Oogkapje kopen? De 5 beste review

Een oogkapje wordt gebruikt als medisch hulpmiddel. Iedereen weet wel wat een oogkapje is, alleen wordt het al snel geassocieerd met piraten of carnaval. Toch is een oogkapje niet te vergelijken en heeft het ook nog een belangrijk medisch doel.

Bieden van bescherming

Een oogkapje kan om verschillende redenen gedragen moeten worden. Vaak gaat het om bescherming bieden aan je oog. Als je bijvoorbeeld gevoelig bent voor licht of een operatie hebt gehad, kan een oogkapje je oog beschermen tegen het licht of vuiligheid.

Over het algemeen wordt een oogkapje aangeraden omdat je oog op een of andere manier (tijdelijk) beschadigd is. Zo moet je er bijvoorbeeld ook een dragen nadat je ogen gelaserd zijn. Door een oogkapje kan je oog rustig helen en zul je minder kans lopen op bijwerkingen of infecties.

Oogprothese

Niet alles na een operatie kun je een oogkapje dragen. Ook zijn er esthetische doeleinden. Wanneer je bijvoorbeeld een oog mist kan dit confronterend voelen voor jezelf. Je wilt het dan liever verbergen. Een oogkapje biedt hier een uitkomst aan.

Ook wanneer je een keer een dag geen zin hebt in een oogprothese, kan een oogkapje uitkomst bieden. Je kunt er zelfs mee slapen. Niet iedereen vindt het namelijk even fijn om met de prothese te dragen tijdens het slapen. Met een oogkapje kun je de oogholte afdekken en beschermen.

Het juiste oogkapje

Verder kunnen oogkapjes voor nog meer doeleinden toegepast worden. Zo kan het ook als hulpmiddel ingezet worden bij een lui oog of andere medische doeleinden. Vaak krijg je als doktersadvies te horen dat je een oogkapje moet gaan dragen. Als je erover twijfelt, kun je het altijd beter met de dokter overleggen. Zo kan het bijvoorbeeld ook zijn dat een oogkapje een infectie alleen maar kan verergeren. Overleg dan ook altijd met de dokter wat de beste optie voor je is.

Als je een oogkapje moet kopen, zijn er een paar dingen waar je op moet letten. Zo zijn er bijvoorbeeld ook oogstickers, die vooral weer worden gebruikt voor een lui oog, maar ook gevoerde oogkapjes of juist harde oogkapjes. Elke heeft weer zijn eigen doel en toepassing. Zo is een gevoerde juist weer zacht voor het oog, maar een hard oogkapje biedt weer meer bescherming. Ook moet het oogkapje goed aansluiten, maar ook weer niet te strak zitten.

De 5 beste oogkapje

1

Eyezoo Ooglapje Medisch

foto van een Eyezoo Ooglapje Medisch
9.3Expert Score
Effectief, comfortabel, verstelbaar, herbruikbaar, geschikt na operatie.

Ik heb onlangs de Eyezoo Ooglapje Medisch Gebruik – Oogpatch – Eyepatch gekocht voor een familielid die een oogoperatie heeft ondergaan. Ik moet zeggen dat ik aangenaam verrast was door de kwaliteit en het comfort van dit product. Het ooglapje zit comfortabel en blijft goed op zijn plaats zonder te veel druk uit te oefenen op het oog, terwijl het toch een volledige afdekking biedt. Het materiaal is zacht, hypoallergeen en ademend, wat bijdraagt aan het comfort tijdens het dragen. De band is verstelbaar en past zowel volwassenen als kinderen.

Goede punt(en)
  • Gemaakt van het beste materiaal
  • Gemaakt van duurzaam materiaal
  • Gebruiksvriendelijk
2

Boland Set 4

foto van een Boland Set 4
8.8Expert Score
Set van 4, zwart, unisex ooglapjes, kinderen/volwassenen, piraten.

De Boland Set van 4 Ooglapjes Zwart is een fantastische aanvulling op je piratenkostuum voor zowel kinderen als volwassenen. Deze unisex accessoire set is gemaakt van hoogwaardig materiaal, waardoor het comfortabel en duurzaam is. Het ontwerp past perfect bij verschillende feestthema’s en maakt je piratenoutfit nog spannender. De ooglapjes blijven goed zitten bij het dragen dankzij het elastische bandje. Ik was aangenaam verrast door de betaalbare prijs, gezien je maar liefst vier lapjes krijgt.

Goede punt(en)
  • Gaat lang mee
  • Gemaakt van goede kwaliteit materiaal
  • Gemakkelijk en gebruiksvriendelijk
3

MIRO Nylon Slaap

foto van een MIRO Nylon Slaap
8Expert Score
Comfortabel, lichtgewicht, effectief, premium kwaliteit, uniseks, zwart.

Ik heb onlangs het MIRO Nylon Slaap Masker aangeschaft en ben zeer tevreden met mijn aankoop. Dit reismasker is van hoge kwaliteit, comfortabel en biedt totale verduistering, perfect voor op reis of thuis. Het uniseks ontwerp en de verstelbare band zorgen voor een perfecte pasvorm. Daarnaast is het masker gemaakt van zacht en ademend materiaal, waardoor het aangenaam aanvoelt op de huid.

Goede punt(en)
  • Zeer redelijke service aan de klant
  • Gemaakt van redelijk kwaliteit materiaal
  • Gebruiksvriendelijk
4

Ooglapje Zijde Ultrasoft

foto van een Ooglapje Zijde Ultrasoft
7.2Expert Score
Zacht, comfortabel, effectief, medisch gebruik, verstelbaar, duurzaam.

Het Ooglapje Zijde – Ultrasoft – Medisch Gebruik – Navy Blue is een uitstekende oplossing voor het afdekken van het oog voor verschillende doeleinden, zoals het behandelen van een lui oog, na een operatie of na het laseren. Het ooglapje is gemaakt van ultrazacht materiaal en voelt enorm comfortabel aan op de huid. De kwaliteit van het product is hoogstaand, wat het een betrouwbaar hulpmiddel maakt voor medisch gebruik.

Goede punt(en)
  • Populair product
  • Redelijk in kwaliteit
  • Snelle levering
5

Accessoireset piraat schatkist

foto van een Accessoireset piraat schatkist
6.4Expert Score
Leuke, complete, realistische piraat accessoireset.

Ik heb onlangs de 15-delige Accessoireset Piraat Schatkist aangeschaft en kan met trots zeggen dat het een fantastische toevoeging is voor mijn piratenkostuum tijdens themafeestjes. Het pakket bestaat uit alle benodigde accessoires zoals twee pistolen, een haakhand, verrekijker, doodshoofd, vlag, bandana, ooglapje, dolk, schatkaart en nog veel meer. De kwaliteit van de items is zeer goed en de prijs-kwaliteitverhouding is uitstekend.

Goede punt(en)
  • Gemaakt van matig duurzaam materiaal
  • Matige kwaliteit
  • Snelle levering

Voor meer informatie over andere handige kantoorartikelen voor je bedrijf, bekijk ook eens ons artikel over de beste papiersnijmachine.

      Beste review
      Logo
      Enable registration in settings - general
      Shopping cart