Flessenkoeler kopen? De 5 beste review

Soms is het maar nodig om een enkele fles te koelen of een fles gekoeld te willen houden. In dit geval kun je hem neerzetten in een flessenkoeler. Dit is een losse koeler waar vaak maar enkele flessen in passen en die zorgt dat de fles langdurig gekoeld blijft, ook al staat hij niet in de koelkast.

Wat is een flessenkoeler?

Een flessenkoeler is een losse koeler die er vaak uitziet als een soort emmer. De eenvoudigste versie ervan is dan ook een metalen schaal die gevuld wordt met ijs. Op deze schaal kun je de flessen neerleggen en op deze manier zullen ze gekoeld blijven ook al zijn ze buiten de koelkast. Als je op zoek bent naar andere handige accessoires voor je feest of evement, bekijk dan ook eens onze blog over gangtafels, enkelbeschermers en fietskarretjes.

De moderne versie werkt elektrisch en is een stuk mooier vormgegeven. Nog steeds lijkt het op een soort emmer die dus elektrisch gekoeld wordt. Wanneer je hier de flessen in doet zal de flessenkoeler ervoor zorgen dat de flessen voor een langere tijd koel blijven.

Extra opties bij een flessenkoeler

Naast dat de flessenkoeler natuurlijk moet zorgen dat de flessen gekoeld blijven, zijn er ook veel flessenkoelers met extra opties. Zo kon de flessenkoeler echt een blik vangen op jouw feestje zijn. Zo zijn er flessenkoelers met bijvoorbeeld ingebouwde ledverlichting.

Ook zijn er flessenkoelers die naast het koelen van flessen ook nog eens dienst kunnen doen als een speaker. Je kunt dan bijvoorbeeld je telefoon eraan koppelen en op die manier muziek afspelen. Zo zorg je er echt voor dat de flessenkoeler het middelpunt en de blikvanger van elk feestje is.

Waar moet je op letten als je een flessenkoeler wilt kopen?

Wanneer je op zoek gaat naar de ideale flessenkoeler zal het je opvallen dat er veel verschillende opties zijn. Je kunt kiezen voor de meest basisversie, maar er zijn ook genoeg flessenkoelers met verschillende extra opties zoals ledverlichting of een box.

Je moet dan vooraf ook goed overwegen hoeveel je aan een flessenkoeler wilt uitgeven en of je een elektrische flessenkoeler wilt of een die hem zelf moet vullen met ijs of een koelelement. Het grootste voordeel van de elektrische flessenkoeler is dat je er niet meer naar om hoeft te kijken. Daarnaast is het bij een flessenkoeler met een koelelement wel zo handig als er een extra element bij je zit. Zo kun je als het nodig is het element verwisselen wanneer hij ontdooid is.

De 5 beste flessenkoeler

1

Flessenkoeler koeltas wijnfles

foto van een Flessenkoeler koeltas wijnfles
9.2Expert Score
Handig, compact, gebruiksvriendelijk, stijlvol, functioneel, topkwaliteit, isolerend, veelzijdig, duurzaam, perfect.

De Flessenkoeler Koeltas Wijnfles of Champagne – Zwart is een stijlvolle en handige accessoire voor het koel houden van uw dranken. De zwarte kleur en het elegante ontwerp maken deze koeltas geschikt voor diverse gelegenheden, van een picknick tot een chique diner. Het isolatiemateriaal waaruit de koeltas gemaakt is, zorgt ervoor dat uw wijn of champagne op de gewenste temperatuur blijft. Het compacte formaat van de koeltas maakt het gemakkelijk om mee te nemen en neemt weinig ruimte in beslag.

Goede punt(en)
 • Gemaakt van het beste materiaal
 • Lange levensduur
 • Enorm gebruiksvriendelijk
2

Flessenkoeler Koeltas fles

foto van een Flessenkoeler Koeltas fles
8.8Expert Score
Duurzaam, stijlvol, effectief; houdt dranken perfect koel.

De Flessenkoeler/Koeltas in grijs is een handige en milieuvriendelijke optie voor het koelen van uw dranken. Gemaakt van gerecyclede PET-flessen, polyester en aluminium, biedt deze flessenkoeler een duurzame en stijlvolle oplossing. Met een formaat van 11 x 35 cm en een inhoud van 1,5 liter, is de koeltas ideaal voor het koelen van flessen wijn, champagne en andere dranken. De isolatie zorgt voor een effectieve koeling, zodat uw drankjes optimaal gekoeld blijven, terwijl de compacte afmetingen het gemakkelijk maken om te dragen en op te bergen.

Goede punt(en)
 • Gaat lang mee
 • Gemaakt van het beste materiaal
 • Gebruiksvriendelijk
3

Bierlift ondergronds bierkoeler

foto van een Bierlift ondergronds bierkoeler
7.9Expert Score
Efficiënt, ruimtebesparend, milieuvriendelijk, koel, gebruiksgemak, innovatief, duurzaam, feest-essentieel, hoge kwaliteit, aanrader.

De Bierlift Ondergronds Bierkoeler/Flessenkoelkast/Buitenkeuken/Bierkoeler/Flessenkoeler/Blikjeskoeler in 1 is een innovatieve en praktische oplossing voor het koelen van drankjes tijdens zonnige dagen. Deze ondergrondse koeler zorgt voor een koele opslag zonder dat er elektriciteit nodig is, waardoor je geld en energie bespaart.

Goede punt(en)
 • Gemaakt van redelijk duurzaam materiaal
 • Gemaakt van redelijk kwaliteit materiaal
 • Gebruiksvriendelijk
4

2x Koelelementen hoezen

foto van een 2x Koelelementen hoezen
7.6Expert Score
Praktisch, effectief, herbruikbaar, stijlvol, handig formaat, eenvoudig, veelzijdig.

Ik heb onlangs de 2x Koelelementen Hoezen Zwart voor Wijnflessen (34 x 18 cm) gekocht en ze hebben mijn wijnervaring aanzienlijk verbeterd. De hoezen zijn zeer handig en gemakkelijk in gebruik – je hoeft ze alleen maar in de vriezer te leggen en ze zijn klaar om je wijnflessen koel te houden. Ze passen op de meeste wijn- en drankflessen, wat betekent dat ze een universeel product zijn voor verschillende soorten drankjes. Bovendien is het materiaal van goede kwaliteit en blijft het lang koud, waardoor je van een gekoeld glas wijn kunt genieten zonder dat het snel opwarmt.

Goede punt(en)
 • Een van de populairste op de markt
 • Gemaakt van sterk materiaal
 • Snelle levering
5

Coolenator Wijnkoeler Champagnekoeler

foto van een Coolenator Wijnkoeler Champagnekoeler
6.8Expert Score
Stijlvol, effectief, handig, duurzaam, gebruiksvriendelijk.

Ik heb onlangs de Coolenator Wijnkoeler – Champagnekoeler – Flessenkoeler aangeschaft en ik ben er zeer tevreden over. Dit product is gemaakt van hoogwaardig aluminium en heeft een prachtige metallic gouden kleur, waardoor het echt een luxe uitstraling heeft. De unieke, uitneembare vrieselementen houden mijn wijn, champagne en andere flessen heerlijk koel zonder dat ik constant ijs hoef toe te voegen. Het is zeer eenvoudig in gebruik: plaats het vrieselement gewoon in de vriezer en zodra het bevroren is, plaats je het terug in de koeler. De fles blijft urenlang koel, wat perfect is voor warme zomerdagen en lange etentjes met vrienden.

Goede punt(en)
 • Leuk ontwerp
 • Matige kwaliteit
 • Matige gebruiksvriendelijk

 

   Beste review
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Shopping cart