Droogstrijkijzer kopen? De 5 beste review

Als je gaat strijken zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden. De meeste strijkijzers werken met stoom, maar hier kun je delicate stoffen zoals zijde en wol niet mee strijken. Hier kun je het beste een droogstrijkijzer voor gebruiken.

Hoe werkt een droogstrijkijzer?

Een droogstrijkijzer wordt gebruikt om kleding en stoffen te strijken zonder dat er stoom gebruikt wordt. Het is een strijkijzer dat een stuk eenvoudiger en minder geavanceerd is en daardoor ook vaak een stuk betaalbaarder. Je kunt hier dus bijvoorbeeld goed speciale stoffen mee strijken die geen stoom aankunnen zoals zijde en wol.

Over het algemeen heeft een droogstrijkijzer veel minder functies, zijn ze makkelijker in gebruik en ook een stuk compacter van formaat. Omdat ze geen gebruik maken van stoom heb je ook geen risico op lekkage of het spatten van water. Wel kan hij minder effectief zijn om hardnekkige kreukels uit je kleding te krijgen.

Hoe gebruik je een droogstrijkijzer?

Het gebruiken van een droogstrijkijzer is zeer makkelijk. Je gebruikt ze net als een normaal strijkijzer. Stel hem wel goed in zodat de temperatuurinstellingen geschikt zijn voor het materiaal dat je gaat strijken.

Houdt hier wel rekening mee dat je het strijkijzer niet te lang op een plek houdt en in vloeiende beweging strijkt. Zo kun je voorkomen dat de stof verbrandt en eventueel andere voorwerpen zoals knopen en ritsen beschadigd raken.

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een droogstrijkijzer?

Voeg de zin toe: Daarnaast, als je meer comfort zoekt voor je werkruimte, kun je onze beste bureaukruk modellen overwegen.

Daarnaast is ook het vermogen van het apparaat belangrijk. Hoe hoger het vermogen is, hoe sneller je strijkijzer warm wordt en hoe beter je kreukels uit je kleding zal halen. Daarnaast is het ook wel zo fijn als hij makkelijk schoon te maken is en een automatische uitschakeling heeft voor de veiligheid. Ook werkt het makkelijk als hij niet te zwaar is en makkelijk in de hand vasthoudt. Dit zal ervoor zorgen dat het strijken je veel makkelijker af zal gaan.

De 5 beste droogstrijkijzer

1

Philips Azur GC490960

foto van een Philips Azur GC490960
9.1Expert Score
Krachtig, snel opwarmend, gebruiksvriendelijk, duurzaam, veilig strijken.

De Philips Azur GC4909/60 is een stijlvol en krachtig stoomstrijkijzer met een donkerblauw en rosé kleurenschema. Dit strijkijzer heeft een indrukwekkend vermogen van 3000 Watt en een continue stoomafgifte van 55 g/min, waardoor het kreuken en vouwen moeiteloos gladstrijkt. De SteamGlide Elite-zoolplaat glijdt soepel over alle stoffen en is krasbestendig, wat bijdraagt aan een lange levensduur. Daarnaast is de 280 ml watertank makkelijk bij te vullen, waardoor het strijkproces niet onnodig onderbroken hoeft te worden.

Goede punt(en)
 • Hoogste kwaliteit
 • Gaat relatief lang mee
 • Gebruiksvriendelijk
2

Philips 3000 series

foto van een Philips 3000 series
9Expert Score
Krachtig, snel, gebruiksvriendelijk, efficiënt, duurzaam, stijlvol, strijkt soepel.

Ik heb onlangs het Philips 3000-serie DST3011/20 stoomstrijkijzer aangeschaft en ben erg tevreden met mijn aankoop. Dit strijkijzer verwarmt snel en levert een krachtige stoomstoot die hardnekkige kreuken moeiteloos glad strijkt. Dankzij de handige anti-druppelfunctie blijft mijn strijkgoed vlekkeloos, en het Self-Clean-systeem zorgt ervoor dat het strijkijzer vrij van kalkaanslag blijft. Bovendien is het apparaat lichtgewicht en gemakkelijk te manoeuvreren, waardoor het strijken van kleding een stuk minder vermoeiend is.

Goede punt(en)
 • Redelijke service
 • Gemaakt van het beste materiaal
 • Snelle levering
3

RYER Stoomstrijkijzer Grote

foto van een RYER Stoomstrijkijzer Grote
7.9Expert Score
Krachtig, groot keramisch oppervlak, anti-kalk, zelfreinigend, gebruiksvriendelijk.

Recentelijk heb ik de RYER Stoomstrijkijzer met grote keramische zool, Anti-Calc en Auto-Clean functies geprobeerd en ik ben aangenaam verrast door de prestaties en het gebruiksgemak. De keramische zool zorgt voor een snelle en gelijkmatige warmteverdeling, waardoor kreuken moeiteloos worden verwijderd. De Anti-Calc en Auto-Clean functies houden het strijkijzer vrij van kalkophoping en verlengen de levensduur. Het strijkijzer glijdt soepel over verschillende stoffen heen en de stevige grip maakt het strijken comfortabeler.

Goede punt(en)
 • Gemaakt van redelijk duurzaam materiaal
 • Redelijke kwaliteit
 • Gebruiksvriendelijk
4

Tefal Easygliss Plus

foto van een Tefal Easygliss Plus
7.3Expert Score
Efficiënt, krachtig, gebruiksvriendelijk, duurzaam, glijdt soepel, veilig.

De Tefal Easygliss Plus FV5735 stoomstrijkijzer is een zeer efficiënte en gebruiksvriendelijke oplossing voor al uw strijkbehoeften. Het strijkijzer beschikt ook over een continue stoomafgifte van 45g/min, waardoor je zeer snel en effectief kunt werken. Het antikalksysteem verlengt de levensduur en de druppelstop voorkomt waterdruppels op de kleding.

Goede punt(en)
 • Redelijke service bij aankoop
 • Materiaal is sterk
 • Goede prijs kwaliteit verhouding
5

Philips 3000 series

foto van een Philips 3000 series
6.5Expert Score
Krachtig, gebruiksvriendelijk, snel, duurzaam, veilig.

De Philips 3000 series DST3031/20 Stoomstrijkijzer is een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een krachtige en gemakkelijk te gebruiken stoomstrijkijzer. Dit toestel heeft een indrukwekkend stoomrendement, wat resulteert in perfect gestreken kleding zonder veel moeite. Bovendien heeft de DST3031/20 een groot waterreservoir, waardoor je langer kunt strijken zonder bij te vullen.

Goede punt(en)
 • Gemaakt van matig duurzaam materiaal
 • Voordelige prijs
 • Snelle levering

 

   Beste review
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Shopping cart