Fietskarretje kopen? De 5 beste review

Als je graag fietst kan een fietskarretje een goede toevoeging zijn op jouw fietstochten. Je kunt ze voor veel verschillende dingen gebruiken en is dan ook echt een onmisbare aanvulling voor een fanatieke fietser.

Wat is een fietskar?

Hier is een zin met een interne link toegevoegd aan de alinea: Een fietskar is een karretje dat je aan de achterkant van je fiets kan bevestigen. Dit is een karretje op twee wielen die je vastmaakt aan je frame. Je kunt hem voor veel verschillende dingen gebruiken. Denk hierbij aan bijvoorbeeld het vervoeren van je kind, een hond, maar ook kun je er bijvoorbeeld makkelijk boodschappen mee gaan doen. Voor je volgende uitje of picknick met familie en vrienden, kun je overwegen om een van de beste fondueborden aan te schaffen voor een gezellige culinaire ervaring.

Ook wanneer je bijvoorbeeld op fietsvakantie gaat is het wel zo veilig om al je bagage in een fietskar te doen in plaats van dat je het op je rug en je bagagedrager meedraagt. Zo zorgt het er ook voor wanneer je dus een grote lading moet vervoeren, je dit op een veilige manier kunt doen met de fiets.

Je fiets en de fietskar

Een fietskar kun je in principe aan bijna elke fiets monteren. Zelfs op een elektrische fiets moet dit geen probleem zijn. De fietskar is makkelijk te monteren door middel van een beugel die je aan je frame vastmaakt. Deze beugel kun je altijd laten zitten, ook als je de fietskar niet meeneemt.

Doordat je deze beugel altijd aan je fiets hebt zitten is het installeren van de fietskar erg makkelijk te doen. Je hoeft hem op het moment dat je weg wilt alleen nog maar te koppelen, vast te maken en je kunt gaan fietsen. Dit zorgt er ook voor dat je de fietskar een stuk sneller meeneemt als je bijvoorbeeld boodschappen gaat doen.

Waar moet je op letten als je een fietskar wilt kopen?

Bij het kopen van een fietskar zijn er 3 dingen waar je op moet letten. Allereerst is het natuurlijk belangrijk dat de fietskar wel aan je fiets te monteren is. Sommige modellen hebben een andere vorm van de achterkant en daardoor kan niet elke fietskar eraan gemonteerd worden.

Daarnaast moet je ook goed opletten hoe zwaar de fietskar is en wat het laadvermogen ervan is. Het maximale gewicht van de fietskar kan onderling flink verschillen. Als laatste moet je ook rekening houden met de veiligheid van de fietskar. Hij moet stevig te monteren zijn en je moet er niet door gaan slingeren als hij aan je fiets vast zit.

De 5 beste fietskarretje

1

Bicycle Gear Fietskar

foto van een Bicycle Gear Fietskar
9.1Expert Score
Stevig, opvouwbaar, eenvoudige montage, regenhoes, luchtbanden, hondencomfort.

De Bicycle Gear Fietskar voor honden is een uitstekende keuze voor hondenbezitters die op zoek zijn naar een veilige en comfortabele manier om hun huisdier mee te nemen tijdens fietstochten. Deze fietskar is geschikt voor honden met een gewicht tot 25 kg en is zeer eenvoudig te installeren en te demonteren dankzij het plat opvouwbare ontwerp en de afneembare luchtbanden.

Goede punt(en)
  • Hoogste kwaliteit
  • Gaat relatief lang mee
  • Snelle levering
2

Trixie Hondenfietskar Zwart

foto van een Trixie Hondenfietskar Zwart
8.6Expert Score
Stevig, veilig, comfortabel, makkelijk te monteren, compact opvouwbaar.

De Trixie Hondenfietskar Zwart/Rood (75x63x68 cm) is de ideale oplossing voor hondenliefhebbers die hun trouwe viervoeter mee willen nemen op hun fietstochten. Met zijn stevige constructie en duurzame materialen, biedt deze fietskar veiligheid en comfort aan zowel honden als hun baasjes. Dankzij de eenvoudige bevestiging aan de fiets en de soepele wielen, kan de hondenkar gemakkelijk manoeuvreren door verschillende soorten terreinen. Het voorpaneel kan open of gesloten worden, zodat uw hond kan genieten van de frisse lucht en het uitzicht terwijl u fietst.

Goede punt(en)
  • Lange levensduur
  • Gemaakt van het beste materiaal
  • Goede prijs kwaliteit verhouding
3

Fietskar aanhangwagen 90

foto van een Fietskar aanhangwagen 90
8.1Expert Score
Stevig, handig, ruim, mobiel, gebruiksvriendelijk, duurzaam, veelzijdig, veilig.

De Fietskar-/-aanhangwagen – 90 Liter is een geweldige toevoeging aan iedere fiets, waardoor u zorgeloos boodschappen kunt doen of zelfs kampeerspullen kunt vervoeren. De montage is eenvoudig, het kliksysteem werkt feilloos en maakt het koppelen aan de meeste gangbare fietsframes gemakkelijk. De fietskar is zeer stabiel en blijft mooi rechtop, zelfs als deze volledig beladen is. De 90-liter capaciteit biedt voldoende ruimte voor allerlei soorten bagage en je spullen blijven veilig en droog dankzij de meegeleverde waterdichte hoes.

Goede punt(en)
  • Gemaakt van redelijk duurzaam materiaal
  • Gemaakt van redelijk materiaal
  • Redelijk snelle levering
4

Mirage Fietskarkoppeling Staal

foto van een Mirage Fietskarkoppeling Staal
7.7Expert Score
Stevig, eenvoudige installatie, betrouwbaar, zilveren stalen fietskarkoppeling.

De Mirage-fietskarkoppeling is een uitstekend en betrouwbaar product dat zowel stijlvol als duurzaam is. Gemaakt van hoogwaardig staal, biedt deze koppeling een sterke en stabiele verbinding tussen uw fiets en de fietskar. De zilveren kleur voegt een vleugje elegantie toe aan het ontwerp en maakt het gemakkelijk schoon te houden. De eenvoudige installatie en gebruiksvriendelijkheid van dit product maken het nog aantrekkelijker.

Goede punt(en)
  • Redelijke service bij aankoop
  • Gemaakt van sterk materiaal
  • Gebruiksvriendelijk
5

Klarfit Husky Vario

foto van een Klarfit Husky Vario
7Expert Score
Veelzijdig, ruim, veilig, gebruiksvriendelijk, comfortabel

Ik heb onlangs de Klarfit Husky Vario 2-in-1 hondenfietskar en hondenbuggy aangeschaft en ik ben er zeer tevreden mee. Deze praktische en veelzijdige oplossing maakt het gemakkelijk om mijn hond overal mee naartoe te nemen, zowel tijdens het fietsen als tijdens het wandelen. Dankzij de 600D Oxford canvas is het een duurzaam en stevig product en met een capaciteit van 240 liter is er voldoende ruimte voor mijn middelgrote hond. De wielen zijn robuust en soepel, wat zorgt voor een comfortabele rit voor mijn hond en gemakkelijk manoeuvreren voor mij. Bovendien past de hondenkar op elk type fiets met 26-28 wielen.

Goede punt(en)
  • Redelijk design
  • Gemaakt van matige kwaliteit materiaal
  • Matige prijs kwaliteit verhouding

 

      Beste review
      Logo
      Enable registration in settings - general
      Shopping cart