Kinderwanten kopen? De 5 beste review

Wanneer het koude weer voor de deur staat is het belangrijk dat iedereen zich warm aankleedt, zo ook je kind. Alleen een warme jas, thermokleding en een muts zijn soms niet genoeg, dus ook kinderwanten zijn belangrijk voor het warm houden van je kind.

Verschil tussen kinderwanten en handschoenen

Wanneer het koud wordt buiten is het belangrijk om de juiste outfit aan te schaffen om goed warm te blijven. Ook je handen moeten beschermd worden tegen deze kou. Dit kun je doen met wanten of met handschoenen. Het verschil tussen wanten en handschoenen is dat handschoenen zorgen voor meer bewegingsvrijheid.

Wanten zijn daarentegen een stuk warmer omdat je vingers bij elkaar zitten en niet gescheiden worden. Over het algemeen zou je wanten voor kinderen een stuk makkelijker aandoen. Ze vinden deze makkelijker aan te trekken en trekken deze ook minder snel weer uit.

Warme kinderwanten

Het doel van de kinderwanten is natuurlijk om de handen goed warm te houden. Hoe warm de handen blijven, is afhankelijk van het materiaal waar ze van gemaakt worden. Zo zie je voornamelijk veel synthetische wanten die vaak gekozen worden om hun voordelige prijs.

Zeker, hier is een voorbeeld van hoe het zou kunnen worden gedaan: Deze wanten zijn geschikt om te dragen op de fiets, tijdens het wandelen of een kort sneeuwballengevecht, maar wanneer je op wintersport gaat zullen deze wanten niet genoeg warmte bieden, aangezien ze meestal niet waterdicht en winddicht zijn. Voor andere apparatuur die je nodig zou kunnen hebben tijdens de winters, zoals een haartondeuse of handpalmschuurmachine, raadpleeg je onze blogs op haartondeuse en handpalmschuurmachine.

Hoe kies je de juiste kinderwanten?

Welke wanten het beste voor je kind zijn, is natuurlijk ook afhankelijk van je kind. Ook de situatie waarin de wanten gedragen moeten worden is van belang. Wanneer je op wintersport gaat zul je lange periode in het koude weer zijn, waardoor kinderwanten van synthetische stof niet warm genoeg zullen zijn. Je kunt in dat geval beter kiezen voor wanten die zowel water- als winddicht zijn. Vergeet vooral niet goede kampeerspullen mee te nemen als je gaat kamperen in de winter.

Verder zijn er natuurlijk ook erg veel verschillende kleuren en voor kinderen zelfs printjes. Zo zal er altijd een soort wand zijn die je kind het leukst vindt. Verder moet je natuurlijk goed letten dat je de juiste maat hebt, zodat de wand niet af zou glijden. Om dit ook te voorkomen zitten er vaak ook koordjes aan de wanten die je aan de jas van je kind vast kan maken. Zo kun je ze nooit kwijtraken, ook niet als hij ze zelf uittrekt.

De 5 beste kinderwanten

1

Barts Nylon Wanten

foto van een Barts Nylon Wanten
9.2Expert Score
Warm, comfortabel, duurzaam, waterdicht, geschikt voor kinderen.

De Barts Nylon Wanten zijn een uitstekende keuze voor het beschermen van de kleine handjes van je kinderen tijdens de koude wintermaanden. Deze kinderhandschoenen, geschikt voor kinderen tussen de 4 en 6 jaar, zijn gemaakt van hoogwaardig nylon dat warmte biedt en tegelijkertijd waterdicht is, zodat de handen droog en comfortabel blijven. De klittenbandsluiting zorgt voor een gemakkelijke en veilige pasvorm en dankzij de elastische band kunnen de wanten niet zomaar kwijtraken.

Goede punt(en)
  • Gemaakt van het beste materiaal
  • Gaat relatief lang mee
  • Gebruiksvriendelijk
2

Barts Nylon Wanten

foto van een Barts Nylon Wanten
8.7Expert Score
Warm, comfortabel, trendy, unicorn design, fuchsia, kindvriendelijk, duurzaam.

De Barts Nylon Wanten (Unicorn Fuchsia) voor kinderen van 2-3 jaar zijn uitstekend geschikt voor het houden van kleine handjes warm en comfortabel tijdens koude winterdagen. Ik ben zeer tevreden over de kwaliteit van het materiaal, dat naast duurzaam ook waterafstotend is. De vrolijke kleuren en het schattige eenhoornontwerp zijn een hit bij mijn kind en hebben bijgedragen aan de bereidheid om de wanten te dragen.

Goede punt(en)
  • Redelijke service
  • Kwaliteit door keuze materiaal
  • Gebruiksvriendelijk
3

Barts Nylon Wanten

foto van een Barts Nylon Wanten
7.9Expert Score
Warm, comfortabel, leuk, kleurrijk, kindervriendelijk, waterbestendig, duurzaam, glijdende grip.

Ik heb onlangs de Barts Nylon Wanten (maat 6-8 jaar) in de kleur Fuchsia voor mijn kind aangeschaft en ik moet zeggen dat ik erg tevreden ben over dit product. Deze wanten zijn gemaakt van hoogwaardige materialen, waardoor ze niet alleen warm en comfortabel zijn, maar ook bestand tegen slijtage.

Goede punt(en)
  • Gaat redelijk lang mee
  • Gemaakt van redelijk materiaal
  • Redelijk snelle levering
4

Newsboy Stijl Platte

foto van een Newsboy Stijl Platte
7.3Expert Score
Stijlvol, warm, comfortabel, vintage-look, goede kwaliteit, tweed-wol.

De Newsboy-stijl Platte Pet van Tweed Wol Ftof is een stijlvolle en tijdloze toevoeging aan elke garderobe. Gemaakt van hoogwaardige tweed wol, deze pet is zowel warm als comfortabel om te dragen, waardoor het perfect is voor de koelere maanden.

Goede punt(en)
  • Redelijke service bij aankoop
  • Redelijk van kwaliteit
  • Gewicht
5

Wanten voor kids

foto van een Wanten voor kids
6.7Expert Score
Warm, comfortabel, stijlvol, duurzaam, handig.

Ik heb onlangs de Petit Escargot-kinderwanten van BellaBelga aangeschaft voor mijn kind tot 3 jaar en ik ben zeer tevreden met deze aankoop. Deze schattige roze koel wanten zijn niet alleen stijlvol, maar ook functioneel en comfortabel voor mijn kind om te dragen tijdens koude dagen. Het materiaal voelt zacht en van hoge kwaliteit aan, waardoor het een duurzaam product lijkt.

Goede punt(en)
  • Matige levensduur
  • Gemaakt van matige kwaliteit materiaal
  • Matige prijs kwaliteit verhouding

 

      Beste review
      Logo
      Enable registration in settings - general
      Shopping cart