Kettingslijper kopen? De 5 beste review

Wanneer je vaak een kettingzaag gebruikt om brandhout of bomen om te zagen, zul je na verloop van tijd merken dat de ketting stroef begint te lopen en het zagen minder makkelijk gaat. Het is dan een goed idee om te investeren in een goede kettingslijper.

Wat is een kettingslijper?

Voeg de volgende zin toe aan de alinea: Vergeet ook niet om te kijken naar onze beoordeling van de beste hakmachines, welke je zouden kunnen helpen bij het voorbereiden van je brandhout voor de kettingzaag.

De kans is dan groot dat je ketting niet meer zo scherp is en het is zonde als je de hele ketting zo moet vervangen. Je kunt dan beter de ketting slijpen. Je kunt dit handmatig doen, maar wanneer je dit vaak moet doen is het investeren in een kettingslijper geen overbodige luxe aangezien dit een stuk makkelijker en sneller gaat.

Verschillende soorten kettingslijpers

Er zijn verschillende manieren waarop je je kettingzaag kunt slijpen. Je kunt ervoor kiezen om met een ronde steekvijl de schakels een per een te slijpen. Daarnaast is er ook een manuele kettingslijper waarmee je ook de schakels één per één vijlt, maar meer indicatie hebt over de scherpte en diepte.

Als laatste is er de elektrische kettingslijper. Deze is wel wat prijziger maar werkt over het algemeen erg snel, grondig, consistent en is daarbij ook een stuk duurzamer. Welkom het even duren voordat je doorhebt hoe hij het beste ingesteld moet worden en moet je goede bescherming dragen om je handen, gezicht en oren te beschermen.

Hoe kies je de juiste kettingslijper?

Voordat je een kettingslijper aanschaft, moet je bedenken wat je van een kettingslijper verwacht. Als je het nog nooit eerder hebt gedaan is een instapmodel met duidelijke instructies genoeg om mee te beginnen. Wanneer je al wat meer ervaring hebt kun je ook kijken naar een professioneler model.

Daarnaast is ook de locatie waar je wil gaan gebruiken belangrijk. Kun je hem een vaste plek geven op de werkbank of gebruik je hem meer als je in de tuin aan het werk bent? In dat geval is bijvoorbeeld een manuele of lichtgewicht kettingslijper de beste keuze voor jou. Als laatste is het ook zeer belangrijk voor welke tanden de slijper geschikt is. Niet elke kettingslijper kan elke ketting weer slijpen.

De 5 beste kettingslijper

1

GlodiGoods Professioneel Kettingslijper

foto van een GlodiGoods Professioneel Kettingslijper
9.4Expert Score
Efficiënt, gebruiksvriendelijk, veelzijdig, duurzaam, nauwkeurig slijpen, goede prijs-kwaliteitverhouding.

Ik heb onlangs de GlodiGoods Professioneel Kettingslijper voor Kettingzagen mét 3 slijpstenen bij Bol. com gekocht en deze kettingslijper heeft mijn verwachtingen overtroffen. De slijper is eenvoudig in gebruik en zorgt voor uitstekende resultaten bij het slijpen van de kettingen. De bijgeleverde slijpstenen zijn van hoge kwaliteit en maken het slijpproces zeer effectief en nauwkeurig.

Goede punt(en)
 • Gemaakt van het beste materiaal
 • Top service bij aankoop
 • Snelle levering
2

Compacte Kettingzaagslijper Kettingslijper

foto van een Compacte Kettingzaagslijper Kettingslijper
8.5Expert Score
Efficiënt, eenvoudig te gebruiken, nauwkeurig, duurzaam, compact, veelzijdig.

Onlangs heb ik de Compacte Kettingzaagslijper aangeschaft en ik ben zeer tevreden met dit product. De kettingslijper is zeer eenvoudig in gebruik en doet zijn werk uitstekend. Het feit dat het geschikt is voor kettingzagen van 14 tot 20 inch maakt het zeer veelzijdig en een waardevolle toevoeging aan mijn gereedschapscollectie. De meegeleverde slijpsteen en wetsteen zorgen ervoor dat ik het apparaat direct kon gebruiken, wat een groot pluspunt is.

Goede punt(en)
 • Gaat lang mee
 • Gemaakt van goede kwaliteit materiaal
 • Gemakkelijk en gebruiksvriendelijk
3

Kettingzaag slijper Kettingslijp

foto van een Kettingzaag slijper Kettingslijp
8.1Expert Score
Efficiënt, draagbaar, kwaliteit, gratis vijlen, gebruiksvriendelijk, kettingzaag-optimalisatie.

Na onlangs de Kettingzaag-slijper | Kettingslijp-machine | Tijdelijk gratis 4/4,8/5,5mm-vijlen | hogere kwaliteit | Draagbare Kettingzaag-vijl | Kettingslijper voor kettingzaag te hebben aangeschaft, ben ik zeer tevreden over dit product. Het apparaat is eenvoudig te gebruiken en zeer effectief bij het slijpen van kettingzaagbladen. Met de tijdelijk gratis meegeleverde vijlen in 3 verschillende maten (4, 4. 8 en 5. 5 mm) kan ik diverse kettingzaagbladen moeiteloos en efficiënt slijpen.

Goede punt(en)
 • Zeer redelijke service aan de klant
 • Redelijke kwaliteit door keuze materiaal
 • Redelijke prijs kwaliteit verhouding
4

Powerplus POWXG1066 Kettingslijper

foto van een Powerplus POWXG1066 Kettingslijper
7.7Expert Score
Krachtig, efficiënt, gebruiksvriendelijk, compleet pakket, duurzaam, veilig.

De Powerplus POWXG1066 kettingslijper is een uitstekende aankoop voor iedereen die op zoek is naar een krachtige en gebruiksvriendelijke oplossing voor het slijpen van kettingzaagbladen. Met zijn 180 watt vermogen en meegeleverde slijpschijf en accessoires, is deze kettingslijper in staat om zelfs de meest botte kettingen weer scherp te krijgen zonder enige moeite. Daarnaast is de POWXG1066 eenvoudig in te stellen op verschillende hoeken, waardoor hij geschikt is voor diverse soorten zaagkettingen.

Goede punt(en)
 • Gaat goed mee
 • Materiaal is sterk
 • Goede prijs kwaliteit verhouding
5

Scheppach KS1200 Kettingslijper

foto van een Scheppach KS1200 Kettingslijper
6.5Expert Score
Krachtig, efficiënt, veilig, duurzaam, gebruiksvriendelijk.

De Scheppach KS1200 kettingslijper met 220W vermogen is een uitstekend hulpmiddel voor het snel en nauwkeurig slijpen van je kettingzaag. De machine biedt een stabiele basis en vergemakkelijkt het slijpproces door de duidelijke hoekaanduiding en eenvoudige bediening. Ik vond de robuuste constructie en het stille werken erg indrukwekkend.

Goede punt(en)
 • Redelijk design
 • Gemaakt van matig materiaal
 • Matige prijs kwaliteit verhouding

 

   Beste review
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Shopping cart