappen zover je wilt. Als je hem uitklapt dan kun je hem heel makkelijk gebruiken maar als je hem in wilt klappen dan werkt dat wel net zo makkelijk. Doordat hij vergrendeld als hij op de juiste hoogte staat kun je er op een veilige manier op staan zonder dat je bang hoeft te zijn om te vallen.

Waar koop je het?

Je kunt een knikladder bij de bouwmarkt kopen, iedere bouwmarkt heeft wel een knikladder staan die je mee kunt nemen. Het voordeel van een knikladder is dat je hem ook echt gelijk mee kunt nemen, hij is namelijk goed in te klappen waardoor je hem ook in de auto kunt vervoeren. Je kunt hem ook online kopen, hij wordt dan bij je thuis bezorgd. Het voordeel is dan dat je nergens heen hoeft te gaan, je kunt thuis wachten tot hij wordt bezorgd.

Wat kost een knikladder?

De prijs is afhankelijk van wat je wilt, je kunt het zo goedkoop en duur maken als je zelf wilt. Als je een bedrag in  gedachte hebt waar je niet overheen wilt maakt dat het zoeken al iets makkelijker. Je kunt dan zelf bepalen welke knikladder je die prijs waard vind, als je er geen idee van hebt dan kun je ook nog altijd om hulp vragen. Je bent er dan zeker van dat je de juiste knikladder krijgt voor het juiste bedrag.

Waar is het van gemaakt?

Over het algemeen zal een knikladder gemaakt zijn van aluminium, dit is stevig materiaal waardoor het ook veel gewicht kan verdragen. Aluminium roest niet en kan heel erg lang mee gaan, je kunt de trap daardoor in ieder weertype gebruiken zonder dat je bang hoeft te zijn dat hij nat wordt. Een knikladder is dus de ideale ladder om alles mee te doen.

Wat is het voordeel van een knikladder?

Een knikladder heeft een heleboel voordelen, door al die voordelen is het zeker de moeite waard om te overwegen om een knikladder aan te schaffen. Een knikladder is klein in te vouwen, dat maakt het dus de ideale ladder om met je mee te nemen. Omdat de ladder van aluminium is weegt hij niet veel, hij is makkelijk te verplaatsen. Een knikladder kun je heel erg hoog uitvouwen en daardoor kun je heel erg hoog komen, ook gaat het in en uitvouwen van de knikladder heel erg soepel waardoor het met weinig moeite een fluitje van een cent wordt om de ladder te gebruiken.

De beste 5 knikladder van 2023

1

Huishoudtrap 3 Treden

foto van een Huishoudtrap 3 Treden
9.4Expert Score
De hoogste kwaliteit knikladder

Keukentrap inklapbaar 3 treden zwart is een stevige huishoudtrap voor allerlei toepassingen in en om het huis. De bovenste trede heeft een hoogte van ca. 71 cm. De trap weegt slechts 5.5 kg en is inklapbaar, dus gemakkelijk op te bergen. De keukentrap is voorzien van anti-slip poten en antislipbekleding op de treden voor extra veiligheid. Het maximaal draagvermogen van de keukentrap inklapbaar 3 treden is 150 kg.

Goede punt(en)
 • Hoogste kwaliteit
 • Top service bij aankoop
 • Gebruiksvriendelijk
2

ALDORR Home

foto van een ALDORR Home
8.6Expert Score
Top kwaliteit knikladder

De ALDORR Home telescoopladder is een robuuste ladder van geanodiseerd aluminium en beschermende coating met 11 treden. De brede stabilisatiebalk zorgt voor extra grip en comfort tijdens het gebruik van de ladder. De telescoopladder is uitgevoerd met het nieuwste Soft Close mechanisme. Hiermee kunt u niet alleen op hoogte veilig werken maar kunt u de telescoopladder ook veilig inklappen en schuiven de treden langzaam, zonder gevaar voor de vingers in.

Goede punt(en)
 • Lange levensduur
 • Hoogste kwaliteit
 • Goede prijs kwaliteit verhouding
3

Ciclon Sports Loopladder

foto van een Ciclon Sports Loopladder
8.1Expert Score
Een knikladder van redelijke kwaliteit

8 verstelbare treden, dus de grootte van de vakken kan aangepast worden

Goede punt(en)
 • Gemaakt van redelijk duurzaam materiaal
 • Gemaakt van redelijk kwaliteit materiaal
 • Gemakkelijk en gebruiksvriendelijk
4

Rune Huishoudtrap 4 Treden

foto van een Rune Huishoudtrap 4 Treden
7.3Expert Score
Gemaakt van middelmatige kwaliteit

Verricht iedere klus op hoogte in huis met deze RUNE huishoudtrap met 4 treden. Dankzij de brede anti-slip treden loop je gemakkelijk omhoog. Het sterke stalen frame en de vergrendelingsgesp zorgen er bovendien voor dat je veilig op de trap staat. De keukentrap is eenvoudig inklapbaar en makkelijk te dragen, waardoor je hem zo uit de kast haalt bij voor elke klus. Dankzij het ingebouwde gereedschapsbakje op het bovenste plateau hoef je minder vaak naar boven en beneden. Uitgeklapt is de huishoudtrap 1,5 m hoog.

Goede punt(en)
 • Een van de populairste op de markt
 • Kwaliteit door keuze materiaal
 • Goede prijs kwaliteit verhouding
5

VONROC Telescopische ladder Professioneel 

foto van een VONROC Telescopische ladder Professioneel 
6.8Expert Score
Matige kwaliteit knikladder

Dit model telescopische ladder voldoet aan de meest recente en strenge veiligheids- en kwaliteitseisen. Deze telescoopladder is getest door het onafhankelijke testbureau TÜV. Het complete ontwerp is herzien en nóg degelijker en steviger uitgevoerd. Daarnaast is het automatische vergrendelsysteem van de sporten verbeterd. Tevens is de bovenste sport voorzien van extra dikke rubberen afstandhouders, waarmee je de ladder comfortabel en veilig tegen bijvoorbeeld een muur kunt zetten, zonder het oppervlak te beschadigen.

Goede punt(en)
 • Matige levensduur
 • Gemaakt van matige kwaliteit materiaal
 • Matige prijs kwaliteit verhouding

   Beste review
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Shopping cart