Bandendrukmeter kopen? De 5 beste review

Wanneer je in een auto rijdt is het belangrijk om er altijd voor te zorgen dat de spanning van je banden juist is. Als dit niet zo is, kan dit leiden tot gevaarlijke situaties. Het is dus belangrijk dat je regelmatig controleert of je banden de juiste bandendruk hebben. Dit kun je meten met een bandendrukmeter.

Wat is een bandendrukmeter?

Met een bandendrukmeter kun je controleren of de banden van je auto de juiste spanning hebben. Deze spanning wordt uitgedrukt in bar, maar kennen we in de volksmond beter als bandendruk. Met een bandendrukmeter is dit makkelijk te meten.

In het onderhoudsboekje van je auto kun je vinden wat de druk van jouw banden moet zijn. Je zet de bandendrukmeter op het ventiel van je auto en hij zal dan meteen kunnen meten hoeveel bar er op jouw band staat. Wanneer deze te laag is, is het belangrijk dat je je banden oppompt.

Waarom moet je bandendruk meten?

Wanneer je bandendruk niet goed is loop je verschillende risico’s. Zo kan het bijvoorbeeld zorgen dat je een klapband krijgt. Ook kan een slechte bandenspanning ervoor zorgen dat je meer brandstof verbruikt. Dit is niet alleen slecht voor je portemonnee, maar ook voor het milieu. Neem ook een kijkje op onze blog over drankkoelers voor meer informatie over producten voor thuis en op kantoor.

Het hebben van een goede bandenspanning kan je dus veel geld besparen. De aanschaf van een bandendrukmeter is dan misschien niet altijd even goedkoop, maar het kan er wel voor zorgen dat je banden langer meegaan en je minder benzine verbruikt.

Waar moet je op letten als je een bandendrukmeter koopt?

Een bandendrukmeter is een goede toevoeging op het onderhoud van je auto. Wanneer je een meter wilt kopen moet je wel opletten dat je voor kwaliteit gaat. De prijs-kwaliteitsverhouding kan in dit geval betekenen dat goedkoop duurkoop is. De kans is groot dat een goedkopere meter minder precies kan meten.

Daarnaast moet hij prettig in gebruik zijn, fijn in de hand liggen en eenvoudig te bedienen zijn. Hij biedt je de mogelijkheid om problemen tijdig op te sporen, maar dan moet hij wel zo makkelijk in gebruik zijn dat je hem ook echt gaat gebruiken. Ook is het wel zo handig als je een meter hebt met led verlichting erin. Dit is erg handig als je bijvoorbeeld in een donker je bandenspanning wilt controleren, omdat je een melding op je dashboard krijgt.

De 5 beste bandendrukmeter

1

Dunlop Bandenspanningsmeter Analoog

foto van een Dunlop Bandenspanningsmeter Analoog
9.3Expert Score
Handig, nauwkeurig, compact, duurzaam, analoog, opbergdoosje inbegrepen, gebruiksgemak.

De Dunlop Analoog Bandenspanningsmeter is een betrouwbaar en eenvoudig te gebruiken instrument voor het meten van de bandenspanning van auto’s, motoren en vrachtwagens. De meter wordt geleverd met een handig opbergdoosje wat zorgt voor een goede bescherming bij niet-gebruik. Bij het testen van deze bandendrukmeter vond ik de aflezing van de analoge schaal duidelijk en nauwkeurig. Het compacte ontwerp maakt het gemakkelijk om op te bergen in het dashboardkastje van de auto. Het gebruik is eenvoudig, je plaatst het apparaat op het ventiel van de band en de druk wordt direct weergegeven.

Goede punt(en)
 • Gemaakt van het beste materiaal
 • Gemaakt van duurzaam materiaal
 • Zeer gebruiksvriendelijk
2

AdroitGoods Bandenspanningsmeter Bandendrukmeter

foto van een AdroitGoods Bandenspanningsmeter Bandendrukmeter
8.5Expert Score
Nauwkeurig, gebruiksvriendelijk, compact, duurzaam, helder display, handig.

Ik ben zeer tevreden met de AdroitGoods Bandenspanningsmeter, een handige en betrouwbare digitale drukmeter in een strakke zwarte uitvoering. Deze bandendrukmeter is eenvoudig in gebruik en biedt snelle en nauwkeurige meetresultaten. De heldere LCD-display maakt het gemakkelijk om de metingen af te lezen, zelfs in donkere omstandigheden.

Goede punt(en)
 • Redelijke service
 • Kwaliteit door keuze materiaal
 • Snelle levering
3

Digitale Bandenspanningsmeter Autobanden

foto van een Digitale Bandenspanningsmeter Autobanden
7.8Expert Score
Nauwkeurig, gemakkelijk, snel, helder LCD-scherm, compact, betrouwbaar, 150 PSI.

Recentelijk heb ik de Digitale Bandenspanningsmeter van BOL. com aangeschaft en ik ben zeer tevreden met dit handige product. De meter is eenvoudig in gebruik en heeft een duidelijk LCD-scherm, zodat je snel en nauwkeurig de bandenspanning kunt aflezen. Deze bandendrukmeter kan tot wel 150 PSI meten, wat meer dan voldoende is voor mijn auto. Het compacte formaat zorgt ervoor dat je het eenvoudig kunt opbergen in het handschoenenkastje of andere plekken in de auto.

Goede punt(en)
 • Gaat redelijk lang mee
 • Zeer redelijk kwaliteit
 • Redelijk snelle levering
4

BBB Cycling PressureGauge

foto van een BBB Cycling PressureGauge
7.1Expert Score
Nauwkeurig, makkelijk in gebruik, digitaal, 11 bar, compact, betrouwbaar.

De BBB Cycling PressureGauge Bandendrukmeter Fiets (BMP-90) is een uitstekend digitaal hulpmiddel om de bandenspanning van uw fiets te meten. Met een bereik tot 11 bar en een geïntegreerde manometer, biedt deze drukmeter nauwkeurige metingen en eenvoudig af te lezen resultaten. Het compacte en lichtgewicht ontwerp maakt het gemakkelijk om onderweg mee te nemen.

Goede punt(en)
 • Gaat goed mee
 • Redelijk van kwaliteit
 • Goede prijs kwaliteit verhouding
5

TPMS Bandenspanning Sensoren

foto van een TPMS Bandenspanning Sensoren
6.3Expert Score
Gemakkelijk, nauwkeurig, Bluetooth, app-verbonden, betrouwbaar.

De TPMS-Bandenspanning Sensoren met Motor Bandenspanningsmeter en Bluetooth 5. 0 verbinding is een uitstekend hulpmiddel om de bandenspanning van uw voertuig constant in de gaten te houden. Het systeem is eenvoudig te installeren en maakt gebruik van Bluetooth 5. 0 technologie om snel en nauwkeurig de gegevens te delen met de bijbehorende app op uw smartphone. Na een snelle en foutloze verbinding, biedt de app duidelijke, real-time informatie over de bandenspanning en -temperatuur. De sensoren zijn compact, lichtgewicht en zeer betrouwbaar.

Goede punt(en)
 • Gemaakt van matig duurzaam materiaal
 • Matige kwaliteit
 • Gebruiksvriendelijk

 

   Beste review
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Shopping cart