Kinderbestekset kopen? De 5 beste review

Kinderbestek is de beste manier om je kindje te helpen onafhankelijk te leren eten en om hun fijne motoriek te verbeteren. Kinderbestek verschilt net een beetje van volwassene bestek en maakt de maaltijden van je kindje een leuke en spannende ervaring.

Waarom zou je kinderbestek kopen?

Kinderbestek is speciaal ontworpen voor kinderen en is er voor verschillende leeftijden. Dit betekent dat het kinderbestek geschikt is om vast te houden voor kleine handjes, wat de kinderen aanmoedigt om zelfstandig te leren eten en zo hun eigen vaardigheden te ontwikkelen.

Ook is het een stuk veiliger aangezien het kinderbestek meestal een stuk kleiner en lichter is en afgeronde randen heeft. Ook wanneer je kind een kieskeurige eter is, kan het geven van kinderbestek een motivatie zijn om zelf te eten. Het is dan ook een leuk cadeautje wat vaak gegeven wordt. Als u de maaltijden zelf bereidt, overweeg dan om geavanceerde keukengereedschappen zoals een houtskoolstarter, hoogsnoeier of een handdoekklem te gebruiken om het proces te vergemakkelijken.

Soorten kinderbestek

Als je op zoek gaat naar een leuk kinderbestek setje zul je erachter komen dat er erg veel keuze is. Ook zijn er verschillende gradaties in. Zo is vaak het eerste kinderbestek gemaakt van siliconen of harder plastic. Daarna gaan ze over op een besteksetje van bamboe of een roestvrij staal.

Niet alleen het materiaal van het kinderbestek kan verschillen, ook zijn er veel verschillende stijlen en kleuren. Zo is er bijvoorbeeld kinderbestek met op het handvat verschillende herkenbare figuren zoals nijntje of hun favoriete dier. Ook is kinderbestek in erg veel verschillende kleuren te vinden. Dit maakt het eten natuurlijk nog leuker en motiveert kinderen ook om het zelf te gaan gebruiken.

Waar moet je op letten als je kinderbestek koopt?

Als eerste moet je er natuurlijk op letten dat het kinderbestek geschikt is voor de leeftijd van je kind. Ook het materiaal waar het kinderbestek van gemaakt is, is daarbij van belang. Je wilt natuurlijk niet een te klein kind al bestek van roestvrij staal geven. Dit heeft alles te maken met de veiligheid en hoe het bestek vastgehouden wordt.

Daarnaast is voor veel kinderen het ontwerp en de kleur van het bestek belangrijk. Wanneer dit bestek is met een leuk kleurtje of een figuurtje wat ze herkennen zullen ze al veel meer interesse tonen in het bestek. Dit kan ervoor zorgen dat ze graag met het bestek willen eten en op die manier hun fijne motoriek en coördinatie verder kunnen ontwikkelen.

De 5 beste kinderbestekset

1

Kindermessen Kinderbestekset Set

foto van een Kindermessen Kinderbestekset Set
9.4Expert Score
Veilig, kleurrijk, kindvriendelijk, vaatwasserbestendig, set van 3.

Ik heb onlangs de set van 3 Kindermessen – Kinderbestekset – Vaatwasser Veilig aangeschaft via Bol. com en ben zeer tevreden over deze aankoop. De messen zijn ideaal voor kleine handjes, waardoor mijn kinderen nu zelfstandig kunnen eten zonder zichzelf te bezeren dankzij de veilige en kindvriendelijke ontwerpen. De kwaliteit van het materiaal is uitstekend en het feit dat ze vaatwasserbestendig zijn, maakt het schoonmaken een stuk eenvoudiger.

Goede punt(en)
  • Gemaakt van het beste materiaal
  • Gaat relatief lang mee
  • Gebruiksvriendelijk
2

4 Setjes Baby

foto van een 4 Setjes Baby
8.6Expert Score
Duurzaam, veilig, kleurrijk, gebruiksvriendelijk, perfect kinderbestekset.

Ik heb onlangs de 4-setjes baby bestek met vork en lepel in roze en beige aangeschaft bij bol. com en ik ben zeer tevreden over dit kinderbestekset. Het ontwerp is aantrekkelijk en past perfect bij de kleine handjes van mijn kinderen. Het materiaal van het bestek voelt stevig en van hoge kwaliteit aan, zodat ik me geen zorgen hoef te maken over het buigen of breken van de vork en lepel. Bovendien zijn de randen van het bestek afgerond, waardoor het veilig is voor mijn kleintjes om te gebruiken. Ondanks regelmatige reiniging in de vaatwasser behouden ze nog steeds hun kleur en vorm.

Goede punt(en)
  • Redelijke service
  • Goede kwaliteit
  • Gemakkelijk en gebruiksvriendelijk
3

Jollein Lepeltje Siliconen

foto van een Jollein Lepeltje Siliconen
8.2Expert Score
Zachte, duurzame lepels, ideaal voor baby's, mooi ontwerp.

Ik heb onlangs de Jollein Siliconen Lepeltjes (2 stuks) in de kleur Nougat aangeschaft en ik ben er erg tevreden over. Deze lepeltjes zijn perfect voor mijn kinderen, doordat ze gemaakt zijn van zacht, flexibel en BPA-vrij siliconen materiaal. Het ontwerp is speciaal aangepast voor kleine handjes en monden, waardoor het eten voor mijn kleintjes een stuk eenvoudiger én leuker is geworden.

Goede punt(en)
  • Gemaakt van redelijk duurzaam materiaal
  • Zeer redelijk kwaliteit
  • Redelijk gebruiksvriendelijk
4

Reer Kinderbestekset Bestek

foto van een Reer Kinderbestekset Bestek
7.5Expert Score
Leuk, kwalitatief, dierenthema, kindvriendelijk, RVS, 4-delig, stimuleert zelfstandig eten.

Ik heb onlangs de Reer Kinderbestekset gekocht voor mijn kinderen en ik ben meer dan tevreden met deze aankoop. De 4-delige set bestaat uit hoogwaardig RVS bestek dat zowel duurzaam als veilig is voor mijn kleintjes. De dierenafbeeldingen (giraffe, leeuw, olifant en aap) maken het eten voor mijn kinderen extra leuk, en ze zijn erg enthousiast om met hun nieuwe bestek te eten.

Goede punt(en)
  • Redelijke service bij aankoop
  • Kwaliteit door keuze materiaal
  • Gewicht
5

Mepal Mio kinderbestek

foto van een Mepal Mio kinderbestek
7Expert Score
Stevig, kleurrijk, kindvriendelijk, duurzaam, handig.

De Mepal Mio Kinderbestek Set (3-delig, Deep Turquoise) is een uitstekende keuze voor ouders die hun kleintjes willen helpen met zelfstandig eten. Deze mooie en praktische set bestaat uit een mes, een vork en een lepel, allemaal ontworpen met de juiste afmetingen voor kleine handjes. Het stijlvolle design en de diepe turkooizen kleur maken het extra aantrekkelijk voor kinderen. De set is gemaakt van hoogwaardig, BPA-vrij materiaal dat zowel duurzaam als veilig is.

Goede punt(en)
  • Gemaakt van matig duurzaam materiaal
  • Gemaakt van matig materiaal
  • Snelle levering

 

      Beste review
      Logo
      Enable registration in settings - general
      Shopping cart