Kampeermatje kopen? De 5 beste review

Als je graag kampeert wil je natuurlijk ook wel comfortabel kunnen slapen. Dit kun je doen op een kampeermatje. Wat het beste kampeermatje is, is afhankelijk van verschillende factoren. We hebben ze allemaal op een rij gezet voor je.

Wat is een kampeermatje?

Als je gaat kamperen is het wel zo fijn als je niet te veel spullen bij je hebt. Vaak moet je al veel spullen meenemen zoals bijvoorbeeld een tent, kookspullen en natuurlijk je kleding. Dit alles bij elkaar kan veel ruimte in beslag nemen en ook zwaar zijn. Je wilt dan ook niet nog een zwaar kampeermatje bij je hebben.

Het voordeel van een kampeermatje is dat hij licht van gewicht is, je geen pomp nodig hebt om hem op te blazen maar hij wel genoeg comfort biedt om er fijn op te kunnen slapen. Wat het beste kampeermatje is, is afhankelijk van veel verschillende factoren.

Soorten kampeermatjes

Zeker, hier is een voorbeeld van hoe u een interne link kunt toevoegen aan de alinea met behulp van HTML Anchors: Er zijn een paar dingen waar je de keuze van je kampeermatje op kunt baseren. Dit is maar net afhankelijk waar jij veel waarde aan hecht en op welke manier jij reist. Wanneer je bijvoorbeeld op reis gaat met een backpack, wil je natuurlijk dat hij weinig ruimte in beslag neemt en licht van formaat is. Als je echter op zoek bent naar handige tools voor thuis, bekijk dan eens onze artikel over handstrooiers, haartondeuses of hoogsnoeiers.

Ook zijn er kampeermatjes die je weer moet opblazen. Deze kampeermatjes blaas je met de mond op en zijn vaak wat dikker. Dit biedt wel meer ligcomfort, maar neemt wel meer ruimte in beslag. Daarnaast kan het ook per matje verschillen wat de hardheid is en hoe compact hij op te rollen is. Ook zijn er verschillende afmetingen en verschillende hoogtes. Sommige zijn heel plat en andere lijken weer meer tussen een matje en een luchtbed in te zitten.

Hoe kies je het juiste kampeermatje

Wat het meest ideale kampeermatje voor jou is, is afhankelijk van wat jouw voorkeur is en bij wat voor reis je hem gaat gebruiken. Zo kun je afwegen of je een lichtgewicht kampeermatjes nodig hebt.

Daarnaast is het ook wel afhankelijk van waar je naartoe gaat. Wanneer je naar een koudere bestemming gaat is het ook wel zo fijn als het kampeermatje een wat hogere isolatiewaarde heeft. Dit kan ervoor zorgen dat je het minder snel koud krijgt. Ook moet je natuurlijk rekening houden met de afmeting. Hij moet wel groot genoeg zijn, zodat je er comfortabel op kunt liggen.

De 5 beste kampeermatje

1

Inductie Beschermingsmatjes Inductiemat

foto van een Inductie Beschermingsmatjes Inductiemat
9.4Expert Score
Duurzaam, beschermend, antislip, hittebestendig, eenvoudig te reinigen.

Ik heb onlangs de Inductie-Beschermingsmatjes aangeschaft en ben zeer tevreden over dit product. Deze set van 4 siliconen matjes (22 cm rond) biedt uitstekende bescherming voor mijn inductie kookplaat en zorgt ervoor dat er geen krassen ontstaan. De zwarte kleur past bij mijn keuken en de matjes zijn gemakkelijk te reinigen.

Goede punt(en)
  • Hoge kwaliteit
  • Gaat relatief lang mee
  • Snelle levering
2

BoCamp Isolatiematje SchuimAluminium

foto van een BoCamp Isolatiematje SchuimAluminium
8.9Expert Score
Lichtgewicht, comfortabel, isolerend, duurzaam, compact, aluminium, 2-persoons mat.

Ik heb onlangs de Bo-Camp isolatiematje schuim/aluminium voor twee personen aangeschaft via bol. com, en ik moet zeggen dat ik er behoorlijk tevreden mee ben. Deze tweepersoonsmat van 190×125 cm biedt niet alleen voldoende ruimte voor mijn partner en mij, maar isoleert ook uitstekend tegen kou en vocht. Het matje heeft een aluminium toplaag die effectief warmte reflecteert, terwijl de schuimlaag voor extra comfort zorgt.

Goede punt(en)
  • Lange levensduur
  • Goede kwaliteit
  • Gebruiksvriendelijk
3

High Peak Duo

foto van een High Peak Duo
7.8Expert Score
Lichtgewicht, comfortabel, duurzaam; ideaal voor kamperen, tweepersoons aluminium-matje.

Ik heb onlangs het High Peak Duo isolatiematje voor 2 personen aangeschaft via Bol. com en mijn ervaring is zeer positief. Het matje is lichtgewicht en gemakkelijk op te vouwen, wat het ideaal maakt voor kampeeruitjes of outdoor-avonturen. De alu coating zorgt voor extra warmteisolatie, waardoor we comfortabel en warm hebben geslapen tijdens onze recente kampeertocht. Het formaat van het matje is perfect voor twee personen en biedt voldoende ruimte om te rusten na een lange dag in de buitenlucht.

Goede punt(en)
  • Redelijke levensduur
  • Gemaakt van redelijk materiaal
  • Gebruiksvriendelijk
4

Hikemeister camping kooktoestel

foto van een Hikemeister camping kooktoestel
7.4Expert Score
Draagbaar, krachtig, 1-pits kooktoestel, wit, Nederlandse instructies, CE-gecertificeerd.

De Hikemeister Camping Kooktoestel met 1 pit en 2500 KW vermogen is een ideale metgezel voor kampeerliefhebbers. Het draagbare en compacte ontwerp in mat wit zorgt voor gemakkelijk vervoer en opbergen. Met een Nederlandse beschrijving en CE-certificering is het gebruik van dit kooktoestel zowel eenvoudig als veilig.

Goede punt(en)
  • Gaat goed mee
  • Redelijk in kwaliteit
  • Goede prijs kwaliteit verhouding
5

Redcliffs Ultra Light

foto van een Redcliffs Ultra Light
6.9Expert Score
Lichtgewicht, comfortabel, duurzaam, compact, gebruiksvriendelijk.

Ik heb onlangs de Redcliffs Ultra-Light Matras in groen (190 x 58 x 5 cm) geprobeerd tijdens mijn kampeertrip en ik ben er zeer tevreden mee. Dit matras is niet alleen ultra licht en makkelijk mee te nemen, maar het biedt ook een verrassend comfortabele en goede ondersteuning tijdens het slapen. Het opblazen en leeglaten van het matras is eenvoudig en snel.

Goede punt(en)
  • Gemaakt van matig duurzaam materiaal
  • Voordelige prijs
  • Gebruiksvriendelijk

 

      Beste review
      Logo
      Enable registration in settings - general
      Shopping cart