Fietspompjes kopen? De 5 beste review

Voor elke fietser is het essentieel om een goede fietspomp te hebben. Het maakt niet uit wat voor fiets je hebt, elke fiets heeft banden die je weleens op moet pompen. Toch zit er onderling een groot verschil tussen de verschillende fietspompen.

Een handige fietspomp

Als je graag fietst is het wel zo handig om regelmatig je bandenspanning te checken. Wanneer je banden zacht zijn, zul je meteen merken dat fietsen een stuk zwaarder is. Zodra je je banden weer opgepompt zal het fietsen weer meteen een stuk makkelijker gaan.

Het is dan ook erg handig om zelf thuis een fietspomp te hebben. Er zijn simpele modellen waarmee je alleen kan pompen, maar sommige versies hebben ook een handige drukmeter. Aan de hand van deze meter kun je zien hoeveel druk er op de band staat en of die genoeg opgepompt is.

Welke fietspomp moet je hebben?

Als we kijken naar verschillende soorten fietspompen kunnen we ze grofweg in twee categorieën indelen. Hierbij hebben we de grote fietspomp die voornamelijk handig is voor thuisgebruik, maar ook een kleine compacte fietspomp die je makkelijk mee kunt nemen.

Zo’n kleine fietspomp kun je vaak bevestigen op je fiets zodat je hem altijd bij je kunt hebben. Ook zijn er heel kleine compacte fietspompen die zelfs zo klein zijn dat je ze in een tasje bij je kunt hebben voor als je een lange rit gaat fietsen. Dit kan onderweg ook ideaal zijn als je bijvoorbeeld een lekke band rijdt.

Hoe kies je de beste fietspomp?

Wat de beste fietspomp voor jou is, is afhankelijk van hoeveel jij fietst en wat voor fietsen je hebt. In principe is elke fietspomp geschikt om elke band op te pompen. Toch kan het bijvoorbeeld voor een wielrenner handiger zijn om een klein pompje mee te nemen om onderweg zijn banden op te kunnen pompen. Ook als je graag lange recreatieve ritten maakt kan zo’n klein pompje ideaal zijn.

Wanneer je niet zo vaak fietst, maar het wel handig vindt om een fietspomp te hebben, is een standaard fietspomp met een drukmeter alle goede investeringen om thuis neer te zetten. Met deze fietspomp kun je regelmatig je bandenspanning controleren en oppompen wanneer je merkt dat je zwaarder begint te fietsen. Het is dus echt afhankelijk van je gebruik en de situatie wat de beste fietspomp voor je is.

De 5 beste fietspompjes

1

DUUTI Fietspompje Mini

foto van een DUUTI Fietspompje Mini
9.3Expert Score
Compact, krachtig, gemakkelijk, telescopisch, framepomp, inclusief ventiel, blauw.

De DUUTI Mini Fietspomp is een compact en gebruiksvriendelijk product dat uitstekend geschikt is voor noodgevallen tijdens het fietsen. Met zijn telescopische functie en slechts 19,5 cm lengte past dit kleine wonder gemakkelijk op elk fietsframe zonder veel ruimte in beslag te nemen. De bijgeleverde ventielen voor zowel auto- als fietsbanden zorgen voor veelzijdigheid en functionaliteit. De vloerpompen en handpompjes maken het oppompen van banden eenvoudig en moeiteloos, zelfs voor mensen met beperkte kracht.

Goede punt(en)
 • Hoogste kwaliteit
 • Lange levensduur
 • Enorm gebruiksvriendelijk
2

In Round Fietspomp

foto van een In Round Fietspomp
8.9Expert Score
Compact, veelzijdig, nauwkeurige drukmeter, eenvoudig gebruik, betrouwbaar.

Ik heb onlangs de In-Round Fietspomp met Bandenplakset gekocht en ben er zeer tevreden mee. Deze fietspomp is compatibel met zowel Hollands als Frans ventiel, waardoor het voor mij een veelzijdige keuze is. De drukmeter is een handige toevoeging en zorgt ervoor dat ik mijn banden altijd op de juiste druk kan oppompen. De bandenplakset is echt een lifesaver geweest tijdens een recente fietstocht, waarbij ik snel en eenvoudig een lekke band kon repareren. Met de 4 verschillende opzetstukjes wordt het ook gemakkelijk om andere opblaasbare items op te pompen. De pomp is bovendien lichtgewicht en gemakkelijk mee te nemen.

Goede punt(en)
 • Lange levensduur
 • Kwaliteit door keuze materiaal
 • Goede prijs kwaliteit verhouding
3

Compacte Fietspomp Met

foto van een Compacte Fietspomp Met
7.8Expert Score
Compact, handig, efficiënt, lichtgewicht, frame-houder, ventiel-slang, racefiets, zwart.

In deze review bespreken we de compacte fietspomp met houder voor frame, die tevens geschikt is voor racefietsen. Deze kleine en handige fietspomp, verkrijgbaar in het zwart, is een must-have voor iedere fietser. De pomp is lichtgewicht en makkelijk te bevestigen aan het frame van je fiets, waardoor je hem altijd bij de hand hebt. Het pompen zelf verloopt vlot en efficiënt, dankzij de slimme ventielslang die zowel geschikt is voor Presta-ventielen als Schrader-ventielen.

Goede punt(en)
 • Redelijke levensduur
 • Redelijke kwaliteit
 • Redelijk snelle levering
4

Co2 Fietspompje Co2

foto van een Co2 Fietspompje Co2
7.5Expert Score
Compact, efficiënt, regelbaar, 16-32gr patronen, snel, betrouwbaar, gebruiksvriendelijk, lichtgewicht.

Na recente aanschaf van de CO2-fietspompje, CO2-adapter en regelbare CO2-pompkop, ben ik zeer tevreden over de prestaties van dit compacte hulpmiddel voor het oppompen van mijn fietsbanden. De mini-fietspomp werkt probleemloos met zowel 16gr als 32gr CO2-patronen en is ongelooflijk licht van gewicht, waardoor het zowel praktisch als draagbaar is. Het regelbare ventiel zorgt voor nauwkeurige controle over de luchtstroom, zodat je gemakkelijk de gewenste bandenspanning kunt bereiken. Ik heb ook gemerkt dat de robuuste constructie van hoge kwaliteit ervoor zorgt dat het product bestand is tegen dagelijkse slijtage. Bovendien is de installatie uiterst eenvoudig en snel, waardoor ik binnen enkele seconden weer op weg kan zijn na een lekke band.

Goede punt(en)
 • Redelijke service bij aankoop
 • Redelijk van kwaliteit
 • Gebruiksvriendelijk
5

Compacte Fietspomp Met

foto van een Compacte Fietspomp Met
6.8Expert Score
Compact, handig, goede houder, efficiënt.

De compacte fietspomp met houder voor het frame is een uitstekend accessoire voor iedere fietser. Deze kleine, zwarte fietspomp is ontzettend handig en makkelijk te bevestigen aan je fietsframe, waardoor je hem altijd bij de hand hebt. De pomp is geschikt voor zowel Nederlandse (Dunlop) als Franse (Presta) ventielen en werkt efficiënt bij het oppompen van je banden. De slang is van goede kwaliteit en maakt het pompen soepel en eenvoudig.

Goede punt(en)
 • Redelijk design
 • Gemaakt van matige kwaliteit materiaal
 • Snelle levering

 

   Beste review
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Shopping cart