Stoomstofzuiger kopen? De 5 beste review

Vaak gebruiken we sterke schoonmaakmiddelen om ons huis schoon te maken. Dit is zeker niet altijd nodig. Met behulp van hete stoom kun je ook goed schoonmaken en dood je ook alle bacteriën en allergenen in huis. Met een stoomstofzuiger kun je dan ook je hele huis goed schoon krijgen.

Waarom een stoomstofzuiger?

Als je gaat dweilen krijg je niet altijd je vloer helemaal perfect schoon. Zeker als je vloer erg vies is of vlekken heeft, kan het een heel geboen zijn met een dweil om het schoon te krijgen. Ook zijn al de schoonmaakmiddelen die we er vaak voor gebruiken niet heel milieuvriendelijk.

Een stoomstofzuiger is hier de perfecte oplossing voor. Hij maakt alleen gebruik van krachtige stoom en zal op die manier met zijn stoom de vlekken veel makkelijker wegkrijgen. Zo kun je op een milieuvriendelijke manier en zonder te veel moeite je vloer prachtige schoon krijgen.

Soorten stoomreinigers

Er zijn verschillende soorten stoomreinigers waar je je huis goed mee schoon kunt krijgen. Vaak hebben ze verschillende hulpstukken zodat je hem op meerdere plekken in huis kunt gebruiken. Dit zorgt ervoor dat je je hele huis op een natuurlijke, maar efficiënte manier kan schoonmaken.

Zo heeft de stoomstofzuiger bijvoorbeeld een specifiek opzetstuk voor de vloer. Dit opzetstuk lijkt het meest op de stofzuiger, alleen komt er hier hete stoom uit. Ook kunnen er opzetstukken bij zitten voor de ramen of een kleiner opzetstuk voor kleine hoekjes of bijvoorbeeld de voegen in de badkamer. Zo kun je dus met een stoomstofzuiger elk oppervlak van je huis schoonmaken.

Waar moet je op letten bij het kopen van een stoomstofzuiger?

Als je een stoomstofzuiger gaat kopen, moet je als eerste je eigen situatie bekijken. Ben je hem van plan veel te gebruiken en voor welke oppervlakten wil je hem gaan gebruiken? Afhankelijk van je gebruik, kun je beter een keuze maken in welke voor jou het beste zou zijn. Heb je dan alleen een stoomstofzuiger nodig, of wil je een gespecialiseerd model met verschillende opzetstukken erbij? Je kunt je ook afvragen of je andere items nodig hebt om je huis op te ruimen, zoals een stepapparaat of een sleutelmapje.

Ook het formaat mag je zeker niet vergeten. Sommige zijn erg groot en zullen dan ook veel ruimte in beslag nemen in je schoonmaakkast. Een kleiner model neemt minder ruimte in en is een stuk draagbaarder, maar een groter model zal kwalitatief vaak beter zijn en grotere klussen of grotere oppervlakten aankunnen.

De 5 beste stoomstofzuiger

1

Vlekkenreiniger Bank reiniger

foto van een Vlekkenreiniger Bank reiniger
9.3Expert Score
Krachtig, effectief, veelzijdig, gebruiksvriendelijk, duurzaam, hygiënisch, sneldrogend, compact, waardevol, tijdbesparend.

De Vlekkenreiniger/Bank reinger/Tapijtreiniger/Matras reiniger/Stofzuiger/Spot cleaner/Stoommachine/Vloerreiniger is een zeer veelzijdig en effectief reinigingsapparaat. Het presteert uitstekend bij het verwijderen van vlekken op banken, tapijten, matrassen en vloeren. De stoomfunctie zorgt voor diepe reiniging en desinfectie, zonder het gebruik van chemicaliën. De zuigkracht is krachtig en maakt het eenvoudig om vuil en stof te verwijderen. Het compacte en wendbare ontwerp maakt het eenvoudig om te manoeuvreren en op te bergen.

Goede punt(en)
 • Hoogste kwaliteit
 • Gemaakt van duurzaam materiaal
 • Gebruiksvriendelijk
2

Bolture Vlekkenreiniger Stoomreiniger

foto van een Bolture Vlekkenreiniger Stoomreiniger
8.9Expert Score
Krachtig, veelzijdig, efficiënt, gebruiksvriendelijk, snel opwarmend, lichtgewicht, compact.

De Bolture Vlekkenreiniger/Stoomreiniger/Tapijtreiniger Machine is een indrukwekkend 3-in-1 apparaat met een vermogen van 1800 W en een waterreservoir van 370 ml. Het verwijdert moeiteloos vlekken op verschillende oppervlakken, zoals auto’s, tapijten, meubels en nog veel meer. De stoomfunctie is zeker een uitblinker, omdat het helpt bij het doden van bacteriën en het losmaken van hardnekkig vuil zonder het gebruik van schadelijke chemicaliën. Het gebruiksgemak wordt versterkt door de eenvoudige bedieningspaneel en de bijgeleverde accessoireset die in diverse situaties van pas komt.

Goede punt(en)
 • Gaat lang mee
 • Hoogste kwaliteit
 • Gemakkelijk en gebruiksvriendelijk
3

EZIclean Cyclosteam P310

foto van een EZIclean Cyclosteam P310
7.9Expert Score
Krachtig, multifunctioneel, handig, hygiënisch, efficiënt, gebruiksvriendelijk, duurzaam, veelzijdig, compact, stoomreinigend.

De EZIclean Cyclosteam P310 is een indrukwekkende multifunctionele stoomreiniger en stofzuiger in één. Met zijn krachtige 1800 watt vermogen en geïntegreerde handreiniger, biedt het apparaat een uitzonderlijke reinigingsprestatie voor zowel tapijten als harde vloeren. Het compacte en lichtgewicht ontwerp maakt het gemakkelijk te manoeuvreren en op te bergen. Bovendien zorgt de 3-in-1 functionaliteit ervoor dat u tijd en moeite bespaart door het uitvoeren van meerdere taken tegelijk. Het toestel warmt snel op en heeft een continue stoomproductie, wat garant staat voor hoge efficiëntie. De meegeleverde accessoires maken het schoonmaken van moeilijk bereikbare plekken eenvoudiger.

Goede punt(en)
 • Gemaakt van redelijk duurzaam materiaal
 • Redelijke kwaliteit door keuze materiaal
 • Redelijk snelle levering
4

Midea SC2 Stoom

foto van een Midea SC2 Stoom
7.6Expert Score
Efficiënt, multifunctioneel, krachtig, gebruiksvriendelijk, veelzijdige opzetstukken, lang snoer, hoge temperatuur, duurzaam, hygiënisch, snel.

De Midea SC2 stoom-mop-stofzuiger voor thuis is een geweldig toestel met meerdere functies, ideaal voor het grondig reinigen van diverse oppervlakken. Met zijn 5 meter lange kabel en 6 opzetstukken, biedt het apparaat veelzijdigheid en bereik. Bovendien zorgt de hoge temperatuur van 150 graden Celsius voor een diepe reiniging en desinfectie zonder het gebruik van chemische middelen. De twee snelheidsinstellingen maken het eenvoudig om de stoomkracht aan te passen naar gelang de schoonmaaktaak.

Goede punt(en)
 • Gaat goed mee
 • Redelijk in kwaliteit
 • Redelijke gebruiksvriendelijk
5

Bolture Vlekkenreiniger Stoomreiniger

foto van een Bolture Vlekkenreiniger Stoomreiniger
6.6Expert Score
Krachtig, multifunctioneel, efficiënt, gebruiksvriendelijk, duurzaam.

De Bolture Vlekkenreiniger-Stoomreiniger-Tapijtreiniger-Multifunctioneel-apparaat met 150 W vermogen is een absolute must-have voor iedereen die op zoek is naar een efficiënte en veelzijdige schoonmaakoplossing. De stoomreiniger werkt uitstekend tegen hardnekkige vlekken en tilt het reinigen van tapijten en vloeren naar een hoger niveau. De elektrische dweilfunctie maakt dweilen sneller en eenvoudiger dan ooit, terwijl de multifunctionele aspecten het apparaat laten functioneren als een stofzuiger en dweil in één.

Goede punt(en)
 • Gemaakt van matig duurzaam materiaal
 • Voordelige prijs
 • Matige prijs kwaliteit verhouding

 

   Beste review
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Shopping cart