Stoelbeschermer kopen? De 5 beste getest

Het is iedereen weleens overkomen, er is een vlek op de bank gekomen doordat je bent doorgelekt of je hebt per ongeluk in je broek geplast of je hebt vieze kleding doordat je druk aan het klussen of in de tuin aan het werken bent. Wat doe je dan als je even op de stoel wil gaan zitten tijdens een welverdiende pauze? Als je wil voorkomen dat dit soort dingen gebeuren, dan zou je ervoor kunnen kiezen gebruik te maken van een stoelbeschermer. Maar wat is dat dan precies en hoe kun je dat gebruiken en onderhouden dan?

Wat is een stoelbeschermer?

De naam zegt het al een stoelbeschermer is een onderlegger waarmee je je stoel of bank kunt beschermen. Deze heb je in een vaste variant of in een wegwerp variant. Als je de wegwerp variant zou willen gebruiken dan kun je de onderleggers gebruiken die ook gebruikt worden bij incontinentie.

De andere stoelbeschermer is er een die je kunt wassen. Na het wassen kun je deze stoelbeschermer dan ook gewoon weer gaan gebruiken. Doordat je ze op hoge temperaturen kunt wassen kun je er jarenlang plezier van hebben en gebruik van maken.

Hoe gebruik je een stoelbeschermer?

Een stoelbeschermer kan je op verschillende plaatsen gebruiken. Het meest worden ze in huis gebruikt. Op ieder zitvlak zijn ze te gebruiken. Het hangt er helemaal vanaf waar je wil gaan zitten, waar je dan de stoelbeschermer kunt gebruiken.

Mocht je ergens op visite gaan, dan zou je de stoelbeschermer ook mee kunnen nemen. In de auto hoeft de stoelbeschermer geen ruimte in te nemen, want je kunt hem gewoon op de stoel leggen en er dan lekker op gaan zitten.

Ook in het openbaar vervoer kun je hem meenemen. Een stoelbeschermer kun je namelijk heel makkelijk opvouwen tot een klein pakketje dat je zelfs in je handtas mee zou kunnen nemen. Ze zijn er in alle kleuren, zo hoeft het niet meteen op te vallen dat je een stoelbeschermer gebruikt.

Voor wie is het geschikt?

Stoelbeschermers worden vaak gebruikt bij mensen die een incontinentie probleempje hebben. Bij incontinentie kan lekkage zomaar voorkomen. Met een stoelbeschermer voorkom je dat de urine dan in de stoel of bank terecht komt.

Waar moet je op letten als je er een gaat kopen?

Als je een stoelbeschermer wil gaan kopen dan moet je eerst goed weten of je voor een wegwerp stoelbeschermer of voor een wasbare stoelbeschermer wil kiezen. De wegwerp gooi je meteen weg als je een ongelukje hebt gehad.

De wasbare moet je eerst wassen, maar die kun je wel veel vaker gebruiken nadat deze gewassen is, helemaal omdat de stof waarvan deze gemaakt is slijtvast is.

Het onderhoud van een stoelbeschermer

Het onderhoud van een stoelbeschermer is helemaal niet zo ingewikkeld. Je kunt ze gewoon wassen. Op welke temperatuur je hem was maakt niet zo heel erg veel uit, ze zijn te wassen tot een temperatuur van 95 graden. Op hoge temperatuur wassen houdt de bacteriën ook weg.

De beste 5 stoelbeschermer van 2023

1

Professor Q Autostoelhoes

foto van een Professor Q Autostoelhoes
9.3Expert Score
Beste keuze stoelbeschermer

Als u met uw kinderen reist, kan het een behoorlijk grote uitdaging zijn om uw auto schoon te houden.

Goede punt(en)
  • Gemaakt van top materiaal
  • Gaat relatief lang mee
  • Enorm gebruiksvriendelijk
2

CoverLovers Stoelhoezen

foto van een CoverLovers Stoelhoezen
8.6Expert Score
De tweede beste stoelbeschermer

Vlekken, krassen of hondenhaar? Met de CoverLovers stoelhoezen houd jij jouw eetkamerstoel in perfecte staat! Krabbende katten, een lekker rood wijntje of balletjes met jus… Jouw splinternieuwe stoelen zijn voor je het weet vies. De oplossing? Met deze slimme stoelhoezen bescherm je jouw zetels tegen beschadiging en blaas je jouw interieur nieuw leven in. Win-win!

Goede punt(en)
  • Gaat lang mee
  • Goede kwaliteit
  • Gemakkelijk en gebruiksvriendelijk
3

Velvet Eetkamer Stoelhoes

foto van een Velvet Eetkamer Stoelhoes
8.2Expert Score
Redelijke kwaliteit stoelbeschermer

In plaats van het kopen van een hele nieuwe stoel kan je ook kiezen voor onze hoes! Zo kun je jouw stoel er zonder gedoe en in enkele seconden weer als nieuw uit laten zien.

Goede punt(en)
  • Redelijke levensduur
  • Zeer redelijk kwaliteit
  • Gemakkelijk en gebruiksvriendelijk
4

Luxe Universele Stoelhoezen

foto van een Luxe Universele Stoelhoezen
7.3Expert Score
Gemaakt van middelmatige kwaliteit

De luxe gele Able & Borret stoelhoezen zijn de oplossing om je stoelen er piekfijn uit te laten zien. Deze hoezen zijn ideaal voor het beschermen van de stoelzitting en bedekken ook lichte schade.

Goede punt(en)
  • Populair product
  • Materiaal is sterk
  • Gebruiksvriendelijk
5

Beautissu Leona

foto van een Beautissu Leona
6.9Expert Score
Matige kwaliteit stoelbeschermer

Met deze elegante en tijdloze stretch stoelhoes van Beautissu kunt u het karakter van uw huis accentueren. Deze universele en kreukvrije stoelhoes kenmerkt zich door een uitstekende pasvorm en past zich perfect aan elke stoel aan.

Goede punt(en)
  • Gemaakt van matig duurzaam materiaal
  • Matige kwaliteit
  • Gebruiksvriendelijk

      Beste review
      Logo
      Enable registration in settings - general
      Shopping cart