Oliekacheltje kopen? De 5 beste review

Een oliekacheltje klinkt eigenlijk heel ouderwets, maar een moderne versie van een oliekachel vul je niet meer met olie maar met water. Het zijn eigenlijk elektrische kacheltjes, wat ze een stuk veiliger maken dan de klassieke oliekacheltjes van vroeger.

Waarom een oliekacheltje kopen?

Met de stijgende prijzen en de koude winters is het logisch dat je weer een los kacheltje in huis wilt. Een oliekacheltje is daarvoor een perfecte oplossing. Het is een klein kacheltje dat je makkelijk kunt verplaatsen. Zo kun je makkelijker een bepaalde ruimte opwarmen en hoef je de centrale verwarming minder snel aan te zetten.

Vroeger vulde je een oliekachel met olie en stak deze met vuur aan. Dit is gelukkig tegenwoordig een stuk veiliger. Zo beschikken ze tegenwoordig over een elektrische ontsteking en hoeft er vaak geeneens meer echte olie in. Vaak vul je ze met water en wordt de ruimte op die manier verwarmd.

Hoe werkt een elektrische oliekachel?

De elektrische oliekachel beschikt over een elektrische ontsteking, een thermostaat, een timer en een ventilator. De elektrische ontsteking zorgt ervoor dat je de oliekachel veilig kunt aanzetten zonder dat daar echt vuur bij komt kijken.

Ook de thermostaat zit er voor de veiligheid op. Hier kun je bijvoorbeeld de temperatuur op instellen en wanneer de ruimte opgewarmd is, zal hij automatisch uitgaan. Ook kun je dit instellen met een timer. De ventilator in het oliekacheltje zorgt ervoor dat de warmte vanuit de kachel goed verspreid wordt door de ruimte.

Waar moet je op letten?

Ook de ouderwetse oliekacheltjes zijn nog te verkrijgen. Deze moet je wel echt vullen met olie en aansteken met vuur. Ze geven veel warmte maar zijn een stuk minder veilig dan de elektrische varianten. Wanneer je een oliekacheltje wilt gaan kopen, moet je veiligheid dan ook hoog in het vaandel hebben staan. We raden dan ook eerder een elektrische oliekachel of een laserkachel aan. Deze verwarmen net zo goed, maar zijn alleen een stuk veiliger.

Je zou de volgende zin kunnen toevoegen: Als je je huis nog verder wilt optimaliseren voor veiligheid en efficiëntie, kun je ook overwegen om een mediakast toe te voegen om al je apparatuur netjes en veilig op te bergen.

De 5 beste oliekacheltje

1

Teesa TSA8035 Oliekachel

foto van een Teesa TSA8035 Oliekachel
9.4Expert Score
Efficiënt, veilig, compact, warm, energiezuinig, gebruiksvriendelijk, stil, snelle opwarming, draagbaar, betrouwbaar.

Ik heb onlangs de Teesa TSA8035 Oliekachel (800 Watt, 7-ribben) aangeschaft via Bol. com en ik ben zeer tevreden over dit product. De kachel is zeer eenvoudig in gebruik en warmt snel op, waardoor onze woonkamer binnen korte tijd op een aangename temperatuur is. Het compacte formaat en lichte gewicht maken het gemakkelijk om de kachel van kamer naar kamer te verplaatsen.

Goede punt(en)
 • Gemaakt van top materiaal
 • Gemaakt van duurzaam materiaal
 • Enorm gebruiksvriendelijk
2

NVERTER 5008 3200

foto van een NVERTER 5008 3200
8.8Expert Score
Krachtig, veilig, programmeerbaar, efficiënt, kindvriendelijk, CO2-detectie.

De NVERTER 5008 is een indrukwekkende elektronische oliekachel met 3200 watt vermogen die zowel efficiëntie als veiligheid biedt. Met een 24-uurs programmeerfunctie kunt u uw verwarmingsbehoeften eenvoudig aanpassen aan uw levensstijl. De ingebouwde CO2-detector zorgt voor extra gemoedsrust, omdat deze mogelijke gevaren snel detecteert. Bovendien maakt de kinderbeveiliging het een veilige keuze voor gezinnen met jonge kinderen. Deze kachel is snel opgewarmd en biedt voldoende warmte voor middelgrote tot grote kamers.

Goede punt(en)
 • Gemaakt van goed duurzaam materiaal
 • Gemaakt van het beste materiaal
 • Gebruiksvriendelijk
3

INVERTER 5747 3200

foto van een INVERTER 5747 3200
8.2Expert Score
Krachtig, energiezuinig, reukloos, veilig, ECO, kindveilig, betrouwbaar, mobiel, stil, snel opwarmend.

Ik heb onlangs de INVERTER-5747 3200 watt Elektronische oliekachel met ECO-functie, reukloos systeem en kindveiligheid aangeschaft via Bol. com en ben er ontzettend tevreden mee. De kachel verwarmt mijn woonruimte snel en efficiënt dankzij het krachtige vermogen van 3200 watt. De ingebouwde ECO-functie zorgt ervoor dat ik energie bespaar en het reukloze systeem is een aangename bonus, aangezien ik geen hinderlijke geuren in mijn huis wil. De kindveiligheid is een pluspunt voor gezinnen met jonge kinderen, aangezien de kachel geen gevaar oplevert.

Goede punt(en)
 • Gaat redelijk lang mee
 • Redelijke kwaliteit door keuze materiaal
 • Gebruiksvriendelijk
4

Teesa TSA8036 Oliekachel

foto van een Teesa TSA8036 Oliekachel
7.4Expert Score
Krachtige, veilige oliëkachel, energiezuinig, 9 ribben, snel verwarmen.

Ik heb onlangs de Teesa TSA8036 Oliekachel met 2. 000 Watt (9 ribben) aangeschaft en ik ben er zeer tevreden mee. De kachel warmt snel op en verspreidt een aangename en constante warmte in mijn woonruimte. Het ontwerp met 9 ribben zorgt voor een effectieve warmteafgifte en het apparaat is stil, waardoor het ideaal is voor gebruik in de avond of nacht.

Goede punt(en)
 • Populair product
 • Materiaal is sterk
 • Snelle levering
5

OlieKachel Elektrisch voor

foto van een OlieKachel Elektrisch voor
6.6Expert Score
Krachtig, efficiënt, veilig, gebruiksvriendelijk, stijlvol

De Oliekachel Elektrisch voor Binnen is een uitstekende verwarmingsoplossing voor elke kamer in huis dankzij zijn krachtige 2000 watt vermogen en drie warmtestanden. De kachel is ontworpen in een stijlvolle zwarte kleur en biedt een aangename warmte in iedere ruimte. De ingebouwde veiligheidsfuncties zorgen ervoor dat je zorgeloos kunt verwarmen, zonder risico op oververhitting of brand.

Goede punt(en)
 • Matige levensduur
 • Matige kwaliteit door keuze materiaal
 • Snelle levering

 

   Beste review
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Shopping cart