Badkrukje kopen? De 5 beste review

Als zelfstandig douchen niet meer vanzelfsprekend is, is een badkrukje een handig hulpmiddel. Dit is ideaal voor mensen die niet meer zo lang kunnen staan, een verminderd uithoudingsvermogen hebben of een slechte balans kennen.

De hoogte en stabiliteit

De meest belangrijke factoren waar je rekening mee moet houden bij het kopen van een badkrukje zijn de hoogte en stabiliteit. De hoogte van de kruk moet geschikt zijn voor hoe lang je bent en ook ervoor zorgen dat je veilig kunt zitten onder de douche. Het is daarbij dan ook handig als hij in hoogte te verstellen is.

Daarnaast moet hij stabiel kunnen staan en niet wiebelen als je erop zit. Op een stevige douchekruk moet je veilig kunnen zitten zonder dat je bang bent dat je er vanaf valt. Ook moet het niet te veel moeite zijn om er van op te staan. Als je wel moeite hebt met opstaan zijn er ook badkrukken met leuningen.

Het materiaal waar hij van gemaakt is

Over het algemeen zijn douchekrukken verkrijgbaar in veel verschillende materialen. Meestal zijn ze gemaakt van hout, metaal of kunststof. Meestal is de kunststof badkruk de beste keuze. Hij is namelijk licht van gewicht, wat hem makkelijk te verplaatsen maakt. Daarnaast is hij ook makkelijk schoon te maken.

Wel kan het metaal of plastic soms wat glad zijn. Het is daarom ook belangrijk dat er afvoergaten in de kruk zitten. Deze zorgen ervoor dat het water weg kan spoelen en je er niet vanaf kan glijden. Vaak worden er ook antislipvoeten onder de badkruk bevestigd. Zo bent u ervan verzekerd dat de kruk niet zomaar wegglijdt.

Opvouwen en gewicht

In sommige gevallen kan het zijn dat je de badkruk niet altijd nodig hebt. In dat geval kan het erg handig zijn als je hem kunt opvouwen. Dit maakt het ook erg makkelijk om hem mee op reis te nemen. Als hij opgevouwen is neemt hij niet veel ruimte in beslag, wat hem dan ook ideaal maakt als je een erg kleine badkamer hebt.

Verder zit er ook in maximale gewicht capaciteit aan de stoel. Dit is dan ook altijd belangrijk om te controleren voordat je een badkruk aanschaft. Gelukkig zijn er veel verschillende soorten waardoor er altijd wel een soort is die geschikt is voor jouw eisen, wensen en situatie. Mocht je meer willen weten over gewichtscapaciteit, lees dan onze blog over gewichtschijven.

De 5 beste badkrukje

1

Babybadje Inklapbaar bad

foto van een Babybadje Inklapbaar bad
9.2Expert Score
Ruimtebesparend, handig, veilig, comfortabel, stevig, babybadje, inklapbaar, krukje.

Het inklapbare babybadje met badkruk van Bol. com is een absolute gamechanger als het gaat om het badderen van je kleintje. Het badje is eenvoudig op te vouwen en op te bergen, waardoor het ideaal is voor kleinere ruimtes. De badkruk is handig voor ouders om comfortabel te zitten tijdens het badderen, terwijl het zitbad ontworpen is voor extra veiligheid en stabiliteit voor je baby.

Goede punt(en)
  • Gemaakt van top materiaal
  • Top service bij aankoop
  • Snelle levering
2

K IKIDO Inklapbaar

foto van een K IKIDO Inklapbaar
8.5Expert Score
Innovatief, praktisch, opvouwbaar, comfortabel, ruimtebesparend, veilig, kwaliteit, badkussen, kindvriendelijk, badkruk.

Ik heb recentelijk de K-IKIDO inklapbaar bad voor baby’s aangeschaft en ik ben er zeer tevreden over. Dit babybadje met opvouwbare zitbadfunctie heeft een ergonomisch ontwerp dat zowel comfortabel als veilig is voor mijn kleintje. Het badkussen is een extra fijne toevoeging, waardoor het kindje zich volledig comfortabel kan voelen tijdens het badderen. De bijgeleverde badkruk is handig voor de ouders, waardoor je gemakkelijker bij je kindje kunt tijdens het baden.

Goede punt(en)
  • Gemaakt van goed duurzaam materiaal
  • Gemaakt van goede kwaliteit materiaal
  • Gemakkelijk en gebruiksvriendelijk
3

FOXSPORT Babybadje Inklapbaar

foto van een FOXSPORT Babybadje Inklapbaar
8Expert Score
Praktisch, inklapbaar, veilig, comfortabel, ruimtebesparend, gebruiksvriendelijk, verstelbaar, multifunctioneel, duurzaam, complete set.

Ik heb onlangs het FOXSPORT inklapbare babybadje met badkruk en badmat gekocht en het is zonder twijfel een uitstekende aankoop voor ouders met jonge kinderen van 0-12 maanden. Niet alleen is het babybadje opvouwbaar en gemakkelijk op te bergen, maar het biedt ook voldoende ruimte en comfort voor mijn baby tijdens het baden. De bijgeleverde badmat en badkruk maken het hele proces nog comfortabeler en veiliger, zowel voor mij als voor mijn baby. Montage en demontage zijn super eenvoudig en tijdbesparend. De materialen zijn van hoge kwaliteit en duurzaam, wat me vertrouwen geeft in de veiligheid en levensduur van de set.

Goede punt(en)
  • Redelijke levensduur
  • Redelijke kwaliteit door keuze materiaal
  • Redelijk snelle levering
4

Medlogics Hoogte verstelbare

foto van een Medlogics Hoogte verstelbare
7.1Expert Score
Stabiel, verstelbaar, comfortabel, veilig, duurzaam, gebruiksvriendelijk, hygiënisch.

De Medlogics Hoogte-verstelbare badkruk is een uitstekende en praktische toevoeging aan elke badkamer. Met zijn stevige en duurzame ontwerp biedt het stabiliteit en ondersteuning bij het douchen of baden voor mensen met beperkte mobiliteit. Het hoogteverstelsysteem is eenvoudig te gebruiken en zorgt voor een comfortabele zitpositie voor gebruikers van verschillende lengtes.

Goede punt(en)
  • Redelijke service bij aankoop
  • Redelijk in kwaliteit
  • Gebruiksvriendelijk
5

FOXSPORT Babybadje Inklapbaar

foto van een FOXSPORT Babybadje Inklapbaar
6.7Expert Score
Ruimtebesparend, veilig, comfortabel, veelzijdig, gebruiksvriendelijk.

Ik heb onlangs het FOXSPORT inklapbare babybadje aangeschaft voor mijn kleintje en het is echt een geweldig product. De eenvoudige opvouwbaarheid van het badje maakt het gemakkelijk op te bergen en het neemt zeer weinig ruimte in beslag. Het heeft een comfortabel badkussen dat zeer zacht en ondersteunend aanvoelt voor mijn baby. De badmat en badkruk zijn een extra bonus, waarmee ik mijn kindje gemakkelijk kan ondersteunen tijdens het badderen.

Goede punt(en)
  • Gemaakt van matig duurzaam materiaal
  • Gemaakt van matige kwaliteit materiaal
  • Gebruiksvriendelijk

 

      Beste review
      Logo
      Enable registration in settings - general
      Shopping cart