Mondspiegel kopen? De 5 beste review

Een mondspiegel is een instrument dat over het algemeen voornamelijk gebruikt wordt door tandartsen of andere tandheelkundige. Ze gebruiken het om de binnenkant van je mond goed te kunnen onderzoeken. Maar niet alleen tandartsen kunnen gebruik maken van een mondspiegel, ook thuis kun je er veel voordelen van ervaren.

Wat is een mondspiegel precies?

De mondspiegel bestaat uit een handvat met aan het uiteinde een ronde spiegel bevestigd. Deze spiegel is meestal gemaakt van metaal of glas en heeft een licht gebogen vorm. Deze vorm zorgt ervoor dat moeilijk bereikbare plekken in je mond makkelijk te bekijken zijn.

Het handvat is meestal lang en slank waardoor alles goed te bereiken is. Zo kan de tandarts makkelijker zien hoe jouw tanden er uit zien en of je gaatjes hebt. Daarnaast krijgt hij ook goed zicht op zowel je tandvlees, de tong en je tanden. Wil je meer weten over oogkapjes die ook kunnen helpen met zicht? Lees dan eens onze blog over oogkapjes.

Mondspiegel thuis gebruiken

Niet alleen voor tandartsen is een mondspiegel handig, ook thuis kun je hem gebruiken. Je kunt je eigen tanden met een normale spiegel controleren, maar zo zul je nooit goed je achterste kiezen en de achterkant van je tanden kunnen bekijken. Met een mondspiegel gaat dit een stuk makkelijker.

De mondspiegel geeft je de kans om je hele gebit even goed te bekijken. Zo kun je zelf controleren of je je tanden wel goed poetst en of je eventueel dan tandsteen, tandplak of een gaatje hebt. Dit kun je ook op deze manier makkelijk bij je kinderen controleren. Op deze manier kun je ook je kinderen aan het gevoel van een mondspiegel laten wennen. Zo ben je goed voorbereid voordat je naar je jaarlijkse controle bij de tandarts gaat en zullen je kinderen het ook minder spannend vinden.

Waar moet je op letten als je een mondspiegel wilt kopen?

Als je een mondspiegel voor thuisgebruik wilt aanschaffen, zijn dit dezelfde soort mondspiegels als die de tandarts gebruikt. Je kunt kiezen of je er een van metaal of van glas wilt hebben. Beide werken ze goed en zijn ze ook makkelijk schoon te maken en te desinfecteren.

Let hierbij goed op dat het om een mondspiegel gaat die niet beslaat. Een normale spiegel zal namelijk door je adem beslaan waardoor jij je tanden niet meer kunt zien. Daarnaast moet je ook letten dat het handvat van de mondspiegel lang genoeg is.

De 5 beste mondspiegel

1

Lactona Mondspiegel

foto van een Lactona Mondspiegel
9.2Expert Score
Compacte Lactona Mondspiegel, helder beeld, duurzaam, gebruiksgemak.

De Lactona Mondspiegel is een uitstekend hulpmiddel om een ​​grondige reiniging van uw gebit te waarborgen. De mondspiegel is van hoge kwaliteit en stelt u in staat om elke hoek van uw mond te inspecteren, wat essentieel is voor een goede tandgezondheid. Het ontwerp van de spiegel is zeer gebruiksvriendelijk, met een stevige grip en een perfect formaat dat gemakkelijk te manoeuvreren is.

Goede punt(en)
 • Hoogste kwaliteit
 • Gemaakt van duurzaam materiaal
 • Goede prijs kwaliteit verhouding
2

Professioneel tandarts setje

foto van een Professioneel tandarts setje
8.7Expert Score
Handig, kwalitatief, hygiënisch tandarts-setje, RVS, inclusief etui.

Ik heb onlangs de Professioneel Tandarts Setje 6-delig aangeschaft via bol. com en ik ben ontzettend tevreden met de kwaliteit en functionaliteit van deze set. De RVS tandsteen verwijderaar, tandplakverwijderaar, tandartshaakje, tandsteenhaakje, tandarts spiegel en gebitsreiniging mondspiegel zijn allemaal van hoge kwaliteit en stellen me in staat om mijn gebit grondig te reinigen. Het luxe etui maakt het opbergen en vervoeren van deze set zeer gemakkelijk.

Goede punt(en)
 • Redelijke service
 • Gemaakt van goede kwaliteit materiaal
 • Goede prijs kwaliteit verhouding
3

Tandarts Mondspiegel Set

foto van een Tandarts Mondspiegel Set
8.2Expert Score
Handige tandarts set, effectief tandsteen verwijderen, goede kwaliteit.

De Tandarts Mondspiegel Set voor het verwijderen van tandsteen is een handig en praktisch hulpmiddel voor het behoud van een goede mondhygiëne. Deze set bestaat uit een spiegel, een sonde en een pincet waarmee je moeilijk bereikbare plekken in je mond effectief kunt reinigen en tandsteen kunt verwijderen. Door het gebruik van hoogwaardig roestvrijstaal heeft de set een solide en duurzame kwaliteit.

Goede punt(en)
 • Zeer redelijke service aan de klant
 • Redelijke kwaliteit
 • Redelijk snelle levering
4

Compleet Tandarts Setje

foto van een Compleet Tandarts Setje
7.8Expert Score
Handig, duurzaam, professioneel tandarts setje, grondige mondverzorging.

com en ben aangenaam verrast door de hoge kwaliteit en functionaliteit van deze set. Het tandsteenhaakje, tandartshaakje, mondspiegel en tandarts gereedschap hebben een solide en professioneel gevoel, waardoor ik grondig mijn mondhygiëne kan bijhouden vanuit huis.

Goede punt(en)
 • Gaat goed mee
 • Gemaakt van sterk materiaal
 • Gebruiksvriendelijk
5

Tandarts gereedschap 6

foto van een Tandarts gereedschap 6
7Expert Score
Handig, duurzaam, veelzijdig, kwaliteit, draagbaar

Ik heb onlangs het Tandarts-gereedschap, 6 stuks RVS setje aangeschaft en ik ben er ontzettend tevreden mee. De hoge kwaliteit van het materiaal is duidelijk merkbaar, wat resulteert in duurzaamheid en effectiviteit.

Goede punt(en)
 • Leuk ontwerp
 • Matige kwaliteit door keuze materiaal
 • Gebruiksvriendelijk

 

   Beste review
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Shopping cart