Handenwarmer kopen? De 5 beste getest

Als je vaak last hebt van koude handen, dan zou een handenwarmer daar de oplossing voor kunnen zijn. Met een handenwarmer kun je binnen afzienbare tijd weer lekkere warme handen hebben. Als het koud is buiten, dan zou je er ook voor kunnen kiezen de handenwarmer in je handschoenen te stoppen. Of je neemt ze mee op de wintersport. Maar wat is een handenwarmer eigenlijk en hoe werken ze?

Wat is een handenwarmer?

Een handenwarmer is niets meer of minder dan een bron die warmte af kan geven aan je handen. Een handenwarmer kun je overal mee naartoe nemen en gebruiken wanneer je dat maar nodig hebt. Als je gebruik maakt van een handenwarmer zul je merken dat je heel snel weer van je koude handen af zal zijn.

Hoe gebruik je een handenwarmer?

In een handverwarmer zit een gel dat door het indrukken van een metalen button geactiveerd wordt. Op het moment dat je deze knop indrukt ontstaat er een chemische reactie waarbij warmte vrij komt. Nadat je de handverwarmer hebt gebruikt kun je hem in het warme water leggen om hem daarna weer opnieuw te kunnen gebruiken.

Voor wie is het geschikt?

Een handverwarmer is geschikt voor mensen die snel koude handen hebben. Ook bij je werk bij een buiten beroep kun je een handverwarmer goed gebruiken. Hierbij kun je denken aan postbodes of krantenbezorgers.

Een handverwarmer kun je ook gebruiken tijdens de wintersport. Als je de hele dag in de sneeuw aan het skiën bent kun je snel last van koude handen krijgen. Met een handenwarmer kun je langer in de sneeuw blijven.

Waar moet je op letten als je er een gaat kopen?

Als je op zoek gaat naar een handenwarmer dan zijn er een aantal dingen belangrijk om op te letten. Zo is het materiaal waar de handenwarmer van gemaakt is een van de dingen waar je op zou kunnen letten.

Daarnaast is het ook belangrijk om van tevoren te weten waar je hem precies wil gaan gebruiken. Dit helpt je bij het maken van de juiste keuze voor wat betreft de keuze van welke handenwarmer het beste bij jou en de situatie waarbij je hem wil gaan dragen past.  

De vraag die je jezelf zou kunnen stellen bij het zoeken naar de perfecte handenwarmer is of de handenwarmer milieuvriendelijk is. Hierbij zou je dan ook kunnen kijken naar de mogelijkheid om de handenwarmer te kunnen hergebruiken.

En dan als laatste maar niet het minste punt van waar je op moet letten bij het kopen van een handenwarmer is hoe lang de handenwarmer de temperatuur vast weet te houden. Als je dan toch een handenwarmer gebruikt, dan is het fijn als de handenwarmer de warmte zo lang mogelijk vast kan houden, zodat je er zo lang mogelijk profijt van kan hebben.

Hoe vaak kan een handenwarmer gebruikt worden?

In principe is een handenwarmer zo vaak te gebruiken als je zelf maar zou willen. Dit is wel afhankelijk van het soort handenwarmer dat je hebt gekozen.

De beste 5 handenwarmer van 2023

1

Heart Handwarmer

foto van een Heart Handwarmer
9.2Expert Score
Hoogste kwaliteit handenwarmer

Ben je iemand die altijd koude handen heeft? Met deze praktische hartvormige handwarmer bent je in staat ze altijd lekker warm te houden.

Goede punt(en)
 • Kwaliteit door het beste materiaal
 • Gaat relatief lang mee
 • Zeer gebruiksvriendelijk
2

2x BA Products Handwarmer

foto van een 2x BA Products Handwarmer
8.6Expert Score
Top kwaliteit handenwarmer

De handwarmers zorgen ervoor dat je in één klik weer warme handen krijgt, of je op 3000meter hoogte op een piste staat of een avondwandeling aan het maken bent, deze aankoop zorgt ervoor dat je in enkele seconden van je koude handen af bent.

Goede punt(en)
 • Gaat lang mee
 • Hoogste kwaliteit
 • Goede prijs kwaliteit verhouding
3

Handwarmer

foto van een Handwarmer
8Expert Score
Derde beste handenwarmer uit de test

Warmte in kleine warmtepack voor in je jas/broekzak of handschoen?

Goede punt(en)
 • Gemaakt van redelijk duurzaam materiaal
 • Redelijke kwaliteit door keuze materiaal
 • Redelijk gebruiksvriendelijk
4

MFH handenwarmer Thermopad

foto van een MFH handenwarmer Thermopad
7.6Expert Score
Gemaakt van middelmatige kwaliteit

De handwarmers, ook vaak pocket-oven of pocketwarmer genoemd, worden eenvoudigweg in de handen of de broekzak geplaatst. Ze worden geactiveerd door contact met zuurstof bij het openen van de verpakking en geven tot 12 uur natuurlijke warmte af!

Goede punt(en)
 • Gaat goed mee
 • Redelijk van kwaliteit
 • Redelijke gebruiksvriendelijk
5

Budni Set van 2 Handwarmers

foto van een Budni Set van 2 Handwarmers
6.5Expert Score
Vijfde beste handenwarmer uit de test

Set van 2 kerst handverwarmers deze zitten verpakt per stuk in een doosje

Goede punt(en)
 • Matige levensduur
 • Matige kwaliteit
 • Matige prijs kwaliteit verhouding

   Beste review
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Shopping cart