Kinderboekenrek kopen? De 5 beste review

Het is belangrijk om kinderen genoeg voor te lezen of samen uit een boekje te lezen. Het is dan ook een standaard onderdeel voor veel kinderen bij hun avond routine. Maar hoe leuk is het als er op hun kamer een kinderboekenrek geplaatst wordt waar ze zelf elke avond een boekje uit kunnen zoeken.

Wat is een kinderboekenrek?

In kinderboekenrek is eigenlijk een boekenkast waarbij de planken zo zijn gemaakt dat de boekomslagen goed zichtbaar zijn. Dit zorgt ervoor dat de kinderen moeiteloos toegang hebben tot hun boeken en met groot gemak hun eigen boek kunnen kiezen die ze willen lezen.

Op deze manier help je om de leesinteresse van je kind te prikkelen. De kans is groot dat wanneer ze de boeken zien ze zelf al snel een boek zullen pakken om die samen te kunnen lezen. Op deze manier kun je het lezen van boeken samen met je kindje een dagelijkse gewoonte maken.

Handige kinderboekenrekken

Het grote voordeel van een kinderboekenrek is dat de planken smal zijn waardoor je de boeken met de kaft naar voren neer moet zetten. Op deze manier maak je een goed overzicht van welke boeken je hebt. Daarnaast ziet het er ook erg mooi en stijlvol uit en is het de perfecte oplossing om de boeken georganiseerd op te bergen.

Daarnaast hebben de meeste kinderboekenrekken ook nog een handige lade waar bijvoorbeeld speelgoed in opgeborgen kan worden. Ook wordt er rekening gehouden dat het rek niet te hoog is waardoor je kindje er zelf goed bij kan en ook alles goed kan zien.

Waar moet je op letten als je een kinderboekenrek koopt?

Er zijn veel verschillende kinderboekenrekken te vinden. Zo zijn er rekken die plankjes hebben waar je de boeken opzet, maar ook zijn er rekken met ruime hangvakken gemaakt door met katoenen doek. Dit beschermt de boeken ook en ziet er ook nog eens erg stijlvol uit.

Ook moet je natuurlijk rekening houden met de hoogte van het rek zodat je kindje er makkelijk bij kan. Daarnaast moet hij natuurlijk ook groot genoeg zijn om alle boeken neer te kunnen zetten. Op deze manier kan je kindje er altijd makkelijk bij en kun je een eigen leeshoek creëren wat je kinderen ook weer kan motiveren om meer te willen lezen. Zo kun je van lezen echt een dagelijkse gewoonte maken.

De 5 beste kinderboekenrek

1

Massief Hout Kinderboekenrek

foto van een Massief Hout Kinderboekenrek
9.4Expert Score
Stevig, kleurrijk, ruimtebesparend, kindvriendelijk, opbergoplossing, praktisch, mooi.

Het Massief Hout Kinderboekenrek / Speelgoedrek met Deuren is een geweldige toevoeging aan een kinderkamer en maakt het organiseren van boeken en speelgoed eenvoudig en plezierig. De twee deuren met magnetische sluitingen houden de inhoud netjes en stofvrij. Het monteren van het rek was redelijk eenvoudig met de meegeleverde instructies.

Goede punt(en)
 • Gemaakt van het beste materiaal
 • Gaat relatief lang mee
 • Goede prijs kwaliteit verhouding
2

Massief Houten Kinderboekenrek

foto van een Massief Houten Kinderboekenrek
8.4Expert Score
Stevig, ruim, aantrekkelijk design, hoge kwaliteit, makkelijk te monteren.

Het Massief Houten Kinderboekenrek XL is een geweldige aanvulling op de kinderkamer, met zijn 6 niveaus voor het opbergen van boeken en speelgoed. De combinatie van hoogwaardig grenenhout en beige katoen zorgt voor een duurzame en stijlvolle uitstraling, en het ontbreken van MDF maakt het een milieuvriendelijke keuze voor ouders die het beste willen voor hun kinderen. Met een afmeting van 76x83x28cm is het boekenrek een ruimtebesparende oplossing die toch voldoende opbergruimte biedt.

Goede punt(en)
 • Gemaakt van goed duurzaam materiaal
 • Goede kwaliteit
 • Snelle levering
3

WFL houten kinderboekenrek

foto van een WFL houten kinderboekenrek
7.9Expert Score
Stevig, roze, houten kinderboekenrek; praktisch, Montessori-geïnspireerd ontwerp.

Het WFL Houten Kinderboekenrek (Roze/Natuur Hout, 41. 9 x 41. 4 cm, Montessori) is een fantastische aanvulling voor elke kinderkamer. Het stijlvolle en functionele design stimuleert kinderen om hun boeken netjes op te bergen en maakt het gemakkelijk voor hen om hun favoriete verhalen te kiezen. Het stevige houten materiaal zorgt voor duurzaamheid, terwijl de roze kleur een vrolijke en speelse touch toevoegt. Het boekenrek heeft voldoende ruimte voor een gevarieerde boekencollectie en kan zelfs worden gebruikt om speelgoed op te bergen. Dankzij de Montessori-benadering kunnen kinderen zelfstandig de boekenkast gebruiken en zo hun autonomie ontwikkelen.

Goede punt(en)
 • Gemaakt van redelijk duurzaam materiaal
 • Redelijke kwaliteit door keuze materiaal
 • Gemakkelijk en gebruiksvriendelijk
4

Relaxdays kinderboekenkast opbergrek

foto van een Relaxdays kinderboekenkast opbergrek
7.7Expert Score
Relaxdays kinderboekenkast: kleurrijk, ruim, stevig, gemakkelijk bereikbaar, leuk ontwerp.

Ik heb onlangs de Relaxdays kinderboekenkast/opbergrek voor de kinderkamer aangeschaft en ik ben zeer tevreden over dit product. De kast is gemaakt van hoogwaardig materiaal en heeft een mooie, kindvriendelijke uitstraling. De montage was eenvoudig en snel, waardoor mijn kinderen al snel konden genieten van hun nieuwe boekenkast. De open structuur van de kast zorgt ervoor dat de kinderboeken gemakkelijk toegankelijk zijn voor de kleintjes, wat het stimuleren van lezen vergemakkelijkt.

Goede punt(en)
 • Redelijke service bij aankoop
 • Gemaakt van sterk materiaal
 • Redelijke gebruiksvriendelijk
5

Bibliotheekkoffer met Wieltjes

foto van een Bibliotheekkoffer met Wieltjes
6.9Expert Score
Handig, ruimtebesparend, kwalitatief, kindvriendelijk, mobiel.

De Bibliotheekkoffer met Wieltjes is een uitstekende oplossing voor kinderboeken en speelgoedopslag in de kinderkamer. Met een formaat van 43x40x40 cm biedt deze boekenkast voldoende ruimte voor een keur aan kinderboeken, terwijl de speelgoedboxen helpen om de kamer netjes en georganiseerd te houden. Het ontwerp voldoet aan alle veiligheidsnormen voor kinderen, waardoor je gerust kunt zijn over de veiligheid van je kleintje.

Goede punt(en)
 • Redelijk design
 • Gemaakt van matige kwaliteit materiaal
 • Matige prijs kwaliteit verhouding

 

   Beste review
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Shopping cart