Autowasmiddel kopen? De 5 beste review

Ook je auto heeft wel eens een wasbeurt nodig. Je kunt het doen met allesreiniger, maar dit zijn vaak te agressieve schoonmaakmiddelen voor de lak van je auto. Dit kun je het beste doen met gespecialiseerd wasmiddel voor je auto.

Waarom autowasmiddel gebruiken?

Allesreinigers bevatten vaak agressieve reinigers. Dit is voor je huis geen probleem, maar kan de lak van je auto lelijk beschadigen. Daarnaast kunnen ze ook de bestaande wax of de sealant aantasten. Dit wil je natuurlijk voorkomen. Je kunt dan ook het beste kiezen om je auto te wassen met een specifiek autowasmiddel.

Een autowasmiddel is zo ontworpen dat hij het vuil los kan weken zonder dat hij de lak beschadigt. Hij lift het vuil al met kleine bewegingen van de oppervlakte. Dit zorgt er dan ook voor dat je niet hard hoeft te boenen om je auto schoon te krijgen. De bestanddelen die de autowasmiddel bevat zorgt er ook voor dat de spons gladder over het lakwerk glijdt en daardoor de was niet kan beschadigen.

Verschillende soorten autowasmiddel

Er zijn veel verschillende soorten merken autowasmiddel waar je uit kunt kiezen. Op het eerste gezicht zal het lijken alsof elke soort en merk hetzelfde is. Toch zitten er onderling nog kleine verschillen. Zo kan de concentratie anders zijn, maar is er bijvoorbeeld ook gespecialiseerde wasmiddel voor specifieke soorten lak.

Ook heeft niet elke auto lak, maar ik kan er ook een wrap overheen zitten. Ook voor deze soort is er weer een apart soort wasmiddel. Daarnaast kunnen bepaalde soorten ook een stuk verzorgender zijn en makkelijk je auto weer helemaal glanzend maken. Dit soort autowasmiddel is dan bijvoorbeeld weer niet geschikt voor een auto met matte lak.

Hoe kies je het juiste autowasmiddel?

Wat het juiste wasmiddel voor je auto is, is afhankelijk van je auto. Hier moet je vooral kijken naar de soort lak of wrap die je hebt. Hiervoor is altijd een bijpassende soort wasmiddel te vinden. Ook als je auto erg vies is, moet je een ander soort wasmiddel gebruiken. Zo kun je bijvoorbeeld voorkomen dat je krasjes veroorzaakt of kies juist voor een wasmiddel dat er ook voor kan zorgen dat er wat krasjes verdwijnen.

Als laatste is het ook belangrijk dat je kiest voor een autowasmiddel dat je auto ook verzorgt. Zo zal hij weer prachtig gaan glimmen.

De 5 beste autowasmiddel

1

Tenzi Detailer Velgenreiniger

foto van een Tenzi Detailer Velgenreiniger
9.1Expert Score
Effectief, eenvoudig, snel reinigend, milieuvriendelijk, veelzijdig bruikbaar.

De spuitfles van 600 ml is zeer gebruiksvriendelijk en zorgt voor een gelijkmatige verdeling van het wasmiddel op de velgen, carrosserie en ramen van mijn auto. Het reinigingsmiddel werkt effectief tegen hardnekkig vuil en zorgt voor een glanzend resultaat.

Goede punt(en)
 • Gemaakt van het beste materiaal
 • Gaat relatief lang mee
 • Zeer gebruiksvriendelijk
2

Elite Detailer Professionele

foto van een Elite Detailer Professionele
8.4Expert Score
Effectief,; gemakkelijk aan te brengen; laat auto glanzen.

Deze 1000 ml spuitfles is zeer gemakkelijk in gebruik en zorgt voor een snelle en efficiënte schoonmaakbeurt zonder al te veel inspanning. Ik was onder de indruk van hoe goed het product viezigheid en aanslag verwijdert zonder de lak te beschadigen.

Goede punt(en)
 • Gemaakt van goed duurzaam materiaal
 • Gemaakt van goede kwaliteit materiaal
 • Gebruiksvriendelijk
3

Karcher autoreiniger autoshampoo

foto van een Karcher autoreiniger autoshampoo
7.8Expert Score
Effectieve reiniging, schuimt goed, geschikt voor hogedrukreinigers, economisch.

De Karcher Autoreiniger Autoshampoo (5 liter) is een effectief reinigingsmiddel voor het moeiteloos verwijderen van vuil, alg en vet van uw voertuig.

Goede punt(en)
 • Gemaakt van redelijk duurzaam materiaal
 • Redelijke kwaliteit
 • Redelijk snelle levering
4

Karcher autoreiniger autoshampoo

foto van een Karcher autoreiniger autoshampoo
7.6Expert Score
Effectief, schuimend, makkelijk aan te brengen, duurzaam, glanzend resultaat.

Ik heb onlangs de Kärcher Autoreiniger Autoshampoo (1 liter) aangeschaft en ik ben zeer tevreden over het resultaat.

Goede punt(en)
 • Redelijke service bij aankoop
 • Redelijk van kwaliteit
 • Gebruiksvriendelijk
5

Tenzi Detailer Clean

foto van een Tenzi Detailer Clean
6.4Expert Score
Effectieve glasreiniger, makkelijk aanbrengen.

Deze glasreiniger wordt geleverd in een handige spuitfles van 600 ml, waardoor het gemakkelijk aan te brengen is op zowel ruiten als carrosserie.

Goede punt(en)
 • Gemaakt van matig duurzaam materiaal
 • Gemaakt van matig materiaal
 • Snelle levering

 

   Beste review
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Shopping cart