Verstekklem kopen? De 5 beste getest

Stel dat je iets aan het lijmen bent, je hebt geen zin om uren te blijven staan tot de lijm droog is. Daar is een hele makkelijke oplossing voor uitgevonden. Met verstekklemmen kun je heel simpel de delen tegen elkaar houden zonder dat je het de hele tijd vast moet houden. Je hoeft enkel maar de klemmen erop te zetten en goed aan te draaien, de lijm droogt dan vanzelf.

Wat zijn verstekklemmen?

Verstekklemmen zijn eigenlijk klemmen die je aan kunt draaien, je kunt op die manier 2 delen tegen elkaar houden. Op het moment dat je die delen tegen elkaar houdt kan er bijvoorbeeld lijm drogen of je kunt iets aan elkaar lassen. Verstekklemmen zijn ervoor dat het voor jou makkelijker wordt, je hoeft niet en iets vast te houden en ook nog iets aan elkaar te maken. Het scheelt jou een hoop tijd en gedoe door gebruik te maken van verstekklemmen.

Wie maken er gebruik van verstekklemmen?

Iedereen kan gebruik maken van verstekklemmen, als je weet hoe ze werken dan kun je er gebruik van maken. Het is heel simpel om er gebruik van te maken namelijk, je hoeft enkel maar de verstekklem op de goede maat in te stellen en dan de klemmen aan te draaien. Daarna kun je wachten tot de lijm droog is en als die droog is dan kun je de verstekklem eraf halen.

Hoe zien verstekklemmen eruit?

Een verstekklem is heel makkelijk te herkennen, hij ziet eruit als een soort klem die je aan kunt draaien. Tussen de twee klemmen stop je het materiaal wat je wilt gebruiken, als dat goed zit dan kun je de verstekklem aandraaien. Ben je klaar dan kun je het weer losdraaien waardoor je project ook los komt. Je project is dan klaar en is goed gelijmd of wat je er mee gedaan hebt.

Waar let je op bij het kopen van verstekklemmen?

Je moet natuurlijk wel erop letten dat je de goede verstekklem koopt, je hebt er niets aan als je de verkeerde koopt. Dat zou niet alleen zonde zijn van  je geld maar ook van je tijd, je moet dan weer terug voor de goede verstekklem. Let goed op welke je nodig hebt en of je er ook op de juiste manier gebruik van kunt maken. Als dat niet zo is dan kun je beter doorkijken voordat je de verkeerde hebt, dat voorkomt frustratie en tijd.

Waar koop je het?

Je kunt verstekklemmen kopen bij de bouwmarkt, daar hebben ze er verschillende liggen waardoor je zelf kunt bepalen welke je nodig hebt. Als je het niet weet kun je het aan een medewerker vragen, je weet dan in ieder geval zeker dat je de goede hebt. Dat bespaart je waarschijnlijk een reis heen en weer als je de verkeerde hebt, daar zit je niet op te wachten als je druk met een project bezig bent. Je kunt ook verstekklemmen online kopen, je hebt dan als grootste voordeel dat je de deur niet uit hoeft omdat het aan de deur wordt geleverd.

De beste 5 verstekklem van 2023

1

Skandia Verstekklem 75 mm

foto van een Skandia Verstekklem 75 mm
9.2Expert Score
Hoogste kwaliteit verstekklem

Lichtmetaal, zwart gelakt, uitvoering met 2 spanschroeven. Zeer handig bij het maken van lijsten etc. Lichtmetaal, zwart gelakt, uitvoering met 2 spanschroeven. Zeer handig bij het maken van lijsten etc.

Goede punt(en)
 • Hoogste kwaliteit
 • Gemaakt van duurzaam materiaal
 • Zeer gebruiksvriendelijk
2

Hoekklem 90 graden hoek klem voor lijmen schroeven of lassen in verstek het klemmen van materiaal voor houtbewerking metaalbewerking

foto van een Hoekklem 90 graden hoek klem voor lijmen schroeven of lassen in verstek het klemmen van materiaal voor houtbewerking metaalbewerking
9Expert Score
Hoge kwaliteit verstekklem

Voor houtbewerkers, metaalbewerkers, meubelmakers en doe het zelfers Klem eenvoudig 2 materialen van verschillende diktes in een hoek van 90 graden dankzij de scharnierpunten.

Goede punt(en)
 • Lange levensduur
 • Gemaakt van het beste materiaal
 • Gemakkelijk en gebruiksvriendelijk
3

ToolsformenHoekklemset 4 stuksLijmklemlijmtangPerfect hulpmiddel voor HoekbevestigingSnelspanklem voor houtHoekspanner

foto van een ToolsformenHoekklemset 4 stuksLijmklemlijmtangPerfect hulpmiddel voor HoekbevestigingSnelspanklem voor houtHoekspanner
8Expert Score
Een verstekklem van redelijke kwaliteit

De HoekklemKit is een welkome hand tijdens het werk door je planken stevig bij elkaar te houden tijdens het schroeven, lijmen of boren!

Goede punt(en)
 • Zeer redelijke service aan de klant
 • Redelijke kwaliteit
 • Gemakkelijk en gebruiksvriendelijk
4

Dappermann Hoekklem voor Hout 

foto van een Dappermann Hoekklem voor Hout 
7.8Expert Score
Vierde beste verstekklem uit de test

Maak het houtbewerkingproces een stuk eenvoudiger! Met de 4 hoekklemmen van Dappermann vergemakkelijkt u uw werkzaamheden aanzienlijk. Dit zorgt voor snelle en prachtige resultaten zonder enige ongemakken. Met deze set houdt u uw planken perfect uitgelijnd voor nauwkeurige hoeken. Ideaal voor 60°, 90°, 120° hoeken en T-verbindingen!

Goede punt(en)
 • Redelijke service bij aankoop
 • Redelijk in kwaliteit
 • Gewicht
5

STANLEY Heavy Duty Hoekklem

foto van een STANLEY Heavy Duty Hoekklem
6.5Expert Score
Een verstekklem van matige kwaliteit

Deze Heavy Duty hoekklem van STANLEY is geschikt voor het vastklemmen van materialen van verschillende diktes. Doordat deze een draaibare kop heeft kan deze ook worden gebruikt als parallel schroefklem. Voor meer comfort en een macmale draaikracht is de klem voorzien van een bi-materiale handgreep. Door de bevestigingsgaten kun je de Heavy Duty hoekklem van STANLEY gemakkelijk aan je werkbank bevestigen. De hoekklem heeft een gegoten constructie van zink.

Goede punt(en)
 • Gemaakt van matig duurzaam materiaal
 • Matige kwaliteit door keuze materiaal
 • Gebruiksvriendelijk

   Beste review
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Shopping cart