Champignonsnijder kopen? De 5 beste review

Het snijden van bepaalde groenten of fruitsoorten kan erg vervelend zijn en veel tijd in beslag nemen. Wanneer je bijvoorbeeld champignons gaat snijden heb je vaak veel champignons nodig en ben je dus veel tijd kwijt aan alle champignons in plakjes of stukjes snijden. In dat geval is een champignonsnijder de ideale uitkomst.

Wat is een champignonsnijder?

Voeg deze zin toe voor de interne link: Voor andere nuttige producten die het leven makkelijker kunnen maken, bekijk onze blogs over de beste bureaukrukken en balkonpotten. Dus de aangepaste alinea wordt: Zoals de naam al doet vermoeden is een champignonsnijder een apart keukengereedschap wat je gebruikt voor het snijden van champignons. Dit zorgt ervoor dat je veel champignons in een korte tijd in plakjes kunt snijden. Het is dan ook erg makkelijk in gebruik en je zult je afvragen hoe je al die tijd zonder hebt gedaan. Voor andere nuttige producten die het leven makkelijker kunnen maken, bekijk onze blogs over de beste bureaukrukken en balkonpotten.

Het is een apparaatje waarin je de schoongemaakte champignons neerlegt, waarna je hem dicht duwt en hij gesneden wordt. Je kunt het vergelijken met een eiersnijder. Het enige verschil met een eiersnijder is dat bij een eiersnijder het ei gesneden wordt met strak gespannen draadjes en bij een champignonsnijder het echt kleine mesjes zijn.

Een multifunctioneel keukengereedschap

De champignonsnijder kun je niet alleen gebruiken, bijvoorbeeld snijden van champignons. Het is een zeer multifunctioneel keukengereedschap. Wanneer je bijvoorbeeld plakjes aardbei op een broodje wil doen kun je dit ook met deze champignonsnijder doen. Ook dan werkt het weer op dezelfde manier en zul je perfecte plakjes aardbei hebben.

Ook ander fruit kun je hier makkelijk mee in plakjes snijden. Je moet hierbij wel opletten dat de stukjes vrij niet te groot zijn en dat het wel goed in het apparaatje past. Wanneer het stuk te groot of juist te klein is, zal hij geplet worden en niet in plakjes gesneden worden.

Hoe kies je de juiste champignonsnijder?

Even verschillende soorten champignonsnijders waar je uit kunt kiezen. Zo heb je het apparaatje wat we hierboven beschreven hebben, maar ook een versie die eigenlijk op een kleine eiersnijder lijkt. Het is hierbij maar net wat je zelf handiger vindt werken en wat je de netste plakjes vindt.

Over het algemeen zijn de versies die op een eiersnijder lijken wat breder en snijdt hij de plakjes dus ook groter. Wel kun je beide soorten multifunctioneel inzetten en er ook andere soorten groenten en fruit mee snijden. Het is hierbij dus echt maar net wat je zelf het fijnst vind werken.

De 5 beste champignonsnijder

1

Leifheit ComfortLine Eisnijder

foto van een Leifheit ComfortLine Eisnijder
9.1Expert Score
Handig, multifunctioneel, tijdbesparend, duurzaam, gebruiksvriendelijk, compact, efficiënt, comfortabel, veilig, kwalitatief.

De Leifheit ComfortLine Eisnijder Combi in het wit is een veelzijdig keukenhulpmiddel dat ik onlangs heb gekocht. Deze eisnijder heeft mij niet alleen geholpen met het perfect snijden van mijn eieren, maar ook met het eenvoudig snijden van champignons. De ergonomische handgreep maakt het vasthouden en bedienen van het apparaat comfortabel, en de roestvrijstalen snijdraden garanderen nette en nauwkeurige sneden.

Goede punt(en)
 • Kwaliteit door het beste materiaal
 • Lange levensduur
 • Gebruiksvriendelijk
2

Eiersnijder 3 in

foto van een Eiersnijder 3 in
8.6Expert Score
Handig, 3-in-1, vaatwasbestendig, efficiënt, roze-blauw, multifunctioneel, duurzaam.

Ik heb onlangs de 3-in-1 Eiersnijder (vaatwasbestendig) in roze en blauw gekocht en ben zeer tevreden met dit handige keukenhulpmiddel. Het snijdt eieren moeiteloos in zowel plakken als partjes, en het kan zelfs gebruikt worden om champignons of kleine groenten te snijden. De twee kleuren maken de set niet alleen stijlvol, maar ook praktisch: ik kan nu gemakkelijk onderscheid maken tussen de eiersnijder die ik voor eieren gebruik en de andere die ik voor groenten gebruik.

Goede punt(en)
 • Redelijke service
 • Gemaakt van goede kwaliteit materiaal
 • Snelle levering
3

ProudProducts Eiersnijder Eisnijder

foto van een ProudProducts Eiersnijder Eisnijder
7.8Expert Score
Eenvoudig, effectief, vaatwasserbestendig, duurzaam, zwart kunststof eiersnijder.

Ik heb onlangs de ProudProducts Eiersnijder aangeschaft en ben zeer tevreden met dit keukengerei. Een van de belangrijkste voordelen van dit product is dat het vaatwasserbestendig is, wat het schoonmaken na gebruik moeiteloos maakt. Daarnaast is de zwarte kunststof constructie duurzaam en stevig, waardoor de eiersnijder lang meegaat en zijn functie behoudt. Het snijden van eieren gaat snel, nauwkeurig en soepel, waardoor je perfecte plakjes krijgt.

Goede punt(en)
 • Gemaakt van redelijk duurzaam materiaal
 • Redelijke kwaliteit door keuze materiaal
 • Redelijke prijs kwaliteit verhouding
4

VAIVE Eiersnijder Vaatwasserbestendig

foto van een VAIVE Eiersnijder Vaatwasserbestendig
7.6Expert Score
Duurzaam, gemakkelijk, veelzijdig, vaatwasserbestendig, efficiënt, handig keukengerei.

De roestvrijstalen (RVS) constructie maakt het duurzaam en stevig, en het is vaatwasserbestendig wat schoonmaken eenvoudig maakt. De eiersnijder is multifunctioneel en kan ook gebruikt worden als champignonsnijder, wat een leuke bonus is.

Goede punt(en)
 • Een van de populairste op de markt
 • Gemaakt van sterk materiaal
 • Snelle levering
5

Eierprikker RVS Zwart

foto van een Eierprikker RVS Zwart
6.2Expert Score
Stevig, effectief, duurzaam, gemakkelijk, tevreden

De Ixen Eierprikker RVS Zwart is een handig en stijlvol keukenhulpje voor iedereen die graag eieren kookt. Deze eierprikker is gemaakt van roestvrij staal en heeft een elegant zwart ontwerp, waardoor hij perfect past in elke moderne keuken. Met zijn scherpe punt is het eenvoudig om kleine gaatjes in de eierschalen te prikken, wat helpt om breken of barsten tijdens het koken te voorkomen. Ik heb gemerkt dat de eieren die ik met deze eierprikker heb bereid, gelijkmatiger en beter gekookt waren.

Goede punt(en)
 • Matige levensduur
 • Gemaakt van matige kwaliteit materiaal
 • Gemakkelijk en gebruiksvriendelijk

 

   Beste review
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Shopping cart