Sterschroevendraaier kopen? De 5 beste getest

Ben jij ze ook weleens tegengekomen? Die schroeven die je dan mee hebt genomen bij de bouwmarkt waar je je kruiskopschroevendraaier niet voor kunt gebruiken? Dit bleken dan schroeven te zijn waar je een sterschroevendraaier voor nodig zou hebben. Maar wat is een sterschroevendraaier dan precies en waar kun je die dan voor gebruiken?

Wat is een sterschroevendraaier

Een sterschroevendraaier is een schroevendraaier waarvan het uiteinde van de schroevendraaier de vorm van een ster heeft. Deze is speciaal gemaakt voor de torx schroeven. Dit zijn schroeven en bouten waarbij de aandrijving in de vorm van een ster is gemaakt.

Hoe gebruik je een sterschroevendraaier

Een sterschroevendraaier is een schroevendraaier die je net als een kruiskop of een platte schroevendraaier kunt gebruiken. Dit is een nieuwe manier van schroeven die steeds meer populair wordt doordat er bij het vastschroeven of loshalen meer grip is. Dit heeft alles te maken met de zeskantige stervorm die de aandrijving heeft.

Voor wie is het geschikt?

De sterschroevendraaier kan door iedereen gebruikt worden die van klussen houdt. Doordat je met de sterschroevendraaier meer grip hebt bij het losdraaien of vastdraaien van de bijbehorende sterschroeven dan bij de klassieke schroevendraaiers.

Door de betere grip is het makkelijker om de schroeven vast te draaien of los te draaien. Ook hebben de sterschroeven meer grip in het hout of de pluggen die gebruikt worden voor het vastzetten van de schroeven.

Waar moet je op letten als je er een gaat kopen?

Bij de zoektocht naar een sterschroevendraaier moet je op een aantal dingen letten. Zo moet je natuurlijk goed letten op de kop van de schroevendraaier. Deze moet natuurlijk wel in de bijbehorende schroef passen. Als je gebruik maakt van sterschroeven, dan moet je ook een sterschroevendraaier gebruiken.

Daarnaast is de uitvoering van de sterschroevendraaier ook erg belangrijk. Je hebt ze met kortere en langere stiften. Als je in een gebied moet gaan werken waar veel elektra in de buurt zit dan moet je kiezen voor een geïsoleerde schroevendraaier. Dit zorgt ervoor dat je veilig en secuur kunt werken.

Dan nog de prijs. Sterschroevendraaiers zijn in verschillende prijsklassen te vinden. Hierbij moet je goed letten op de kwaliteit van de kop en de bit. Hoe harder materiaal het is hoe beter. De vorm van de bit moet ook zo nauwkeurig mogelijk zijn. Deze mag niet snel barsten en moet goed en lekker in de hand liggen.

Het onderhoud van een sterschroevendraaier

Als je je sterschroevendraaiers goed wil onderhouden moet je ze regelmatig even schoonmaken. Ook al lijkt het niet vuil, er zal toch wel wat vuil vanaf komen. Daarom is schoonmaken een van de meest belangrijke dingen van het onderhoud van je sterschroevendraaiers.

Het reinigen van je gereedschap zorgt ervoor dat je je gereedschap langer kan gebruiken en het zorgt ervoor dat het gereedschap onbeschadigd blijft. Het schoonmaken kun je gewoon onder de kraan doen met behulp van wat afwasmiddel. Zorg er wel voor dat je alles goed droogt om roestvorming te voorkomen.

De beste 5 sterschroevendraaier van 2023

1

OWO mini torx kruiskop en platte phillips 5ster pentalobe schroevendraaier set 6 stuks maat

foto van een OWO mini torx kruiskop en platte phillips 5ster pentalobe schroevendraaier set 6 stuks maat
9.3Expert Score
De beste sterschroevendraaier

Handig voor telefoon reparatie en andere precisie werkzaamheden

Goede punt(en)
 • Gemaakt van top materiaal
 • Gemaakt van duurzaam materiaal
 • Gebruiksvriendelijk
2

mini 5ster pentalobe triwing Ywing schroevendraaier set 3 stuks

foto van een mini 5ster pentalobe triwing Ywing schroevendraaier set 3 stuks
8.4Expert Score
De tweede hoogste kwaliteit sterschroevendraaier

mini 5-ster pentalobe tri-wing Y-wing schroevendraaier set 3 stuks voor – Iphone 7 retina macbook air cover

Goede punt(en)
 • Gemaakt van goed duurzaam materiaal
 • Gemaakt van goede kwaliteit materiaal
 • Goede prijs kwaliteit verhouding
3

WURTH TSSCHROEVENDRAAIERSET 5STER 

foto van een WURTH TSSCHROEVENDRAAIERSET 5STER 
8Expert Score
Een sterschroevendraaier van redelijke kwaliteit

8 stuks. Met veiligheidsgat voor verwijdering en installatie van TS-vijfsterschroeven.

Goede punt(en)
 • Redelijke levensduur
 • Gemaakt van redelijk materiaal
 • Redelijke prijs kwaliteit verhouding
4

117 delige Precisie Schroevendraaierset

foto van een 117 delige Precisie Schroevendraaierset
7.3Expert Score
Een sterschroevendraaier van middelmatige kwaliteit

Repus 117 in 1 Precisie schroevendraaier set kan worden gebruikt voor alledaagse huishoudelijke apparaten zoals tv, airconditioners, ventilatoren, koelkast, autoreparatie etc. Daarnaast kunt u de schoevendraaier set ook gebruiken voor demontage en het onderhoud van mobiele telefoons, digitale camera’s, horloges, brillen, laptops en spelcomputers.

Goede punt(en)
 • Populair product
 • Redelijk van kwaliteit
 • Gewicht
5

STANLEY STHT062141 Schroevendraaierset

foto van een STANLEY STHT062141 Schroevendraaierset
6.9Expert Score
Een sterschroevendraaier van matige kwaliteit

De STANLEY Schroevendraaierset STHT0-62141 is een hoogwaardige set met schroevendraaiers van goede kwaliteit. Door de grote variëteit aan verschillende maten schroevendraaiers zul je nooit meer het probleem hebben dat je niet het juiste formaat bij de hand hebt. Deze set wordt geleverd in een handige koffer zodat je de schroevendraaiers altijd goed kunt ordenen en bewaren op dezelfde plek. Hierdoor ben je je schroevendraaiers nooit meer kwijt. De schroevendraaiers met een grote hangreep diameter bieden voldoende draaikracht voor houtschroeven en een smalle hals voor een snelle draaibeweging. Verder zijn de schroevendraaiers voorzien van een magnetische tip.

Goede punt(en)
 • Redelijk design
 • Matige kwaliteit
 • Snelle levering

   Beste review
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Shopping cart