Babyfiets kopen? De 5 beste review

Wanneer je baby een beetje begint te lopen zal hij heel snel interesse willen tonen in een loopfiets. Dit noemen we dan ook wel de babyfiets. Hij zal hiermee makkelijk de hele kamer door vliegen en de meest geweldige avonturen beleven op zijn loopfiets.

Wat is een babyfiets precies?

Met een babyfiets bedoelen we een loopfiets. Een loopfiets is een fiets waar geen trappers op zitten, maar hij beweegt zich naar voren door te lopen. De loopfiets is voor een klein kindje de perfecte manier om zich op een snelle, makkelijker en leuke manier voor te bewegen.

Het is ook de ideale voorloper om ze kennis te laten maken met een echte fiets. Vanaf een jaar of 4 zullen ze naar een wat groter fietsje willen gaan. Wanneer ze zich op een loopfiets voortbewogen, zal deze overstap een stuk makkelijker gaan.

Waar herken je in een loopfiets aan?

Er zijn veel verschillende soorten loopfietsen te vinden. De meeste onderscheiden zich in grootte en kleur. Meestal hebben ze 2, 3 of zelfs 4 wielen. Ze beginnen vaak op 4 of 3 wielen, wat voor veel extra stevigheid zorgt. Wanneer ze wat groter worden, kun je overstappen op een loopfietsje met twee wielen.

Een loopfietsje zullen ze voor het eerst gaan gebruiken als ze 1 jaar zijn. Dit is dus hun vrije jong, waardoor je dus ook rekening moet houden dat het een laag fietsje is. Het is dan ook handig als ze een verstelbaar stuur en een verstelbaar zadel hebben. Op deze manier kan het loopfietsje met de baby meegroeien tot hij klaar is voor een echte fiets.

Waar moet je op letten als je een babyfiets gaat kopen?

Wanneer je een babyfiets gaat kopen is het meest belangrijke de grootte van de fiets. Deze mag natuurlijk niet te hoog zijn, aangezien het kindje met zijn voeten plat op de grond moet kunnen staan. Ook moet je rekening houden met het aantal wielen dat hij heeft. Een loopfietsje met 4 wielen staat nu eenmaal een stuk steviger dan een loopfietsje met twee wielen.

Daarnaast hebben de fietsjes ook een maximaal draaggewicht, kunnen ze in hoogte verstelbaar zijn en van verschillende materialen gemaakt zijn. Zo zijn ze bijvoorbeeld van hout, metaal of kunststof. Hierbij is het maar net waar jouw eigen voorkeur naar uitgaat. Hallo dit is test.

De 5 beste babyfiets

1

Bobbi Bobbi leert

foto van een Bobbi Bobbi leert
9.1Expert Score
Bobbi leert fietsen; schattig, leerzaam, kleurrijk, toegankelijk, inspirerend.

Ik heb onlangs het boek Bobbi – Bobbi leert fietsen gekocht en mijn kinderen zijn er dol op. Het verhaal is eenvoudig te volgen en zeer educatief, met mooie, kleurrijke illustraties die de aandacht van mijn kleintjes vasthouden. De rijmpjes zijn vlot en makkelijk te onthouden, wat zorgt voor een leuke voorleeservaring.

Goede punt(en)
 • Gemaakt van top materiaal
 • Top service bij aankoop
 • Gebruiksvriendelijk
2

Hypermotion step blauw

foto van een Hypermotion step blauw
8.7Expert Score
Veelzijdig, stabiel, duurzaam, aanpasbaar, plezierig, veilig, gebruiksvriendelijk, 3 wielen, kind-gericht, kleurrijk.

De Hypermotion step-blauw loopfiets scooter kinderfiets is een geweldig veelzijdig product voor jonge kinderen. Deze 2-in-1 step en loopfiets combineert de functionaliteit van een driewieler met een kinderstep, wat zorgt voor urenlang speelplezier voor zowel jongens als meisjes. Met zijn drie wielen en verstelbare zadel is deze kinderfiets zeer stabiel en comfortabel voor kinderen.

Goede punt(en)
 • Gemaakt van goed duurzaam materiaal
 • Hoogste kwaliteit
 • Snelle levering
3

Schattige Vakantie nekflap

foto van een Schattige Vakantie nekflap
8.3Expert Score
UV-werend, verstelbaar, schattig zonnehoedje, nekbescherming, 2-4 jaar.

De Schattige Vakantie Nekflap Zonnehoed Wit is een uitstekend zomeraccessoire voor baby’s, peuters en kinderen van 2-4 jaar oud. Dit zonnehoedje met strikbandje is zowel schattig als praktisch, met zijn UV-werende eigenschappen en verstelbare zonneklep die zorgt voor optimale bescherming tegen de zon. Daarnaast biedt het een uitstekende nekbescherming voor uw kleintje tijdens een dagje aan het strand, fietsen of onderweg.

Goede punt(en)
 • Gemaakt van redelijk duurzaam materiaal
 • Redelijke kwaliteit door keuze materiaal
 • Gemakkelijk en gebruiksvriendelijk
4

Kinder Driewieler Hyper

foto van een Kinder Driewieler Hyper
7.2Expert Score
Veelzijdig, comfortabel, veilig, duurzaam, verstelbaar, geschikt 1-5 jaar, duwstang, luchtbanden.

De Hyper Motion Tobi Velar grijze kinderdriewieler is een veelzijdige en stijlvolle optie voor jonge kinderen, geschikt voor kinderen van 1 tot 5 jaar. Met zijn 4-in-1 functie biedt deze driewieler een hoge mate van comfort en aanpasbaarheid, waardoor hij met uw kind meegroeit van baby naar peuter. De duwstang is handig voor ouders om hun kind te begeleiden en te ondersteunen tijdens het leren fietsen. De luchtbanden zorgen niet alleen voor een soepele en veilige fietservaring, maar dragen ook bij aan de hoogwaardige uitstraling van deze driewieler.

Goede punt(en)
 • Een van de populairste op de markt
 • Redelijk van kwaliteit
 • Goede prijs kwaliteit verhouding
5

HyperMotion GRIJS loopfiets

foto van een HyperMotion GRIJS loopfiets
6.9Expert Score
Veelzijdig, stabiel, comfortabel, gebruiksvriendelijk, plezierig.

Ik heb onlangs de HyperMotion GRIJS Loopfiets Kinderfiets 2 Jaar Driewieler aangeschaft en mijn ervaring is zeer positief. Deze 4-in-1 loopfiets is veelzijdig en groeit mee met mijn kind, waardoor het een waardevolle investering is. Het biedt zowel een driewieler-, loopfiets-, step- als een gewone kinderfietsstand, waardoor er voor elke leeftijdsfase en vaardigheidsniveau een passende optie is. De duwstang is handig voor als mijn kind hulp nodig heeft terwijl ze nog leert fietsen. De kwaliteit van het materiaal en de afwerking is uitstekend, wat zorgt voor een veilige en prettige ervaring voor mijn kind.

Goede punt(en)
 • Redelijk design
 • Voordelige prijs
 • Gemakkelijk en gebruiksvriendelijk

 

   Beste review
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Shopping cart