Spijkermachine kopen? De 5 beste getest

Als je het hebt over onmisbare stukken gereedschap in een werkplaats, dan is het spijkerpistool daar een van. Maar wat is een spijkerpistool dan precies en hoe werkt dat? Op deze pagina kom je meer te weten over de tacker en het gebruik daarvan. Maar wat moet je dan allemaal weten over de tacker voordat je die aan gaat schaffen?

Wat is een spijkermachine

Een spijkermachine, wat ook wel een tacker wordt genoemd, is een machine waar je nietjes en spijkers mee kan schieten. Het verschil met een nietmachine zit in de manier van het inschieten van het nietje.

Bij een nietmachine worden de uiteinden van het nietje omgebogen. Bij de nietjes van de tacker is dat niet zo. De uiteinden worden recht in het materiaal geschoten. Een tacker is dan ook een speciaal soort gereedschap.

JE kan ook niet zomaar met deze machine aan het werk gaan, je moet altijd eerst goed de handleiding en de instructies lezen voordat je met een spijkermachine aan het werk gaat. Mocht de mogelijkheid zich voordoen is het ook aan te raden een cursus te volgen

Hoe gebruik je een spijkermachine

Hoe je een spijkermachine gebruikt is helemaal afhankelijk van het soort spijkermachine dat je hebt. Daarom is het verstandig om de handleiding eerst goed door te lezen voordat je de spijkermachine daadwerkelijk gaat gebruiken.

Dit is belangrijk omdat je je aan bepaalde veiligheidsvoorschriften moet houden om te voorkomen dat er uiteindelijk misschien wel ongelukken zouden kunnen gebeuren. En dat is natuurlijk helemaal niet wat je zou willen.

Voor wie is het geschikt?

De machine is geschikt voor iedereen die onderdelen aan elkaar vast wil maken. Eigenlijk is het net als een nietmachine, alleen dan wel een stuk krachtiger. Een tacker of spijkermachine kan spijkers, pins, brads of nietjes gebruiken om dingen aan elkaar vast te maken.

Welke materialen je nodig hebt is helemaal afhankelijke van de klus die je ermee wil doen. Bij een tacker worden alleen de pootjes niet omgebogen, zoals dat bij een nietmachine wel het geval is. Een tacker schiet de nietjes recht naar binnen.

Waar moet je op letten als je er een gaat kopen?

Tackers zijn er in verschillende soorten en maten te vinden. Daarom is het goed om te weten welke je dan precies nodig zou hebben als je er een klus mee wil doen. Waar moet je dan op letten bij het kopen van een tacker voor jouw klus?

Om te beginnen is het belangrijk om te weten hoe lang de nietjes moeten zijn voor het vastzetten van de onderdelen. Ze moeten ver genoeg het materiaal in, maar niet zo ver dat ze er aan de andere kant weer uit zullen steken.

Er zijn 4 verschillende soorten tackers te vinden:

 • De pneumatische tacker
 • De elektrische tacker
 • Een accutacker
 • Een handtacker

Om er zeker van te zijn dat je de juiste tacker voor je klus aan zal schaffen is het handig om daar navraag over te doen voordat je deze gaat kopen.

De beste 5 spijkermachine van 2023

1

Silverline Pneumatische spijkermachine 50mm

foto van een Silverline Pneumatische spijkermachine 50mm
Expert Score
Awesome

Place here Description for your reviewbox

2

Spijkermachine Pneumatische Tacker Multifunctionele Werking Gereedschap DoeHetZelf Gereedschap Tacker Rood

foto van een Spijkermachine Pneumatische Tacker Multifunctionele Werking Gereedschap DoeHetZelf Gereedschap Tacker Rood
8.9Expert Score
Top kwaliteit spijkermachine

Dit pneumatische gereedschap kan worden gebruikt voor het bevestigen van een reeks materialen zoals panelen, platen, folie en isolatie. De sterke tacker is ideaal voor het afwerken van meubels, het in elkaar zetten van kasten en het afwerken van creatieve projecten.

Goede punt(en)
 • Lange levensduur
 • Hoogste kwaliteit
 • Snelle levering
3

Silverline Compressor Pneumatische Niet en Spijkermachine 50 mm 18 Gauge

foto van een Silverline Compressor Pneumatische Niet en Spijkermachine 50 mm 18 Gauge
Expert Score
Awesome

Place here Description for your reviewbox

4

RAPID Rapid PRO PMP171 superfijne pneumatische spijkermachine

foto van een RAPID Rapid PRO PMP171 superfijne pneumatische spijkermachine
7.1Expert Score
Vierde beste spijkermachine uit de test

RAPID Rapid PRO PMP171 superfijne pneumatische spijkermachine. Voor precisietimmerwerk met vrijwel onzichtbaar resultaat is de PMP171 de ideale pneumatische micropinner voor professionals en veeleisende doe-het-zelvers. Verwerkt 23 Ga micro-pins tot 35 mm, ideaal is voor het bevestigen van dunne lijsten, deur- en raamkozijnen, sierlijsten, plinten en lichte meubilair. Beschikt onder meer over een snellaadsysteem, contact trekker voor een veilige en nauwkeurige bevestiging en een 360° verstelbare luchtuitlaat die stof weghoudt van het werkoppervlak.

Goede punt(en)
 • Gaat goed mee
 • Kwaliteit door keuze materiaal
 • Goede prijs kwaliteit verhouding
5

Silverline Pneumatische niet en spijkermachine 32 mm

foto van een Silverline Pneumatische niet en spijkermachine 32 mm
8Expert Score
Awesome

Place here Description for your reviewbox

   Beste review
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Shopping cart