Schaarhekje kopen? De 5 beste review

Een schaarhekje kennen we in de volksmond beter als een harmonica traphekje. Hij heeft zijn naam te danken aan hoe hij eruit ziet en beweegt, namelijk hetzelfde als een schaar. Een schaarhekje in huis is zeer belangrijk voor de veiligheid van je kind. Je wilt hier dan ook natuurlijk de beste soort voor aanschaffen.

Het schaarhekje

Het schaarhekje is eigenlijk het klassieke harmonica traphekje. Dit is een hekje met smalle houten latjes welke kruislings door elkaar schuiven. Als je hem dicht wilt doen, schuiven deze latjes kruislings over elkaar en klapt hij in als een soort harmonica.

Het schaarhekje zoals we hem vroeger kennen met zijn smalle latjes, zien we niet veel meer. Gelukkig zijn er veel betere en veiligere versies van het schaarhekje uitgebracht. Deze voldoen volledig aan alle strenge veiligheidseisen en zorgen dat het je kind de beste bescherming biedt.

Het nieuwe schaarhekje

Opvouwbare traphekjes zijn nog steeds erg populair. Niet alleen voor kinderen, maar ook worden ze nog steeds vaak als hondenhekje gebruikt. De latjes zijn vergeleken met de schaarhekjes van vroeger een stuk breder geworden en daardoor ook een stuk veiliger.

Het zijn lamellen of lange verticale planken die over elkaar heen schuiven als je hem in- of uitvouwt. Hij werkt nog hetzelfde als een schaarhekje, alleen zijn de latten een stuk breder geworden, waardoor je niet meer door het schaarhekje heen kunt kijken. 

De voordelen van een schaarhekje

Het grote voordeel van een schaarhekje is dat hij niet veel ruimte in beslag neemt als hij opgevouwen is. Ook wanneer je niet zoveel ruimte hebt, kun je altijd een schaarhekje kwijt. Ook hoef je er geen rekening mee te houden dat je aan de voor- en achterkant van het hekje ruimte over moet hebben om hem open te klappen. Omdat hij naar de zijkant schuift, is hij altijd makkelijk te openen.

Als je kinderen of huisdieren erg nieuwsgierig zijn of graag op dingen klimmen, is een schaarhekje ook ideaal. Doordat de planken geheel sluiten, kunnen ze er niet doorheen kijken. Dit voorkomt ook dat je kind of huisdier er bijvoorbeeld overheen kan klimmen. Op deze manier is een opvouwbaar schaarhekje een stuk veiliger. Ook zijn ze zeer makkelijk te installeren, erg stevig, vallen ze niet op in je huis en hebben ze geen uitstekende delen.

De 5 beste schaarhekje

1

Schaarhek hondenhek opvouwbare

foto van een Schaarhek hondenhek opvouwbare
9.1Expert Score
Lichtgewicht, stevig, verstelbaar, gebruiksvriendelijk, ideaal hondenhek.

Ik heb onlangs het Schaarhek Hondenhek Opvouwbare Afzethek uit Aluminium aangeschaft en ben zeer tevreden over de kwaliteit en functionaliteit van dit product. Het is eenvoudig op te zetten en traploos uitbreidbaar tot 265 cm, waardoor het perfect in mijn woning past en mijn hond veilig kan worden afgeschermd van bepaalde ruimtes. Het aluminium materiaal voelt zeer stevig en duurzaam aan, wat een langdurig gebruik garandeert.

Goede punt(en)
 • Hoge kwaliteit
 • Lange levensduur
 • Enorm gebruiksvriendelijk
2

Schaarhek roosterhek hondenhek

foto van een Schaarhek roosterhek hondenhek
8.4Expert Score
Stevig, veelzijdig, aluminium hondenhek, verstelbaar, eenvoudige installatie.

Ik heb onlangs het Schaarhek-roosterhek-hondenhek van aluminium gekocht via Bol. com en het voldoet aan al mijn verwachtingen. Het hekje is gemaakt van lichtgewicht, maar stevig aluminium, wat maakt dat het eenvoudig te verplaatsen is en lang meegaat. Het hek is in breedte verstelbaar van 27 cm tot maar liefst 200 cm en heeft daarbij een hoogte van 103 cm. Dat is een groot voordeel voor verschillende soorten ruimtes.

Goede punt(en)
 • Gemaakt van goed duurzaam materiaal
 • Kwaliteit door keuze materiaal
 • Gebruiksvriendelijk
3

Schaarhek hondenhek opvouwbare

foto van een Schaarhek hondenhek opvouwbare
8.1Expert Score
Lichtgewicht, stevig, opvouwbaar, aluminium, 3m uitrekbaar, handig, duurzaam.

Ik ben zeer tevreden met het Schaarhek Hondenhek Opvouwbare Afzethek uit Aluminium, dat traploos uitrekbaar is tot 3 meter. Dit lichte en duurzame aluminium hek is eenvoudig te installeren en op te bergen dankzij het opvouwbare ontwerp. Het biedt een uitstekende oplossing om mijn hond veilig binnen bepaalde grenzen te houden, zonder dat ik me zorgen hoef te maken over schade aan mijn meubels of muren. Bovendien ziet het er ook nog eens stijlvol en minimalistisch uit.

Goede punt(en)
 • Gemaakt van redelijk duurzaam materiaal
 • Redelijke kwaliteit
 • Redelijk gebruiksvriendelijk
4

Faller Weide en

foto van een Faller Weide en
7.7Expert Score
Duurzaam, realistisch, eenvoudige montage, veelzijdig, landschapsverbetering, aanpasbaar formaat, stevig.

De Faller Weide- en Schaarhekken (249 mm/272 mm) is een uitstekend product voor iedereen die op zoek is naar kwalitatief hoogwaardige en realistische schaarhekken voor hun modelspoorweg- of dioramaprojecten. Deze set bevat zowel 249 mm als 272 mm lange hekken en biedt daarmee voldoende lengtevariëteit. De installatie is eenvoudig, dankzij de duidelijke handleiding en bijgeleverde accessoires.

Goede punt(en)
 • Redelijke service bij aankoop
 • Redelijk van kwaliteit
 • Gewicht
5

Schaarhek staal in

foto van een Schaarhek staal in
6.2Expert Score
Stevig, uitschuifbaar, veilig, geel-zwart.

Ik heb onlangs het Schaarhek Staal (3,6m, Geel/Zwart) aangeschaft via bol. com en ik ben zeer tevreden over dit product. De kwaliteit van het materiaal is uitstekend en de kleurencombinatie van geel en zwart zorgt voor een goede zichtbaarheid. De uitgetrokken lengte van 3,6 meter maakt het schaarhek zeer veelzijdig in gebruik, of het nu is om een ​​gebied af te bakenen of om tijdelijke barrières te creëren. Het installeren en aanpassen van het hek is eenvoudig en snel te realiseren.

Goede punt(en)
 • Leuk ontwerp
 • Gemaakt van matig materiaal
 • Gemakkelijk en gebruiksvriendelijk

Zeker, hier voeg ik een interne link toe aan de bestaande alinea: “Als je geïnteresseerd bent in andere keukenhulpmiddelen, bekijk dan ook onze uitgebreide gids over de beste stamppotpannen op de markt.”

   Beste review
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Shopping cart