Mediakast kopen? De 5 beste review

De tv is bijna niet meer weg te denken uit onze woningen. Vaak hebben we er een midden in de woonkamer hangen en ook op andere locaties in het huis komen we ze tegen. Toch zijn het vaak grote zwarte oppervlaktes als ze uitstaan en nemen ze veel ruimte in beslag aan de muur. Een mooie mediakast om de tv is dan ook zeker geen overbodige luxe.

De mediakast

Naast dat de tv niet meer weg te denken is uit onze huizen, zijn ook de bijbehorende apparaten niet meer weg te denken. Denk hierbij aan een geluidsinstallatie of een tv-kastje. Je hebt ze allebei nodig om fijn tv te kunnen kijken. Het is dan wel zo fijn als ze mooi kunnen worden weggewerkt in de mediakast.

Er zijn veel soorten mediakasten te vinden. Met een mediakast bedoelen we een kast waar de tv mooi in kan hangen en ook de andere apparatuur netjes in weg te werken is. Zo creëer je een rustig geheel in de woonkamer en zullen ze een stuk minder opvallen.

Verschillende soorten mediakasten

Er zijn veel verschillende soorten mediakasten. Ze verschillen onderling van formaat, stijl en ook van indeling. Vaak zijn het ombouwkasten die om de tv heen gebouwd worden. Er kunnen planken of vakjes rondom gecreëerd worden. Hier kun je bijvoorbeeld spelcomputers en games kwijt.

Op deze manier kun je alles wat je bij de tv gebruikt op een mooie manier in je interieur verwerken in een mediakast. Het grote voordeel hiervan is dat je ze ook vaak zelf kan samenstellen. Zo kan je hem helemaal op maat laten maken, zodat hij het beste in jouw interieur en stijl past. Lees in deze blog meer over hoe je dit kunt doen met de hulp van een nemeziz en een oogkapje.

Hoe kies je de juiste mediakast

Er is een groot aanbod aan mediakasten en de keuze kan dan ook erg moeilijk zijn. Je begint hierbij met het meten van je woonkamer of een andere kamer waar de mediakast komt te staan. Meet hoe groot de kast maximaal kan zijn, zowel in de breedte als de hoogte. Ook moet je er rekening mee houden hoe groot de tv is die je erin of erop wil plaatsen.

Als je de afmetingen hebt uitgezocht, kun je verschillende indelingen gaan bekijken. Vaak kun je deze indelingen zelf aanpassen naar wat jij handig vindt en het beste bij jouw interieur past.

De 5 beste mediakast

1

TV meubel kast

foto van een TV meubel kast
9.4Expert Score
Stijlvol, ruim, LED-verlichting, gebruiksvriendelijk, ideaal voor gamers.

Ik heb onlangs de TV-meubel-kast Hugo aangeschaft en ik ben er zeer tevreden mee. Het strakke zwarte ontwerp past perfect in mijn woonkamer en biedt voldoende opbergruimte voor zowel mijn gaming-apparatuur als andere media-apparaten. De ingebouwde LED-verlichting voegt een leuke extra dimensie toe aan mijn game set-up en zorgt voor een gezellige sfeer tijdens het kijken naar films.

Goede punt(en)
  • Hoogste kwaliteit
  • Gaat relatief lang mee
  • Enorm gebruiksvriendelijk
2

TV meubel 2laags

foto van een TV meubel 2laags
8.7Expert Score
Stijlvol, ruim, stevig, handige opbergruimte, past bij interieur.

Ik heb onlangs de 2-laags TV-meubel van 147 cm aangeschaft en ik ben zeer tevreden met mijn aankoop. Dit stijlvolle en praktische TV-meubel biedt voldoende opslagruimte met zijn open planken, ideaal voor het plaatsen van elektronische apparaten, decoratie en het netjes wegwerken van kabels. Dankzij de stevige constructie en het strakke design past het perfect in mijn moderne huiskamer. Het meubel ondersteunt TV’s tot 165 cm, wat perfect was voor mijn grote televisie. Daarnaast is er ruimte voor een 18-inch elektrische open haard, wat een gezellige sfeer creëert in mijn woonkamer (let op: open haard niet inbegrepen). De zwarte kleur geeft het meubel een tijdloze en elegante uitstraling die vrijwel in elk interieur past. De montage was eenvoudig met de meegeleverde instructies.

Goede punt(en)
  • Lange levensduur
  • Gemaakt van het beste materiaal
  • Gebruiksvriendelijk
3

Vernieuwd en onveranderd

foto van een Vernieuwd en onveranderd
Expert Score
Awesome

Place here Description for your reviewbox

4

Kledinghanger kast organizer

foto van een Kledinghanger kast organizer
7.7Expert Score
Stevig, ruimtebesparend, anti-slip, RVS, duurzaam, makkelijk te ordenen.

De RVS kledinghanger en kast organizer van bol. com is een must-have voor iedereen die zijn kledingkast georganiseerd en stijlvol wil houden. Deze kledinghangers zijn gemaakt van hoogwaardig roestvrij staal, wat zorgt voor duurzaamheid en stevigheid. Bovendien zijn de hangers voorzien van een anti-slip laag, waardoor je kleding netjes op zijn plaats blijft hangen. De hangers zijn multi-inzetbaar, met zowel mogelijkheden voor het ophangen van broeken als andere kledingstukken. Mede dankzij het slanke ontwerp bespaar je veel ruimte in je kast, waardoor je meer kleding kwijt kunt zonder dat het rommelig oogt.

Goede punt(en)
  • Populair product
  • Redelijk in kwaliteit
  • Snelle levering
5

TV kast dressoir

foto van een TV kast dressoir
6.8Expert Score
Stijlvol, ruim, LED-verlichting, stevig, functioneel.

De TV-kast dressoir Sieno is een strak en modern media meubel met LED-verlichting in de kleur wit. Het dressoir biedt voldoende ruimte voor het opbergen van consoles, games en andere accessoires, terwijl de LED-verlichting zorgt voor een sfeervolle en futuristische look.

Goede punt(en)
  • Gemaakt van matig duurzaam materiaal
  • Matige kwaliteit door keuze materiaal
  • Matige gebruiksvriendelijk

 

      Beste review
      Logo
      Enable registration in settings - general
      Shopping cart