Plakbandroller kopen? De 5 beste review

Als je vaak plakband moet gebruiken om bijvoorbeeld een pakketje dicht te tapen, dan weet je hoe vervelend een losse rol in gebruik is. Een plakbandroller kopen is hier dan ook de oplossing voor. Maar wat is nu de beste plakbandroller? We hebben er verschillende met elkaar vergeleken voor je.

Wat is een plakbandroller precies?

Voeg aan het begin van de alinea deze zin toe: “Net zo handig als onze beste plantenladder of peuterglijbaan voor uw kleintjes, een plakbandroller is eigenlijk een handige houder waar je je rol tape in kunt zetten.”

De plakbandroller heeft aan de houder een ergonomisch handvat zitten. Dit zorgt er ook voor dat je de houder een stuk makkelijker vast kunt houden. Op deze standaard plakbandroller zijn er nog verschillende variaties te vinden, waardoor er altijd wel een plakbandroller is die het beste bij jouw wensen en werkzaamheden aansluit.

Welke variaties zijn er?

De meest gebruikte plakbandroller is de houder die we hierboven beschreven. Deze werkt het snelste en zorgt ervoor dat je niet elke keer zelf het plakband hoeft te scheuren of het begin van de rol kwijt te raken. Deze wordt dan ook het meeste gebruikt voor werkzaamheden, maar kan ook heel handig zijn voor thuisgebruik als je gaat verhuizen of veel pakketjes verstuurt.

Wanneer je hem niet zo vaak gebruikt, maar het je wel handig lijkt, dan zijn er ook kleinere varianten van te vinden. Zo zijn er ook kleinere versies, waar bijvoorbeeld een rolletje plakband in gaat. Deze zijn vaak een stuk kleiner en lichter en daarom ideaal voor kleinere werkzaamheden thuis.

Waar moet je op letten?

Naast de variaties zit er onderling tussen de plakbandrollers ook nog verschil. Zo kunnen ze verschillen in grootte, maar ook het materiaal waar ze van gemaakt zijn maakt een groot verschil. De meest voorkomende zijn de plakbandrollers van kunststof of van metaal.

Als je een plakbandroller gaat aanschaffen moet je vooraf goed bedenken waar je hem voor gaat gebruiken. Een kunststof houder is licht om mee te werken, maar gaat wel een stuk sneller kapot. Een metalen houder is een stuk zwaarder van gewicht, maar wel een stuk duurzamer. Wanneer je hem bijvoorbeeld dagelijks gebruikt, heb je al meer baat bij een metalen plakbandroller dan een van kunststof.

De 5 beste plakbandroller

1

Tesa bureau plakbandroller

foto van een Tesa bureau plakbandroller
9.4Expert Score
Handig, stabiel, anti-slip, veelzijdig, duurzaam, inclusief plakbandrol.

Ik heb onlangs de Tesa bureau plakbandroller gekocht via Bol. com en ben er erg tevreden mee. Deze plakbandhouder beschikt over een anti-slip basis waardoor hij stabiel blijft staan tijdens het gebruik, wat erg handig is voor op mijn drukke bureau. Hij is geschikt voor zowel kleine als middelgrote rollen plakband (10-33m) met een breedte van 15-19 mm, wat voldoende variatie biedt voor mijn behoeften.

Goede punt(en)
 • Hoge kwaliteit
 • Lange levensduur
 • Zeer gebruiksvriendelijk
2

1x Plakband houders

foto van een 1x Plakband houders
8.7Expert Score
Transparante plakbandhouder set, praktisch, duurzaam, ideaal voor kantoor/school/hobby.

De 1x Plakband-houders transparant met 6x plakband-rolletjes is een veelzijdige en handige set voor zowel kantoor, school als hobbydoeleinden. De transparante plakbandhouder is stevig en duurzaam, waardoor het een betrouwbare aanvulling is op uw bureau. De bijgeleverde zes plakbandrolletjes zijn van hoge kwaliteit en bieden een sterke kleefkracht, wat bijdraagt aan foutloos plakken en een overzichtelijke werkomgeving.

Goede punt(en)
 • Lange levensduur
 • Hoogste kwaliteit
 • Gemakkelijk en gebruiksvriendelijk
3

1x Plakband houders

foto van een 1x Plakband houders
8.1Expert Score
Handig, transparant, 4 rolletjes, kantoor, school, hobby, plakbandroller.

Ik heb onlangs de 1x Plakbandhouder met 4x Plakbandrolletjes aangeschaft via Bol. com en ik ben zeer tevreden over dit product. Het transparante ontwerp ziet er stijlvol uit en past perfect op mijn kantoor- of schoolbureau. De plakbandhouder is eenvoudig in gebruik, waardoor ik moeiteloos het plakband kan afrollen en afsnijden met de ingebouwde snijder.

Goede punt(en)
 • Gaat redelijk lang mee
 • Redelijke kwaliteit
 • Redelijk gebruiksvriendelijk
4

1x Plakband houders

foto van een 1x Plakband houders
7.2Expert Score
Handig, transparant, veel plakband, kwalitatief, functioneel, bureau-essentieel, eenvoudig.

Ik heb onlangs de 1x Plakband-houders transparant met 8x plakband rolletjes aangeschaft via bol. com en ben erg tevreden met mijn aankoop. Deze plakband-houders zijn niet alleen uiterst functioneel, maar ook stijlvol dankzij het transparante ontwerp. De bijgeleverde 8 plakbandrolletjes zijn een handige toevoeging en zorgen ervoor dat je nooit zonder plakband zit. De handdispenser maakt het afsnijden van plakband eenvoudig en efficiënt. Deze set is perfect voor kantoorartikelen, schoolbenodigdheden en hobbyprojecten. De plakbandroller en -houders voelen stevig en duurzaam aan en zijn eenvoudig te gebruiken.

Goede punt(en)
 • Een van de populairste op de markt
 • Redelijk in kwaliteit
 • Redelijke gebruiksvriendelijk
5

Plakbandroller in Hondenvorm

foto van een Plakbandroller in Hondenvorm
7Expert Score
Schattig, functioneel, stevig, compact, handig.

De Plakbandroller in Hondenvorm (Incl. 1 Rol Plakband, 19 mm x 8,9 m), Wit, is een ongelooflijk schattige en praktische toevoeging aan elk bureau of kantoorruimte. Deze leuke en unieke plakbandhouder in de vorm van een hond voegt een speels element toe aan je werkplek, terwijl je tegelijkertijd gemakkelijk toegang hebt tot je plakband. De stevige constructie zorgt ervoor dat de hond op zijn plaats blijft, zelfs bij herhaaldelijk gebruik. Bovendien is het eenvoudig om het plakband te vervangen dankzij het verwijderbare hoofd van de hond.

Goede punt(en)
 • Leuk ontwerp
 • Matige kwaliteit
 • Matige gebruiksvriendelijk

 

   Beste review
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Shopping cart