Doppendoos kopen? De 5 beste review

Als je veel klust is de kans groot dat jij veel verschillende soorten gereedschapsets hebt. Een van deze soort sets die je op een veelzijdige manier kunt gebruiken is een doppendoos. Een doppendoos bestaat uit meerdere dopsleutels waarbij er in een set alle soorten zullen zitten die je nodig hebt.

Verschillende dopsleutels

Als je aan het klussen bent is de kans groot dat je verschillende maten dopsleutels nodig hebt. Ze kunnen verschillende aansluitingen hebben, waarmee de diameter wordt aangeduid. Er zijn veel verschillende soorten aansluitingen, wat ervoor zorgt dat er ook veel verschillende soorten dopsleutels zijn.

De kans dat je tijdens het klussen naast de goede maat grijpt is dan ook groot als je geen set hebt. In een doppendoos zitten alle meest voorkomende diameters waardoor jij elke klus kunt klaren met een doppendoos. Ook zit er in deze soort setten vaak een ratel. Dit maakt het los of vastdraaien van moertjes en boutjes nog makkelijker.

Hoe wordt hij geleverd?

Als je een heel doppendoos koopt, bestaat deze vaak uit veel maten. Deze doppen zitten natuurlijk niet los in een tas, aangezien je zo nooit kan vinden wat je nodig hebt. Je wilt dit netjes georganiseerd hebben, zodat je in één opzicht de goede dop kan pakken.

Gelukkig hoef je dit niet zelf in te delen maar worden de doppendooss meestal in een mooie en handige koffer geleverd. Natuurlijk is dit afhankelijk van het merk en hoe groot de doppendoos is. Dit kun je dan ook zeker meenemen in je overweging bij de aanschaf. Zo zijn er bijvoorbeeld sterke en robuuste koffers die ook ideaal voor onderweg zijn.

Hoe kies je het beste doppendoos

Wat voor jou het beste doppendoos is, is natuurlijk afhankelijk van wat je ermee gaat doen. Als jij vaak klust en dan ook vaak verschillende dopsleutels moet gebruiken, is een uitgebreid set wel zo handig. Zo heb je alle formaten bij de hand en zal je nooit misgrijpen. Wanneer je niet zo vaak klust is een klein en compact doppendoos ook al meer dan genoeg.

Verder moet je voor jezelf afvragen wat je maximale budget is. Aan de grote uitgebreide koffersets kan nogal een prijskaartje hangen. Ga voor jezelf na of je dit geld ervoor over hebt en dit ook waard vindt. Het zou zonde zijn als je veel geld uitgeeft aan een doppendoos, maar hem niet zoveel gebruikt.

De 5 beste doppendoos

1

Professionele 46Delige Dopsleutel

foto van een Professionele 46Delige Dopsleutel
9.3Expert Score
Uitgebreide, kwalitatieve dopsleutelset, handig, veelzijdig, duurzaam, compacte koffer.

De Professionele 46-Delige Dopsleutel Set is een hoogwaardige gereedschapsset, ideaal voor elke klusser. Het bevat een ruim assortiment aan doppen en bits, waaronder Torx, Inbus, Hex en Kruiskop, die perfect passen op de meegeleverde momentsleutel en ratel. Het verlengstuk maakt het eenvoudig om moeilijk bereikbare plaatsen te bereiken. De set is gemaakt van duurzaam chroom-vanadiumstaal, wat zorgt voor een lange levensduur en betrouwbaarheid.

Goede punt(en)
 • Gemaakt van top materiaal
 • Lange levensduur
 • Enorm gebruiksvriendelijk
2

Mannesmann 14 doppendoos

foto van een Mannesmann 14 doppendoos
9Expert Score
Stevig, compleet, handig, compact, goede kwaliteit, duurzaam, betaalbaar.

De Mannesmann 1/4 doppendoos (46-delig) is een hoogwaardige en betrouwbare gereedschapsset die je helpt bij verschillende klussen. Deze compacte set bestaat uit 46 onderdelen, waaronder diverse doppen, ratelsleutel, verlengstukken en bitjes. Het robuuste ontwerp en de goede materiaalkwaliteit garanderen een lange levensduur, zelfs bij intensief gebruik. De doppendoos heeft een handig kliksysteem, waardoor alles netjes op zijn plaats blijft en je eenvoudig gereedschap kunt vinden en opbergen.

Goede punt(en)
 • Gaat lang mee
 • Gemaakt van het beste materiaal
 • Goede prijs kwaliteit verhouding
3

Doppendoos Dopsleutel set

foto van een Doppendoos Dopsleutel set
7.8Expert Score
Stevig, uitgebreide set, handige opbergbox, goede kwaliteit.

De Doppendoos – Dopsleutel-set 1/4 en 1/2 61-delig opbergbox gereedschap, aangeschaft via Bol. com, blijkt een uitstekende toevoeging aan mijn gereedschapscollectie te zijn. De set is zeer compleet met een breed scala aan maten voor verschillende klussen, waardoor het wisselen tussen dopsleutels snel en eenvoudig wordt. De opbergbox houdt alle onderdelen netjes op hun plaats en zorgt ervoor dat mijn gereedschap overzichtelijk blijft. De kwaliteit van de dopsleutels zelf is uitstekend, met een robuust gevoel en een goede grip bij gebruik. Al met al is deze set een geweldige prijs-kwaliteitsverhouding en is het een onmisbaar hulpmiddel voor zowel de professionele klusjesman als de doe-het-zelver.

Goede punt(en)
 • Zeer redelijke service aan de klant
 • Gemaakt van redelijk kwaliteit materiaal
 • Redelijke prijs kwaliteit verhouding
4

Benson Doppendoos met

foto van een Benson Doppendoos met
7.1Expert Score
Stevig, handig, veelzijdig, 17-delig, ratelgereedschap, duurzaam, kwaliteit, gebruiksvriendelijk.

De Benson Doppendoos met Ratel Set – 17-delig is een zeer handige en compacte set die ik onlangs heb aangeschaft via Bol. com. De kwaliteit van de gereedschappen is uitstekend en de bijgeleverde opbergkoffer zorgt ervoor dat alles netjes en overzichtelijk op zijn plaats blijft. Ik ben vooral tevreden met de ratel, die soepel werkt en een stevige grip biedt tijdens het hanteren. De verschillende dopschroeven bieden een goede keuze voor diverse klussen, en ze zijn allemaal gemakkelijk te bevestigen en te verwisselen.

Goede punt(en)
 • Redelijke service bij aankoop
 • Materiaal is sterk
 • Redelijke gebruiksvriendelijk
5

doppendoos 14 6

foto van een doppendoos 14 6
6.2Expert Score
Handig, compleet, duurzaam, gebruiksvriendelijk, overzichtelijk.

com, biedt geweldige waarde voor doe-het-zelvers en professionals. De foam inlay zorgt voor duidelijke organisatie en stevige bescherming van de doppen, waardoor het gemakkelijk is om de benodigde dop snel te vinden.

Goede punt(en)
 • Matige levensduur
 • Voordelige prijs
 • Gemakkelijk en gebruiksvriendelijk

 

   Beste review
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Shopping cart