Peuterglijbaan kopen? De 5 beste review

Als je zelf kinderen hebt, wil je natuurlijk graag dat ze lekker buiten spelen. Het is goed voor hun gezondheid en ook hun ontwikkeling. Wat is er dan leuker om lekker op je eigen peuterglijbaan te kunnen spelen?

De peuterglijbaan

Een peuterglijbaan is een kleine glijbaan die je makkelijk overal neer kunt zetten. Je kunt hem gewoon op straat of op het gras in de tuin plaatsen en je kind kan er mee spelen. Het makkelijke ervan is dat je hem vaak makkelijk kunt inklappen en weer op kunt bergen. Dit maakt hem ook erg makkelijk om mee te nemen en om te verplaatsen.

Omdat het om buitenspeelgoed voor peuters gaat, is het natuurlijk belangrijk dat hij er veilig mee kan spelen. Net als onze perkhekjes moeten de meeste glijbanen ook aan strenge eisen voldoen om verkocht te mogen worden. Zo ben je er in ieder geval van verzekerd dat hij veilig is om mee te spelen.

Veiligheid en leeftijd

Er zijn veel verschillende glijbanen te vinden. Het kan dan ook moeilijk zijn om een keuze te maken. Bij elke soort glijbaan staat er over het algemeen aangegeven voor welke leeftijd hij geschikt is. Kies dan ook altijd voor een peuterglijbaan voor je peuter.

Zo weet je zeker dat de glijbaan het juiste formaat is voor je peuter. Ook is er met de veiligheid rekening gehouden met de leeftijd. Denk hierbij aan de juiste hoogte en ook het gewicht wat de glijbaan aan moet kunnen. Zo weet je zeker dat een peuterglijbaan ook echt geschikt en veilig is voor je peuter.

Het ontwerp en materiaal

Het ontwerp van de glijbaan en waar hij van gemaakt is, zijn ook zeker belangrijke punten die je moet overwegen voordat je een peuterglijbaan aanschaft. Veel van de ontwerpen lijken op elkaar. De grote verschillen zitten hem in de hoogte en de kleuren of het thema van de glijbaan. Sommige kleintjes vinden vrolijke kleurtjes al leuk genoeg om mee te spelen, maar ze zijn er ook met bijvoorbeeld een jungle print of met het thema van hun favoriete serie.

Verder is ook het materiaal natuurlijk belangrijk. Een peuterglijbaan die vaak buiten staat moet wel bestendig zijn tegen regen en koud en van sterk materiaal gemaakt zijn. Ook moet hij veilig genoeg zijn, zodat een kind zich er niet aan kan bezeren.

De 5 beste peuterglijbaan

1

Smoby XS Oranjegroen

foto van een Smoby XS Oranjegroen
9.4Expert Score
Leuk, kleurrijk, veilig, stevig, compact, wateraansluiting, 2+ jaar, binnen/buiten.

De Smoby XS Oranje/Groen Wateraansluiting Glijbaan (75 cm hoog) voor peuters vanaf 2 jaar is een uitstekende keuze voor jonge kinderen die op zoek zijn naar een veilige en leuke outdoor speelervaring. Deze glijbaan heeft een innovatief ontwerp met een wateraansluiting om water te verpreiden, waardoor het extra verfrissend wordt tijdens warme zomerdagen. De glijbaan is vervaardigd uit hoogwaardige, duurzame materialen die bestand zijn tegen de elementen en de speelse aard van kinderen. Het compacte formaat en het lichte gewicht maken het eenvoudig om te monteren en te verplaatsen als dat nodig is.

Goede punt(en)
 • Kwaliteit door het beste materiaal
 • Lange levensduur
 • Snelle levering
2

Jamara Fendt Glijbaan

foto van een Jamara Fendt Glijbaan
8.8Expert Score
Stevig, veilig, leuke kleuren, eenvoudige montage, urenlang speelplezier.

De Jamara Fendt glijbaan, speciaal ontworpen voor peuters, is een uitstekende aanwinst voor elke speeltuin of achtertuin. Met afmetingen van 145 x 59 x 79 cm biedt deze groen-grijze glijbaan een veilige en leuke manier voor kinderen om actief te blijven en hun motorische vaardigheden te ontwikkelen. Het duurzaam en stevig ontwerp zorgt voor een stabiele basis, waardoor ouders zich geen zorgen hoeven te maken over de veiligheid van hun kleintje tijdens het spelen.

Goede punt(en)
 • Gemaakt van goed duurzaam materiaal
 • Gemaakt van het beste materiaal
 • Gebruiksvriendelijk
3

Opblaas peuter zwembad

foto van een Opblaas peuter zwembad
7.8Expert Score
Opblaasbaar, peutervriendelijk, draken-thema, glijbaan, kleurrijk, veilig, plezier, makkelijk opzetten, duurzaam, zomerpret.

Ik heb onlangs het Opblaas-peuter-zwembad – draken bad – met glijbaan aangeschaft via Bol. com en ik ben ontzettend tevreden over dit product. Het opblazen ging eenvoudig en snel, waardoor mijn peuter direct kon genieten van het verkoelende water en de leuke glijbaan. Het draken thema zorgt voor een stoer en aantrekkelijk uiterlijk, wat mijn kind erg aanspreekt. Het zwembad is gemaakt van stevig en duurzaam materiaal, waardoor ik me geen zorgen hoef te maken over lekkages of beschadigingen.

Goede punt(en)
 • Gaat redelijk lang mee
 • Gemaakt van redelijk kwaliteit materiaal
 • Redelijk gebruiksvriendelijk
4

SwingKing Vrijstaande glijbaan

foto van een SwingKing Vrijstaande glijbaan
7.6Expert Score
Stevig, veilig, kleurrijk, eenvoudige montage, uren speelplezier, ideaal voor peuters.

De SwingKing Vrijstaande Glijbaan met Trap is een uitstekende keuze voor peuters tussen 18 en 36 maanden oud. Deze groene kunststof peuter glijbaan van 120x40x67cm biedt uren speelplezier en stimuleert de motorische vaardigheden van uw kind. Het bijgevoegde trapje zorgt voor extra veiligheid en gemak tijdens het gebruik. De montage van de glijbaan is eenvoudig en de constructie is stevig en duurzaam.

Goede punt(en)
 • Gaat goed mee
 • Kwaliteit door keuze materiaal
 • Goede prijs kwaliteit verhouding
5

Smoby 2in1 Megagliss

foto van een Smoby 2in1 Megagliss
6.9Expert Score
Veelzijdig, veilig, duurzaam, plezier, groeit mee.

De Smoby 2-in-1 Megagliss Slide is een uitstekende glijbaan voor peuters vanaf 2 jaar, waardoor het een perfecte aanwinst is voor elke tuin of speelruimte. Deze duurzame, kleurrijke glijbaan is eenvoudig in elkaar te zetten en biedt urenlang speelplezier voor de kleintjes. Met twee hoogtes (1,5m en 3,75m) groeit de glijbaan mee met het kind, waardoor ze er langer plezier van zullen hebben.

Goede punt(en)
 • Gemaakt van matig duurzaam materiaal
 • Voordelige prijs
 • Matige gebruiksvriendelijk

 

   Beste review
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Shopping cart