Kattenbedje kopen? De 5 beste review

Een kat slaapt erg veel in zijn leven. Dit doet hij vaak in het zonnetje op een kale vloer, maar op andere momenten ligt hij liever op iets zachts. Een kattenbedje is dan ook zeker nodig om hem comfortabel te laten liggen, maar hoe kies je het juiste kattenbedje?

Het formaat

Een standaard kattenbedje is ongeveer 35 à 40 centimeter. Hierin kan de kat zich knus oprollen en het bedje past makkelijk op het hoekje van de bank. Er zijn ook bedjes die je los kunt neerzetten waar hij nog steeds fijn in kan liggen.

Daarnaast zijn er ook kattenbedjes van groter formaat. Hierin kan je kat wat makkelijker languit gaan liggen en zo heeft hij ook plaats om op zijn bedje te spelen. Hierbij moet je natuurlijk ook rekening houden met hoe groot je kat is. Een kattenbedje moet niet heel veel groter zijn dan de kat zelf. Het bedje moet namelijk een geborgen gevoel geven.

De vorm van het bedje

Het verschil tussen een kattenkussen en een kattenbedje is het opstaande randje. Het opstaande randje zorgt ervoor dat je kat zich veilig en geborgen voelt. Er zijn ook flexibele kattenbedjes die je kunt omvormen, bijvoorbeeld met behulp van een haartondeuse, zodat ze er beter in weg kunnen kruipen. Zo kun je een echt holletje voor je kat maken.

Daarnaast kan een kattenbedje rond voor een vorm zijn, maar ook vierkant. Een kat geeft vaak een voorkeur aan een van de twee soorten. Welke vorm hij fijnste vindt liggen is dus heel persoonlijk.

Het materiaal waar hij van gemaakt is

De meeste kattenbedjes zijn gemaakt van zacht materiaal. Er zit vaak traagschuim of memory foam in, wat een vulling is die zich automatisch naar het lichaam van je kat vormt. Dit zorgt ervoor dat hij erg comfortabel kan liggen. Ook voor oudere katten is dit aan te raden, aangezien dat veel steun geeft en dat ze ook een warm gevoel biedt.

Daarnaast is het ook wel zo fijn als de hoes die om het bedje heen zit eraf te halen is. De hoes is vaak ook gemaakt van zacht materiaal waar de kat echt een eigen nestje in kan maken. Wanneer de hoes vies is, is het wel zo handig als je deze er gewoon af kan halen en in de wasmachine kunt opfrissen. Dit zorgt er ook voor dat het kattenbedje veel langer meegaat en daardoor duurzamer is.

De 5 beste kattenbedje

1

MaxxPet Houten kattenhuis

foto van een MaxxPet Houten kattenhuis
9.3Expert Score
Stevig, ruim kattenhuis; comfortabel bed, stijlvol design, aanrader.

Ik heb onlangs het MaxxPet Houten Kattenhuis (75x53x52cm) in zwart aangeschaft en ben zeer tevreden met mijn aankoop. Dit stijlvolle kattenhuis biedt zowel comfort als privacy voor mijn kat en past perfect in mijn interieur. Het is gemaakt van stevig en duurzaam hout en is vrij eenvoudig te monteren. De zachte kussens zorgen voor extra comfort voor mijn kat en zijn ook nog eens makkelijk te wassen.

Goede punt(en)
  • Gemaakt van top materiaal
  • Gemaakt van duurzaam materiaal
  • Snelle levering
2

DOWO Kattenhangmat XL

foto van een DOWO Kattenhangmat XL
8.7Expert Score
Stijlvol, comfortabel, ruim, gemakkelijk te installeren, kat-tevredenheid.

De DOWO Kattenhangmat XL (35x52cm) biedt een comfortabele en unieke slaapplek voor je kat. Deze hangmat is gemakkelijk te installeren en past mooi bij de rest van je interieur dankzij het strakke design. Het is gemaakt van zacht en duurzaam materiaal en is perfect voor elke grootte van kat. Mijn kat vindt het geweldig om erin te loungen en dankzij de XL-afmetingen heeft hij genoeg ruimte om zich uit te strekken. De hangmat zorgt voor een toevluchtsoord voor je kat en verhoogt het gevoel van veiligheid. Ondanks meerdere katten en veelvuldig gebruik, blijft het product sterk en behoudt het zijn vorm.

Goede punt(en)
  • Lange levensduur
  • Gemaakt van het beste materiaal
  • Snelle levering
3

Arnillo Kattenhangmat Kattenhangmat

foto van een Arnillo Kattenhangmat Kattenhangmat
8.3Expert Score
Stijlvol, stevig, ruimtebesparend, comfortabel; katten zijn dolblij!

De Arnillo Kattenhangmat is een stijlvolle en comfortabele keuze voor kattenliefhebbers die op zoek zijn naar een uniek onderkomen voor hun huisdier. Deze hangmat, bevestigd aan het raam, biedt een leuke en speelse plek voor katten om te ontspannen, mensen en vogels buiten te kijken, of gewoon lekker te dutten. Het robuuste houten ontwerp zorgt voor een extra vleugje elegantie in uw interieur. Verder is de montage eenvoudig en de hangmat blijft stevig op zijn plaats dankzij de zuignappen. Dit kattenbed heeft een praktisch formaat, waardoor het perfect is voor katten van verschillende groottes.

Goede punt(en)
  • Redelijke levensduur
  • Zeer redelijk kwaliteit
  • Redelijk snelle levering
4

Kingdog Groot honden

foto van een Kingdog Groot honden
7.5Expert Score
Ruim, comfortabel, duurzaam, stijlvol, makkelijk te reinigen.

Ik heb onlangs het Kingdog Groot Honden- en Kattenbed maat L (100 x 75 cm) in de kleur groen gekocht voor mijn huisdieren en ik ben er zeer tevreden over. De stof is van hoge kwaliteit en het bed is erg zacht, waardoor het comfortabel is voor zowel katten als honden. Het bed is groot genoeg om meerdere kleine dieren of één groot dier te huisvesten. Aangezien het bed groen is, past het bed perfect bij mijn interieur.

Goede punt(en)
  • Populair product
  • Gemaakt van sterk materiaal
  • Gewicht
5

DOWO Kattenhangmat voor

foto van een DOWO Kattenhangmat voor
6.3Expert Score
Stevig, comfortabel, ruimtebesparend, eenvoudige installatie.

Ik heb onlangs de DOWO Kattenhangmat voor aan het raam aangeschaft en ik ben uiterst tevreden met mijn aankoop. Deze kattenhangmat is eenvoudig te bevestigen aan het raam met behulp van de meegeleverde zuignappen en biedt een comfortabele slaap- en uitkijkplaats voor mijn kat. Het materiaal is stevig en duurzaam, waardoor mijn huisdier veilig en geborgen zijn rust kan nemen. Bovendien zorgt het grijze ontwerp voor een stijlvolle uitstraling die past bij elk interieur. Daarnaast bespaart het ook vloerruimte, wat voor kleinere woningen ideaal is.

Goede punt(en)
  • Redelijk design
  • Matige kwaliteit door keuze materiaal
  • Matige prijs kwaliteit verhouding

 

      Beste review
      Logo
      Enable registration in settings - general
      Shopping cart