Metaalzaagmachine kopen? De 5 beste getest

Als je metaal moet zagen dan is het belangrijk dat je dit met de goede zaag doet. Als je metaal wilt zagen met een houtzaag dan komt dat niet goed. Je hebt een veel sterkere zaag nodig om metaal door te kunnen zagen. Met een metaalzaagmachine is metaal doorzagen geen enkel probleem meer.

Wat is een metaalzaagmachine?

Met een metaalzaagmachine kun je metaal zagen, soms dan kan het zijn dat je veel metaal voor je werk moet zagen of omdat je iets van metaal aan het maken bent. Dan kun je gebruik maken van een metaalzaagmachine, die is speciaal gemaakt om ervoor te zorgen dat je op een goede en veilige manier metaal kunt zagen. Het is dus zo dat je dan een apparaat hebt waar je alleen metaal kunt zagen, dit kan een nadeel zijn voor sommige. Als je bijvoorbeeld veel voor je werk metaal moet zagen kan dat echt een uitkomst voor je zijn, je hoeft dan niet elke keer van zaagje te wisselen.

Wanneer gebruik je het?

Een metaalzaagmachine gebruik je als je metaal door wilt zagen, je kunt alles dan op een veilige manier zagen. Als je namelijk metaal door wilt zagen met een houtzaag dan breekt hij, dit kan gevaarlijk zijn omdat het veel warmte oplevert. Je hebt daarvoor echt een metaalzaagmachine nodig, je krijgt dan niet te veel warmte waardoor het ook niet te warm kan worden.

Waar koop je het?

Je kunt een metaalzaagmachine bij de bouwmarkt kopen, het voordeel daarvan is dat je ook vragen kunt stellen als je het niet zo goed weet allemaal. Je krijgt dan advies en je bent er zeker van dat je met de juiste machine naar huis toe gaat. Natuurlijk kan het ook zijn dat je precies weet welke je moet hebben, je kunt dan misschien een metaalzaagmachine online bestellen. Het voordeel is dat je de deur niet uit hoeft, het wordt aan de deur bezorgd.

Wat zijn de kosten van een metaalzaagmachine?

Je kunt zelf de kosten van een metaalzaagmachine bepalen, je zou kunnen kiezen voor een hele dure maar ook voor een minder dure. Misschien heb je hem wel dagelijks nodig voor je werk, dan ben je al sneller bereid om een duurdere te kopen. Als je hem maar af en toe gebruikt dan zul je minder snel een dure nemen, een dure kan meer hebben dan een goedkopere. Als je hem dus veel gebruikt moet hij ook veel werk kunnen verrichten.

Wie mag er gebruik maken van een metaalzaagmachine?

Niet iedereen mag gebruik maken van een metaalzaagmachine, je moet precies weten wat je doet. Als je niet weet wat je doet dan kan het gevaarlijk zijn om met een metaalzaagmachine aan de slag te gaan. Als je weet wat je met een metaalzaagmachine allemaal kunt doen dan kun je goed omgaan met de metaalzaagmachine, zorg er wel voor dat je de veiligheid bovenop zet. Je wilt niet dat er iets gebeurt wat je makkelijk had kunnen voorkomen, je kunt dan beter twee keer kijken voordat er iets gebeurt. Wil je grotere klussen uitvoeren om bijvoorbeeld je tegels te zagen? Kijk dan naar de beste trilzagen!

De beste 5 metaalzaagmachines van 2023

1

Milwaukee FUEL M18 FMCS0X accumetaalzaagmachine

foto van een Milwaukee FUEL M18 FMCS0X accumetaalzaagmachine
9.1Expert Score
De beste metaalzaagmachine

Koude zaagsneden – vermindert vonken voor verhoogde veiligheid op de werkplaats

Goede punt(en)
 • Gemaakt van het beste materiaal
 • Top service bij aankoop
 • Goede prijs kwaliteit verhouding
2

Makita DCS552ZJ 18V 

8.8Expert Score
Top kwaliteit metaalzaagmachine

Geleverd in een stevige, stapelbare opbergkoffer in ABS met versterkingsribben, met vergrendelsysteem om meerdere koffers met elkaar te verbinden. Deze basisversie wordt geleverd zonder batterijen en zonder lader, maar is compatibel met alle andere LXT 18V Li-ion batterijen. Op deze manier kan u op een prijsbewuste manier uw collectie Makita machines uitbreiden.

Goede punt(en)
 • Gemaakt van goed duurzaam materiaal
 • Gemaakt van het beste materiaal
 • Zeker gebruiksvriendelijk
3

DeWalt DCS373N Accu Metaalcirkelzaag 

8.2Expert Score
Redelijke kwaliteit metaalzaagmachine

De innovatieve 18V XR Li-Ion Metaalcirkelzaag met de nieuwe XR 4.0Ah accutechnologie van DEWALT. Onderdeel van het intelligente XR Li-Ion platform dat is ontworpen voor nog meer effeciëntie om de klus sneller te klaren

Goede punt(en)
 • Gemaakt van redelijk duurzaam materiaal
 • Gemaakt van redelijk materiaal
 • Gebruiksvriendelijk
4

Güde Metaal afkortzaag 40558

7.1Expert Score
Gemaakt van middelmatige kwaliteit

De Güde GMK 355-2.3 metaalcirkelzaag levert precieze resultaten dankzij het 66-tands hardmetalen zaagblad en kan worden gebruikt voor non-ferrometalen zoals staal en aluminium. De GMK 355-2.3 is geschikt voor massief materiaal, buizen en materiaal met vierkante randen. Met de draaibare bankschroef kunnen versteksnedes tot een hoek van 45° worden gemaakt zonder extra gereedschap. De droge snijmethode betekent dat er geen koelvloeistof nodig is. De eindaanslag verhoogt bovendien het comfort bij nauwkeurig werken. Een veiligheidsschakelaar is geïnstalleerd voor extra veiligheid van de bediener.

Goede punt(en)
 • Redelijke service bij aankoop
 • Gemaakt van sterk materiaal
 • Gewicht
5

Metallkraft Metaalcirkelzaag 22kW 355 mm

foto van een Metallkraft Metaalcirkelzaag 22kW 355 mm
6.6Expert Score
Gemaakt van matige kwaliteit

Metaalcirkelzaag MTS 356 2,2kW 1300min-1 zaagblad 355×25,4mm

Goede punt(en)
 • Leuk ontwerp
 • Gemaakt van matige kwaliteit materiaal
 • Matige gebruiksvriendelijk

   Beste review
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Shopping cart