Houtkorrels kopen? De 5 beste review

Er zijn veel verschillende soorten kattenbakvulling en waar je uit kunt kiezen. De traditionele kattenbakvullingen zijn gemaakt van klei of silica. Een populair alternatief daarvoor zijn de houtkorrels. Dit is samengeperst houtzaagsel dat zowel voordelen biedt voor kattenbezitters als voor het milieu.

Wat doen houtkorrels?

Houtkorrels wordt dus gebruikt als kattenbakvulling. Het samengeperste houtzaagsel wordt in de kattenbak gedaan en neemt de kattenurine op. De houtkorrels absorberen dan ook erg goed en neutraliseren ook de geur waardoor je deze een stuk minder zal ruiken.

Verder zijn ze natuurlijk van gehele natuurlijke materialen gemaakt en daarom ook biologisch afbreekbaar. Dit betekent dat ze na gebruik gewoon weg kunnen worden gegooid zonder dat het slecht voor het milieu is. Houtkorrels als kattenbakvulling gebruiken is dan ook een stuk duurzamer dan de traditionele kattenbakvullingen.

Verschillende soorten houtkorrels

Over het algemeen worden de houtkorrels gebruikt als kattenbakvulling. Omdat ze een hoge absorptie hebben en geheel natuurlijk zijn, kunnen ze ook voor andere dieren ingezet worden. Zo zijn er soorten die je bijvoorbeeld ook voor knaagdieren, vogels en reptielen kunt gebruiken. Ook hierbij zullen ze zorgen dat je de geuren niet snel zal ruiken en ook het verschonen van de bak is een stuk makkelijker aangezien je gewoon alle houtkorrels weggooit en de bak weer opnieuw vult.

Verder is het gebruik van houtkorrels redelijk rechttoe rechtaan. Bijna elke soort lijkt wel op elkaar en er zitten weinig verschillen onderling tussen. Welke soort houtkorrels je als kattenbakvulling wil gebruiken, is dan ook echt een persoonlijke voorkeur.

Zijn houtkorrels een goed alternatief voor jouw kat?

Houtkorrels als kattenbakvulling bieden verschillende voordelen, zo hebben ze een goede absorptie van vocht en geur, waardoor jouw kattenbak een stuk langer schoon en fris blijft ruiken. Bovendien zijn ze natuurlijk en milieuvriendelijk omdat ze van gerecycled hout gemaakt zijn. Zo verklein je je voetstap en kun je een duurzame keuze maken voor je kat.

Ook is het een groot voordeel dat er geen gebruik gemaakt wordt van schadelijke chemicaliën als de houtkorrels gemaakt worden. Zo is de kans ook erg klein dat je kat er een allergische reactie op kan krijgen of het niet fijn zou vinden om er gebruik van te maken. Wel zullen ze vaak even moeten wennen aan de houtkorrels, maar uiteindelijk biedt het vooral erg veel voordelen.

De 5 beste houtkorrels

1

Peewee Houtkorrels Kattenbakvulling

foto van een Peewee Houtkorrels Kattenbakvulling
9.4Expert Score
Milieuvriendelijk, absorbeert goed, reukvrij, economisch, biologisch afbreekbaar.

De Peewee Houtkorrels Kattenbakvulling (3x 9 kg / 27 kg, 42l) is een uitstekende keuze voor kattenbezitters die op zoek zijn naar een milieuvriendelijk en effectieve kattenbakvulling. Deze houtkorrels zijn zeer absorberend, waardoor ze urine snel en efficiënt opnemen. Hierdoor blijft de kattenbak langer fris en hoeft deze minder vaak te worden verschoond. Bovendien zijn de korrels biologisch afbreekbaar en gemaakt van duurzaam geproduceerd hout, wat bijdraagt aan een groener milieu. Bij het onderhoud van de kattenbak vallen de gebruikte houtkorrels uiteen in zaagsel, wat eenvoudig op te scheppen en weg te gooien is.

Goede punt(en)
 • Hoogste kwaliteit
 • Lange levensduur
 • Zeer gebruiksvriendelijk
2

Peewee Houtkorrels Kattenbakvulling

foto van een Peewee Houtkorrels Kattenbakvulling
8.6Expert Score
Eco-vriendelijk, absorberend, geur reducerend, duurzaam, lichtgewicht.

Peewee Houtkorrels Kattenbakvulling is een duurzame en milieuvriendelijke optie voor het onderhoud van de kattenbak. Deze 9kg (14L) verpakking gaat lang mee en de houtkorrels zijn gemaakt van 100% biologisch afbreekbaar zaagsel, wat betekent dat het gemakkelijk kan worden gerecycled in de tuin of via de GFT-bak. De kattenbakvulling heeft een goede geurcontrole en absorbeert vocht snel, waardoor het hygiënisch blijft. Daarnaast blijven de houtkorrels niet aan de pootjes van je kat plakken, waardoor ze niet door het hele huis worden verspreid.

Goede punt(en)
 • Lange levensduur
 • Gemaakt van het beste materiaal
 • Zeker gebruiksvriendelijk
3

Easypets Houtkorrel Kattenbakvulling

foto van een Easypets Houtkorrel Kattenbakvulling
8.3Expert Score
Duurzaam, biologisch afbreekbaar, geurabsorberend, effectief, FSC-gecertificeerd.

De Easypets Houtkorrel Kattenbakvulling 10KG/20L, biologisch afbreekbare houtkorrels met FSC-keurmerk, is een geweldig product voor milieubewuste kattenliefhebbers. Deze kattenbakvulling is niet alleen veilig voor uw huisdier, maar het helpt ook om uw ecologische voetafdruk te verminderen. De korrels hebben een hoog absorptievermogen, waardoor geurtjes worden ingesloten en de kattenbak fris blijft. Bovendien zijn de houtkorrels zacht voor de pootjes van uw kat, wat zorgt voor een comfortabele ervaring. In combinatie met het feit dat de houtkorrels gemaakt zijn van afvalhout uit duurzaam beheerde bossen met FSC-keurmerk, maakt dit product een uitstekende keuze voor zowel uw kat als het milieu.

Goede punt(en)
 • Redelijke levensduur
 • Zeer redelijk kwaliteit
 • Redelijk gebruiksvriendelijk
4

Cats Best Oko

foto van een Cats Best Oko
7.6Expert Score
Uitstekende absorptie, geurbestrijding, milieuvriendelijk, biologisch afbreekbaar, duurzaam.

Ik heb onlangs de Cat’s Best Oko Plus Korrels Kattenbakvulling (40L) aangeschaft en ik ben erg tevreden over dit product. Ten eerste zijn de korrels gemaakt van 100% natuurlijk organisch materiaal en bevatten geen kunstmatige chemische stoffen, wat beter is voor zowel mijn kat als het milieu. De geurabsorptie is zeer effectief dankzij de toevoeging van actief koolstof componenten, waardoor mijn huis fris en schoon blijft ruiken. Bovendien zijn de korrels stofvrij en biologisch afbreekbaar, waardoor het schoonmaken van de kattenbak een eenvoudigere en meer milieuvriendelijke taak is.

Goede punt(en)
 • Redelijke service bij aankoop
 • Materiaal is sterk
 • Gewicht
5

Cats Best Original

foto van een Cats Best Original
7Expert Score
Duurzaam, geur-absorberend, effectief, milieuvriendelijk, handig.

Ik ben zeer tevreden met de Cat’s Best Original Kattenbakvulling (20l). Deze biologisch afbreekbare houtkorrels hebben een uitstekende geurabsorptie en vormen stevige klonten, wat het reinigen van de kattenbak een stuk eenvoudiger maakt. Bovendien is het een stofvrije, milieuvriendelijke optie die ook nog eens duurzaam is.

Goede punt(en)
 • Redelijk design
 • Gemaakt van matig materiaal
 • Gemakkelijk en gebruiksvriendelijk

 

   Beste review
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Shopping cart