Drankenkoelkast kopen? De 5 beste review

Er zijn veel verschillende soorten koelkasten waar je uit kunt kiezen. De meeste koelkasten zijn geschikt om alles wat je wilt te koelen, maar er zijn ook koelkasten die specifiek ingesteld en ingedeeld zijn om drinken zo goed mogelijk te koelen.

Wat is een drankenkoelkast

Een drankenkoelkast is een koelkast specifiek ingericht om drinken zo goed mogelijk te koelen. Vaak hebben ze vaste plankjes waar precies een flesje of een blikje past. Zo kan je er ook voor zorgen dat het allemaal perfect naast elkaar past.

Ook hebben we drankenkoelkasten vaak een glazen deur. Zo kun je zonder de deur te openen precies zien wat er in de koelkast staat. Dit bespaart energie omdat je kunt kiezen wat je wilt pakken voordat je de deur open doet. Ook zijn er koelkasten die specifiek voor wijn gemaakt zijn waar je zelfs voor de verschillende lagen een verschillende temperatuur kunt instellen.

Verschillende soorten drankenkoelkasten

Er zijn verschillende soorten drankenkoelkasten. Ze verschillen onderling natuurlijk in grootte, indeling en de manier waarop ze gekoeld worden. Zo kan de temperatuur bijvoorbeeld in sommige gevallen ook per laag geregeld worden. Verschillende soorten drank moet namelijk over verschillende temperaturen gekoeld worden.

Qua indeling van de koelkast, kun je vaak zelf nog heel veel aanpassen. Zo kun je de rekken die er in zitten zelf verstellen voor de juiste hoogte van de flessen of blikjes die er in moeten. Op die manier kun je de drankenkoelkast zo indelen hoe jij hem het handigste in gebruik vindt en zodat jij alles kwijt kunt.

Hoe kies je de beste drankenkoelkast?

Welke drankenkoelkast het beste bij jou past is maar net waar voor je hem wil gaan gebruiken. Wanneer je hem alleen wilt gebruiken voor het koelen van frisdrank, dan heb je aan een standaard gekoelde en kleine koelkast al genoeg. Je zou dan net als bij het kiezen van een bureaukruk, champignonsnijder of brievenweger zelf kunnen inschatten hoe groot hij moet zijn en hoeveel planken hij nodig gaat hebben.

Mocht je hem echt willen gaan gebruiken voor het koelen van wijn, dan kun je beter kijken naar een gespecialiseerde drankenkoelkast. Elke soort wijn wordt namelijk weer het best gedronken op een andere temperatuur. Een drankenkoelkast waarbij je ook elke plank afzonderlijk in kan stellen op een andere temperatuur, is een stuk beter voor het koelen van wijn. Ook hier zijn weer verschillende maten in, waarbij je voor jezelf moet beslissen hoeveel flessen je erin kwijt wilt.

De 5 beste drankenkoelkast

1

Medion MD 37683

foto van een Medion MD 37683
9.1Expert Score
Ruim, efficiënt, stil, LED-verlichting, verstelbare poten, stijlvol, gebruiksvriendelijk, vrijstaand, energiezuinig, koelt goed.

De Medion MD-37683 drankenkoelkast is een geweldige aanvulling op elk huis of kantoor. Met een royale inhoud van 115 liter is er voldoende ruimte om een verscheidenheid aan drankjes en snacks gekoeld te houden. De LED-binnenverlichting zorgt ervoor dat de inhoud van de koelkast goed zichtbaar is, terwijl het apparaat slechts 39 dB geluid produceert, waardoor het een discrete en stille optie is.

Goede punt(en)
 • Hoogste kwaliteit
 • Top service bij aankoop
 • Enorm gebruiksvriendelijk
2

Simfer Drankenkoelkast met

foto van een Simfer Drankenkoelkast met
8.7Expert Score
Ruim, efficiënt, zelfsluitend, LED-display, verstelbare planken, betrouwbaar.

Ik heb onlangs de Simfer Drankenkoelkast met LED-display aangeschaft bij Bol. com en ben zeer tevreden met mijn aankoop. Deze ruime koelkast met een inhoud van 358 liter is voorzien van een zelfsluitende glazen deur, wat zorgt voor extra gemak en energiebesparing. Het LED-display en de digitale thermometer maken het eenvoudig om de temperatuur in de gaten te houden en aan te passen.

Goede punt(en)
 • Redelijke service
 • Goede kwaliteit
 • Zeker gebruiksvriendelijk
3

Klarstein Happy Hour

foto van een Klarstein Happy Hour
8.2Expert Score
Stijlvol, compact, stille compressor, energiebesparend, betrouwbare koeling, LED-binnenverlichting, aanpasbare schappen, handig.

De Klarstein Happy Hour 37 minibar is een uitstekende keuze voor het koelen van dranken op een compacte en efficiënte manier. Met een capaciteit van 40 liter biedt het voldoende ruimte voor een aanzienlijke hoeveelheid blikjes en flessen. Het compressie-koelsysteem houdt de temperatuur constant tussen 5-15°C, waardoor je dranken altijd op de gewenste temperatuur kunt houden. De LED-binnenverlichting is een handige toevoeging, waardoor je gemakkelijk kunt zien wat er in de koelkast staat, zelfs ’s nachts.

Goede punt(en)
 • Gaat redelijk lang mee
 • Redelijke kwaliteit
 • Gebruiksvriendelijk
4

Klarstein Happy Hour

foto van een Klarstein Happy Hour
7.6Expert Score
Compact, stille koeling, energiezuinig, LED-verlichting, efficiënte temperatuursregeling.

Ik heb onlangs de Klarstein Happy Hour 37 minibar gekocht en ik ben zeer tevreden over dit product. Met een inhoud van 40 liter biedt het voldoende ruimte voor mijn drankjes en snacks, terwijl het compacte formaat perfect is voor mijn kleine studeerkamer. Het compressie koelsysteem regelt de temperatuur effectief tussen 5 en 15 graden Celsius en de LED binnenverlichting is een aangename toevoeging.

Goede punt(en)
 • Redelijke service bij aankoop
 • Redelijk in kwaliteit
 • Snelle levering
5

Royal Catering Drankenkoelkast

foto van een Royal Catering Drankenkoelkast
6.5Expert Score
Ruim, efficiënt, stijlvol, duurzaam, gebruiksvriendelijk

De Royal Catering Drankenkoelkast met 70 liter inhoud is een fantastische aanwinst voor iedereen die zijn dranken gekoeld en overzichtelijk wil bewaren. Deze compacte koelkast heeft dankzij het gepoedercoat stalen materiaal een stijlvolle uitstraling die zowel in een professionele als huiselijke setting past. De glazen deur met rubberen afdichting zorgt voor een uitstekende isolatie en maakt de producten zichtbaar zonder dat je de deur hoeft te openen. Met de verstelbare temperatuurregeling variërend van 0-°C tot 10-°C, kunnen dranken op de gewenste temperatuur worden gekoeld. Bovendien biedt deze koelkast voldoende ruimte dankzij de 5 verstelbare roosters, en is het energiezuinig met energielabel A+.

Goede punt(en)
 • Redelijk design
 • Matige kwaliteit door keuze materiaal
 • Gebruiksvriendelijk

 

   Beste review
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Shopping cart