Gootsteenzeef kopen? De 5 beste review

Er is niets zo vervelend als een verstopte afvoer in de keuken. Het water loopt niet meer weg en je moet aan de slag met een chemische gootsteenontstopper of met spoed een loodgieter bellen als het er erger aan toe is. Je kunt dit makkelijk voorkomen door een gootsteenzeefje te installeren.

Wat is een gootsteenzeefje precies?

In een gootsteenzeefje kun je alle kruimels en restjes netjes opvangen in de gootsteen. Je kunt hierna het zeefje makkelijk uit de gootsteen halen en het weggooien in de prullenbak. Op deze manier voorkom je dat het weggespoeld wordt en een verstopping kan veroorzaken.

Een gootsteenzeefje lijkt dus eigenlijk op een klein vergiet. Hij past precies in de afvoer van je wasbak en is eigenlijk een klein rond bakje met gaatjes. Op deze manier kan het water gewoon weglopen, maar de rest wordt opgevangen.

Verschillende soorten gootsteenzeefjes

Ze hebben allemaal hetzelfde doel en zien er dan ook allemaal hetzelfde uit. Ze kunnen van verschillende materialen gemaakt worden en er zijn ook in veel verschillende maten te verkrijgen. Het is een kleine uitgave die je doet, maar die ervoor kan zorgen dat grote problemen voorkomen kunnen worden.

Over het algemeen zijn de meeste gootsteenzeefjes universeel en passen ze op elke afvoer. Niet alleen in de keuken zijn ze handig, maar ook in de badkamer. Verder zijn er ook nog gootsteenzeefjes die je in de afvoer kunt drukken waardoor hij ook meteen een gootsteenstop is. Op deze manier kan het water blijven staan als je bijvoorbeeld gaat afwassen, maar zorgt hij er ook voor dat wanneer je het water weg laat lopen de viezigheid opgevangen wordt in het gootsteenzeefje.

Een gootsteenzeefje kopen

Wanneer je een gootsteenzeefje gaat kopen zijn er een paar dingen waar je op moet letten. Als eerste moet je kijken naar de maat. De meeste soorten zijn universeel, maar er zijn ook gootstenen met een aparte maat. Zo is er altijd een die het beste op jouw afvoer past.

Daarnaast kunnen ze ook van verschillende materialen gemaakt worden. Meestal is dit plastic, metaal of roestvrij staal. Afhankelijk van hoe lang je wilt dat hij meegaat, kun je hierin een keuze maken. Zoals we ook beschreven in onze gids over fondueborden, zal plastic bijvoorbeeld een stuk sneller kapot gaan dan gootsteenzeefje van roestvrij staal. Hierbij is een gootsteenzeefje van plastic natuurlijk wel een stuk goedkoper dan een zeefje van roestvrij staal.

De 5 beste gootsteenzeef

1

Korfplug voor de

foto van een Korfplug voor de
9.4Expert Score
Stevig, effectief, universeel, duurzaam, 82mm, RVS, ontstopper, spoelbak-zeef, 1-stuk.

Ik heb onlangs de Korfplug voor de keuken (82 mm) aangeschaft en ben zeer tevreden met dit product. Het RVS materiaal is van goede kwaliteit en het universele ontwerp past perfect in mijn gootsteen. De afvoerplug werkt uitstekend als afvoerstop, waardoor het water niet wegvloeit als ik het niet wil. Tegelijkertijd fungeert de spoelbakzeef als effectieve ontstopper en zeef, waardoor voedselresten en afval niet in mijn afvoer terechtkomen.

Goede punt(en)
 • Hoogste kwaliteit
 • Gemaakt van duurzaam materiaal
 • Zeer gebruiksvriendelijk
2

Silicone afvoerstop Afvoerplug

foto van een Silicone afvoerstop Afvoerplug
8.4Expert Score
Effectieve, duurzame afvoerplug; makkelijk te reinigen; veelzijdig.

De Silicone Afvoerstop Afvoerplug voor wasbak, keuken en douche is een handig en stijlvol product. Deze grijs gekleurde gootsteen zeef met een modern design is eenvoudig te plaatsen en past perfect op verschillende afvoerputjes. Gemaakt van hoogwaardig siliconen materiaal, is het zeer duurzaam en makkelijk schoon te maken.

Goede punt(en)
 • Lange levensduur
 • Hoogste kwaliteit
 • Zeker gebruiksvriendelijk
3

Korfplug voor de

foto van een Korfplug voor de
8.2Expert Score
Stevig, RVS gootsteen zeefje, effectief, universeel, gemakkelijk te reinigen.

De Korfplug voor de keuken (84 mm) is een uitstekende en praktische oplossing voor het filteren van voedselresten in uw spoelbak en is eenvoudig te plaatsen dankzij de universele pasvorm. Gemaakt van roestvrij staal, zorgt de afvoerplug voor langdurige duurzaamheid. De afvoerstop functie is handig voor het vasthouden van water in de spoelbak wanneer dat nodig is.

Goede punt(en)
 • Gaat redelijk lang mee
 • Redelijke kwaliteit
 • Gebruiksvriendelijk
4

Luxe Doucheputje Afvoer

foto van een Luxe Doucheputje Afvoer
7.3Expert Score
Effectief, universeel, siliconen haarfilter, praktisch, esthetisch, eenvoudig te reinigen.

Ik heb onlangs de Luxe Doucheputje Afvoer Plug Zeef Stopper Stop – Universele Haarfilter Haarvanger Gootsteenstop Afvoerstop aangeschaft en ik ben zeer tevreden over dit product. Het is gemaakt van een flexibel, hoogwaardig siliconen materiaal dat perfect past in mijn wastafels, gootsteen, en badkuip afvoeren. De blauwe kleur voegt subtiele levendigheid toe aan mijn badkamer en keuken. De haarvanger doet zijn werk uitstekend, waardoor ik geen last meer heb van verstoppingen veroorzaakt door haren of ander afval. Bovendien is het roosterontwerp eenvoudig te reinigen en te onderhouden.

Goede punt(en)
 • Populair product
 • Redelijk in kwaliteit
 • Gewicht
5

Gootsteen Afvoer Plug

foto van een Gootsteen Afvoer Plug
6.5Expert Score
Efficiënt, duurzaam, gebruiksvriendelijk, hygiënisch, ontwerpvriendelijk.

De Gootsteen Afvoer Plug voor de Keuken is een absolute aanrader voor iedere huishouden. Deze hoogwaardige RVS korfplug met een diameter van 79 mm past perfect in de meeste spoelbakken en wastafels. Het ontwerp van de zeef helpt effectief om verstoppingen te voorkomen, zodat het water vlot kan wegstromen en daarbij grove deeltjes tegenhoudt. De afvoerstop zorgt ervoor dat je bij het vullen van de spoelbak of wastafel het water langer kan vasthouden in de spoelbak. De ontstopper functie is een handige toevoeging en bespaart je tijd en moeite bij het schoonmaken van de afvoer.

Goede punt(en)
 • Redelijk design
 • Gemaakt van matig materiaal
 • Matige gebruiksvriendelijk

 

   Beste review
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Shopping cart