Pizzaschaar kopen? De 5 beste review

De meeste mensen zijn gek op pizza. Dit is natuurlijk niet zo gek, want het is een heerlijk gerecht waar je erg veel kanten mee op kunt. De meeste mensen snijden hun pizza met een pizzaroller, maar dit is tegenwoordig niet meer de enige optie om je pizza te snijden. We introduceren je: De pizzaschaar!

Pizzaroller, pizzasnijder of pizzaschaar?

Om je pizza in stukken te verdelen zijn er verschillende hulpstukken waar je gebruik van kunt maken. De meest bekende hiervan zijn de pizzaroller en de pizzasnijder. Een pizzasnijder is een scherp mes, waarmee je de pizza in stukken snijdt. Daarnaast heb je de klassieke pizzaroller, die eigenlijk een rond mes is, die je over je pizza rolt en hem zo in stukken snijdt. Als je op zoek bent naar andere nuttige items voor in je keuken, bekijk dan ook eens onze lijst van de beste perkhekjes, plantenladders of pilotentassen.

De pizzaroller en de pizzasnijder zijn de tools die de meeste mensen dan ook thuis hebben liggen. Toch is de pizzaschaar ook steeds populairder aan het worden. Met een pizzaschaar kun je letterlijk je pizza in stukken knippen. Erg makkelijk!

Waar gebruik je een pizzaschaar voor?

Van origine wordt de pizzaschaar al in Rome gebruikt. Hier bakken ze grote rechthoekige pizza’s op bakplaten. Deze hebben een krokante bodem en worden verkocht op gewicht. Met de pizzaschaar wordt de gewenste grootte uit de grote rechthoekige pizza geknipt, gewogen en afgerekend. De schaar is voor deze manier de beste tool.

Het is dan ook niet zo gek dat de pizzaschaar dan ook gebruikt wordt voor de normale ronde pizza’s. Door de pizza in stukken te knippen verdeel je de pizza veel sneller en wordt ook de structuur van de rand niet platgedrukt. Dit is bij een snijder vaak wel het geval.

Voordelen van een pizzaschaar

Een pizzaschaar biedt je veel voordelen ten opzichte van een pizzasnijder of een pizzaroller. Als eerste wordt de structuur van de rand van je pizza niet plat gedrukt. Zo kun je gewoon genieten van een heerlijke luchtige pizza rand. Ook is het verdelen van de pizza veel makkelijker. Door gewoon weg te knippen, ga je in één keer door de bodem en de toppings heen.

Je hebt dus nooit meer last van verschuivende toppings of dat je er meerdere keren overheen moet gaan om hem goed door te snijden. Een pizzaschaar wordt door velen dan ook een stuk makkelijker in gebruik genomen dan een pizzaroller of een pizzasnijder.  

De 5 beste pizzaschaar

1

Keufens Pizzaschaar Pizzaschep

foto van een Keufens Pizzaschaar Pizzaschep
9.3Expert Score
Handig, efficiënt, veelzijdig, duurzaam, makkelijk schoonmaken, ruimtebesparend, veilig.

De Keufens Pizzaschaar en Pizzaschep combinatie is een fantastische toevoeging aan mijn keukenaccessoires. Deze twee-in-één tool maakt het snijden en serveren van pizza moeiteloos en gemakkelijk. De scherpe schaar knipt gemakkelijk door elk type pizzakorst, terwijl de bijgevoegde schep zorgt voor een stevige grip om de gesneden stukken zonder kneuzingen of morsen naar mijn bord te brengen. Het is niet alleen tijd- en ruimtebesparend, maar het compacte ontwerp maakt het ook eenvoudig om op te bergen. Het product is gemaakt van duurzaam en stevig roestvrij staal, waardoor het betrouwbaarder is dan traditionele pizzasnijders of -messen.

Goede punt(en)
  • Kwaliteit door het beste materiaal
  • Lange levensduur
  • Snelle levering
2

Pizzasnijder Fiets Blauw

foto van een Pizzasnijder Fiets Blauw
8.8Expert Score
Unieke, leuke pizzasnijder; handig, scherp, gemakkelijk schoonmaken.

De Pizzasnijder-Fiets in de kleur blauw is een speelse, creatieve en bijzonder functionele keukenaccessoire die het snijden van pizza’s een stuk aangenamer maakt. Naast het unieke en opvallende ontwerp van een fiets, is dit pizzames uitgerust met een scherp RVS-blad wat moeiteloos door de korst en toppings glijdt. De handgreep zorgt voor een comfortabele grip tijdens het snijden, en de pizza-roller maakt het gemakkelijk om gelijkmatige en nette stukken te verkrijgen. Dankzij de stabiele constructie, is deze pizzaschaar een geweldige toevoeging voor zowel thuisgebruik als voor pizzaliefhebbers die graag met een vleugje humor en creativiteit hun maaltijden bereiden.

Goede punt(en)
  • Redelijke service
  • Gemaakt van goede kwaliteit materiaal
  • Gemakkelijk en gebruiksvriendelijk
3

Pizzaschaar met schep

foto van een Pizzaschaar met schep
7.9Expert Score
Handig, snijdt efficiënt, makkelijk op te bergen, duurzaam materiaal.

De Pizzaschaar met Schep 30 cm Zwart is een handige en innovatieve tool die het snijden en serveren van pizza een fluitje van een cent maakt. Het pizzames glijdt moeiteloos door de korst en toppings heen, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over het beleg dat eraf valt. De geïntegreerde schep maakt het serveren vervolgens eenvoudig en efficiënt. Het ontwerp van het product is stijlvol en past goed in elke keuken. De kwaliteit van de materialen is indrukwekkend en zorgt voor een lange levensduur. Dankzij de ergonomische handgreep ligt de pizzaschaar comfortabel in de hand en is hij gemakkelijk te bedienen.

Goede punt(en)
  • Gemaakt van redelijk duurzaam materiaal
  • Redelijke kwaliteit door keuze materiaal
  • Redelijk snelle levering
4

Pizzaschaar pizzaknipper pizzames

foto van een Pizzaschaar pizzaknipper pizzames
7.7Expert Score
Efficiënt, handig, scherp, duurzaam, 2-in-1, compact, makkelijk schoonmaken, grip, veelzijdig, goede kwaliteit.

Ik heb onlangs de Culinario 2-in-1 pizzaschaar en -schep uitgeprobeerd en ben aangenaam verrast door dit handige keukengereedschap. De groene kleur geeft een frisse uitstraling en het product voelt stevig aan. Dankzij het ergonomische ontwerp en de scherpe bladen is het knippen van pizza moeiteloos en nauwkeurig. Daarnaast is het gebruik van de geïntegreerde schep een handige toevoeging om stukken pizza direct en veilig uit elkaar te halen. Deze veelzijdige keukenschaar kan ook gebruikt worden voor het snijden van andere voedselproducten zoals bladerdeeg of pastagerechten.

Goede punt(en)
  • Populair product
  • Kwaliteit door keuze materiaal
  • Gewicht
5

Pizzaschaar 25 cm

foto van een Pizzaschaar 25 cm
6.7Expert Score
Handig, scherp, efficiënt, duurzaam, veelzijdig

Recent heb ik de Pizzaschaar-25 cm aangeschaft via Bol. com en ik ben zeer tevreden met mijn aankoop. Deze innovatieve keukenhulp heeft het snijden van pizza veel makkelijker en schoner gemaakt. De schaar is voorzien van een stevig roestvrijstalen blad van 25 cm, waardoor het gemakkelijk is om zowel dunne als dikke korsten door te snijden. Dankzij de ergonomische handgreep ligt de schaar prettig in de hand en biedt het een goede grip tijdens het snijden.

Goede punt(en)
  • Matige levensduur
  • Gemaakt van matige kwaliteit materiaal
  • Matige prijs kwaliteit verhouding

 

      Beste review
      Logo
      Enable registration in settings - general
      Shopping cart