Handpalmschuurmachine kopen? De 5 beste review

Als je een doe-het-zelver bent die graag met hout werkt, kan een handpalmschuurmachine het werk flink verlichten. Hij is zeker onmisbaar in je collectie, zeker wanneer je vaak schildert of zelf je meubels maakt. Het kan ervoor zorgen dat het schuren van verschillende oppervlaktes veel makkelijker gaat en je elke keer weer een mooi glad en egale ondergrond krijgt.

Wat is een handpalmschuurmachine?

Met een handpalmschuurmachine kun je op een makkelijke manier verschillende oppervlaktes schuren. Hij is klein en handzaam en vaak ook licht van gewicht waardoor hij makkelijk in de hand ligt. Het kost een stuk minder moeite dan wanneer je met de hand zou schuren aangezien het apparaat het zware werk voor je doet.

Wanneer je met schuurpapier een oppervlakte gaat schuren is dit zeer belastend voor je rug en je armen. Wanneer je een handpalmschuurmachine gebruikt worden je rug en armen een stuk minder belast aangezien je de machine alleen maar heen en weer hoeft te bewegen. Dit zorgt er ook voor dat de machine zeer gelijkmatig schuurt en je zelf geen kracht hoeft te zetten.

Verschillende soorten handpalmschuurmachine

Er zijn verschillende soorten handpalmschuurmachines. Hierbij heb je de schuurmachine die rond draait rond een as, de bandschuurmachine waarbij een schuurband tussen twee rollers beweegt en ook de deltaschuurmachine waarbij de schuurzool de vorm van een driehoek heeft. Als je meer wilt weten over andere handige tools, lees dan onze blog over de handstrooier, hengelhouder of handdoekklem.

Hierbij is de delta schuurmachine de machine die we meestal bedoelen Als we het over een handpalmschuurmachine hebben. De driehoekige vorm zorgt ervoor dat je makkelijk in de hoekjes kunt komen en zo in een keer alles netjes kan afwerken. Ook zit er verschil in hoe hij te gebruiken is. Zo zijn er accu schuurmachines en schuurmachines op elektriciteit.

Hoe kies jij de beste handpalmschuurmachine

Wanneer je een handpalmschuurmachine gaat kopen zijn er een paar dingen waar je op moet letten. Als eerste moet je beslissen wat voor soort machine je wilt. Laat dit aansluiten bij de klus die je ermee wilt uitvoeren. Als je een beginner bent en hem vooral voor meubels wilt gebruiken kom je al snel uit bij een deltaschuurmachine.

Verder moet je ook uitzoeken welke snelheden hij heeft, wat zijn toerental is en natuurlijk ook het werkcomfort is erg belangrijk. Ook moet je onthouden dat sommige schuurmachines een specifiek type schuurpapier nodig hebben en je deze altijd apart zal moeten kopen.

De 5 beste handpalmschuurmachine

1

Powerplus POWX0481 Elektrische

foto van een Powerplus POWX0481 Elektrische
9.1Expert Score
Krachtig, veelzijdig, handig, goede stofopvang, handige koffer, 220W.

De Powerplus POWX0481 Elektrische Schuurmachine is een veelzijdige en krachtige handpalmschuurmachine die perfect is voor zowel de beginnende als de ervaren doe-het-zelver. Met een vermogen van 220W en een compact ontwerp kan deze multischuurschuurmachine gemakkelijk worden gebruikt op verschillende oppervlakken en in kleine ruimtes. De set wordt geleverd met 15 hoogwaardige schuurpapiervellen, waardoor je meteen aan de slag kunt gaan. Dankzij de handige stofopvangbox blijft je werkruimte schoon en stofvrij, wat zorgt voor een veilige en aangename werkervaring.

Goede punt(en)
 • Gemaakt van het beste materiaal
 • Gaat relatief lang mee
 • Snelle levering
2

Powerplus POWESET5 Handpalmschuurmachine

foto van een Powerplus POWESET5 Handpalmschuurmachine
8.9Expert Score
Krachtig, gemakkelijk, veelzijdig, duurzaam, compleet, handig formaat, lichtgewicht.

De Powerplus POWESET5 Handpalmschuurmachine/Multischuurmachine is een veelzijdige en krachtige elektrische schuurmachine met een vermogen van 140 W. In combinatie met de bijgeleverde 100 vellen schuurpapier biedt dit apparaat een uitstekende keuze voor zowel professionele als doe-het-zelf klussers. De machine is eenvoudig te bedienen en heeft een ergonomisch ontwerp, waardoor het comfortabel in de hand ligt. De schuurmachine presteert goed op verschillende oppervlakken en kan zowel grof als fijn schuurwerk aan.

Goede punt(en)
 • Gaat lang mee
 • Gemaakt van goede kwaliteit materiaal
 • Gebruiksvriendelijk
3

Powerplus POWEB4020 Accu

foto van een Powerplus POWEB4020 Accu
8.2Expert Score
Krachtig, gemakkelijk, veelzijdig, wendbaar, efficiënt, comfortabel, snoerloos, 18V, accu exclusief.

De Powerplus POWEB4020 Accu-schuurmachine is een veelzijdige en krachtige handpalmschuurmachine die het gemak van snoerloos werken biedt dankzij de 18V werking (exclusief accu en lader). Deze multischuurmachine heeft een ergonomisch ontwerp en is gemakkelijk te hanteren voor zowel grote als kleine schuurklussen. Hoewel de accu en lader afzonderlijk moeten worden aangeschaft, zorgt dit voor extra flexibiliteit, omdat het compatibel is met verschillende accu’s van Powerplus.

Goede punt(en)
 • Gemaakt van redelijk duurzaam materiaal
 • Redelijke kwaliteit door keuze materiaal
 • Redelijk gebruiksvriendelijk
4

Profeco DS20 delta

foto van een Profeco DS20 delta
7.4Expert Score
Krachtig, veelzijdig, comfortabel, handig, effectief, stofopvangbox, schuurpad, accu-loos.

I recently purchased the Profeco DS20 Delta Schuurmachine 20V Handpalmschuurmachine/Multischuurmachine and I am thoroughly impressed with its performance. This cordless and versatile device, which comes with a stofopvangbox and schuurpad (but excludes the battery and charger), offers excellent power and effective sanding for various surfaces. Its ergonomic design fits comfortably in hand, allowing for easy maneuverability and control.

Goede punt(en)
 • Een van de populairste op de markt
 • Redelijk van kwaliteit
 • Snelle levering
5

Powerplus POWEBMSS1 Handpalmschuurmachine

foto van een Powerplus POWEBMSS1 Handpalmschuurmachine
6.3Expert Score
Krachtig, handig, compact, lange-levensduur.

De Powerplus POWEBMSS1 Handpalmschuurmachine is een uitstekende aanvulling op mijn gereedschapsarsenaal. Deze 18V schuurmachine is krachtig en wordt geleverd met een 18V 1. 5Ah batterij en oplader, wat erg handig is voor draadloos gebruik. Ik merkte dat hij zeer gebruiksvriendelijk en comfortabel in de hand ligt tijdens het schuren. Een extra pluspunt is het ingebouwde stofopvangsysteem, wat helpt om mijn werkruimte schoon en stofvrij te houden.

Goede punt(en)
 • Leuk ontwerp
 • Matige kwaliteit
 • Matige gebruiksvriendelijk

 

   Beste review
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Shopping cart