Vingerbescherming kopen? De 5 beste review

Het is bij iedereen weleens overkomen toen je klein was, je vingers zaten vast tussen de deur. Dit is erg pijnlijk en zeker met kinderen is de kans groot dat het vaker gebeurt. Je kunt dan beter kiezen om vingerbescherming te installeren.

Wat is vingerbescherming?

Er gebeuren jaarlijks duizenden ongelukken waarbij vingers tussen deuren geknepen worden. Zeker op plekken met veel kinderen of als je natuurlijk zelf kinderen thuis hebt, kun je dit beter voorkomen. Door vingerbescherming bij de deur te installeren is de kans klein dat zulke ongelukken nog gebeuren.

Vingerbescherming zijn een soort strips die je tussen de deur en de muur in installeert. Deze strip sluit de ruimte tussen de deur en de muur geheel af, waardoor de deur nog wel gewoon op en dicht kan, maar de vingers er niet meer tussen kunnen komen.

Soorten vingerbescherming

Er zijn verschillende soorten strips die je kunt kopen als vingerbescherming. Dit hangt voornamelijk af van de soort deur waar je hem bij wilt installeren. Zo zijn er deuren die bijvoorbeeld maar tot 110 graden open gaan. Deuren die bijvoorbeeld 180 graden open kunnen gaan hebben dan weer een andere soort strip nodig.

Ook kunnen ze onderling verschillen van dikte. Als een deur bijvoorbeeld 180 graden open gaat moet de strip een stuk meer kunnen meebewegen dan wanneer een deur een stuk minder ver open kan. Ook moet er rekening gehouden worden met de soorten scharnieren, en dan vooral de dikte ervan, en van wat voor materiaal de deur gemaakt is. Zo is er voor elke soort deur een bijpassende vingerbescherming te vinden.

Vingerbescherming in gebruik

De vingerbescherming is over het algemeen zeer makkelijk te installeren. Omdat het vooral als doel heeft om te voorkomen dat kinderen met hun vingers tussen de deur belanden, zal de vingerbescherming vaak alleen onder op de deur worden geïnstalleerd. Het installeren ervan is makkelijk te doen en kan iedereen zelf.

Welke soort vingerbescherming het beste bij jou persoonlijk past, ligt er maar net aan wat voor deur je hebt en wat de situatie is. Zo zul je het thuis bijvoorbeeld niet op elke deur hoeven te installeren, maar bij een kinderopvang is dit weer wel van belang. Met het installeren van vingerbescherming zul je in ieder geval veel ongelukken kunnen voorkomen en geen vingers meer tussen de deuren krijgen. Als je op zoek bent naar andere belangrijke veiligheidsaccessoires, bekijk dan onze uitgebreide gids over tuinbankhoezen en suikermeters, of als je geïnteresseerd bent in consumentenelektronica kijk dan naar onze telefoonset gids.

De 5 beste vingerbescherming

1

Knaak Deurstoppers Beveiliging

foto van een Knaak Deurstoppers Beveiliging
9.2Expert Score
Veilig, effectief, kindvriendelijk, duurzaam, eenvoudige installatie, aanbevolen!

De Knaak Deurstoppers zijn een effectieve en betaalbare oplossing voor het beschermen van kindervingertjes en het voorkomen van ongelukken rondom deuren in huis. Dit setje van twee witte foam deurklemmen is eenvoudig te plaatsen op de boven- of zijkant van de deur, zonder enige schade. Zodra geplaatst, wordt de deur op een veilige manier opengehouden en kunnen kinderen (en volwassenen) hun vingers niet bekneld krijgen. Het gebruik van hoogwaardig foam materiaal zorgt voor duurzaamheid en een lange levensduur.

Goede punt(en)
 • Gemaakt van top materiaal
 • Gemaakt van duurzaam materiaal
 • Gebruiksvriendelijk
2

Microplane 38000 Professional

foto van een Microplane 38000 Professional
8.5Expert Score
Efficiënt, scherp, duurzaam, veilig, gebruiksvriendelijk, handige set.

De Microplane 38000 Professional Rasp Grof is een uitstekend keukenhulpmiddel waarmee je met gemak allerlei ingrediënten kunt raspen, zoals groenten, kaas en chocolade. De robuuste en hoogwaardige constructie zorgt voor uitstekende prestaties en een lange levensduur. Dankzij zijn ergonomisch ontwerp en comfortabele grip is het gebruik van deze rasp zeer aangenaam. Zowel het roestvrijstalen lemmet als de vingerbescherming die bij de set is inbegrepen, getuigen van een doordachte en veilige ontwerpbenadering.

Goede punt(en)
 • Redelijke service
 • Goede kwaliteit
 • Gebruiksvriendelijk
3

Set van 5

foto van een Set van 5
8.3Expert Score
Handig, comfortabel, duurzaam, antislip, vingerbescherming, naaien, borduren, 5 stuks, blauw.

Ze zijn gemaakt van duurzaam en flexibel materiaal, waardoor ze gemakkelijk aan te passen zijn aan verschillende vingergroottes. De anti-slip textuur aan de binnenkant helpt bij het vasthouden van naalden en het nauwkeurig hanteren van de stof. .

Goede punt(en)
 • Gemaakt van redelijk duurzaam materiaal
 • Zeer redelijk kwaliteit
 • Redelijke prijs kwaliteit verhouding
4

Knaak Deurstoppers Beveiliging

foto van een Knaak Deurstoppers Beveiliging
7.3Expert Score
Effectief, veilig, zacht foam, kindvriendelijk, eenvoudig, herbruikbaar, betaalbaar.

De Knaak Deurstoppers zijn een absolute must-have voor ouders met jonge kinderen. Deze set van vier witte foam deurstoppers biedt optimale vingerbescherming, waardoor ongelukken met beknelling van vingers in deuren tot het verleden behoren. De deurstoppers passen op vrijwel elke deur en zijn eenvoudig te plaatsen dankzij hun flexibele en zachte materiaal. Bovendien blend de witte kleur goed met de meeste deurkleuren en -stijlen. Het foam is sterk en duurzaam, en blijft goed op zijn plaats zitten.

Goede punt(en)
 • Een van de populairste op de markt
 • Redelijk in kwaliteit
 • Goede prijs kwaliteit verhouding
5

Deurstopper Kinderbeveiliging Vingerbescherming

foto van een Deurstopper Kinderbeveiliging Vingerbescherming
6.7Expert Score
Veilig, effectief, kindvriendelijk, duurzaam, gebruiksgemak.

De Equantu deurstopper voor kinderbeveiliging is een uitstekend hulpmiddel voor ouders die hun kleintjes willen beschermen tegen geknelde vingers en onnodige ongelukken binnenshuis. Deze deurbescherming is praktisch, eenvoudig te installeren en doet zijn werk effectief. De deurklem geeft ouders de gemoedsrust die nodig is, wetende dat hun kinderen veilig kunnen spelen zonder het risico van dichte deuren. Bovendien is het product duurzaam en gemaakt van hoogwaardige materialen, wat zorgt voor een lange levensduur.

Goede punt(en)
 • Redelijk design
 • Matige kwaliteit
 • Gebruiksvriendelijk

 

   Beste review
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Shopping cart