Papiersnijmachine kopen? De 5 beste review

Je kunt een schaar gebruiken om papier te knippen, maar als je echt een rechte en strakke lijn moet hebben, kun je beter een papiersnijmachine kopen. Daarnaast is een papiersnijmachine ook een stuk sneller in gebruik en hoef je er minder moeite voor te doen.

Waarom een papiersnijmachine gebruiken?

Een papiersnijmachine maakt het knippen, of beter gezegd het snijden, van papier een stuk makkelijker. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het op maat maken van een flyer of folder. Je kunt dit knippen, maar met een papiersnijmachine ben je een stuk sneller klaar en kost het je nog minder moeite ook.

Zeker wanneer je veel papier op maat moet snijden, gaat hier veel tijd in zitten. Wanneer je een goede papiersnijmachine hebt, kun je zelf meerdere bladeren tegelijkertijd op maat snijden. Zo ben je helemaal snel klaar en ziet het er nog een stuk beter en strakker uit ook.

Soort papiersnijmachines

Er zijn verschillende soorten papiersnijmachines die je kunt kopen. De meeste bekende soort hierbij is de hefboomsnijmachine. Deze soort heeft geen hoge capaciteit, maar is wel makkelijk in gebruik. Deze is dan ook perfect voor thuisgebruik.

Een andere soort die je veel thuis in gebruik ziet, is de rolsnijmachine. Deze is vooral geschikt voor dun materiaal en schuif je van de ene naar de andere kant om het papier te snijden. Verder is er nog een stapelsnijmachine. Deze is vooral geschikt om veel papier tegelijkertijd te snijden. Een echte krachtpatser!

Waar moet je op letten?

Als je een papiersnijmachine wilt aanschaffen zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Als eerst natuurlijk waar wil je hem voor gaan gebruiken en hoeveel papier moet je er mee kunnen snijden? Als je hem vooral voor de hobby wilt gaan gebruiken, hoef je geen stapelsnijmachine aan te schaffen want zoveel capaciteit heb je niet nodig. Voor een bedrijf kan dit natuurlijk wel weer van belang zijn.

Verder moet hij natuurlijk makkelijk en veilig in gebruik zijn. Controleer ook of hij makkelijk schoon te maken is en veel onderhoud nodig heeft. Wanneer je het mes en de machine goed schoon houd, zal hij al een stuk langer mee gaan en geen onderhoud nodig hebben. Snijd dan ook niet te veel papier in één keer en probeer er ook geen andere materialen mee te snijden. Dit kan het mes sneller bot maken.

De 5 beste papiersnijmachine

1

Dahle 507 Rolsnijmachine

foto van een Dahle 507 Rolsnijmachine
9.4Expert Score
Dahle 507 efficiënt, nauwkeurig, veilig, 8 vellen, A4-formaat.

De Dahle 507 Rolsnijmachine A4 is een efficiënt en hoogwaardig product met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Deze rolsnijmachine is eenvoudig te gebruiken en kan maximaal 8 A4-formaat vellen van 80 g/m² papier in één keerbeweging nauwkeurig snijden. Het apparaat heeft een stabiel en stevig ontwerp, waardoor het ideaal is voor zowel thuisgebruik als voor kleine kantoren. De snijbladen van de Dahle 507 zijn zeer scherp en maken moeiteloze, precieze sneden in het papier.

Goede punt(en)
 • Hoogste kwaliteit
 • Lange levensduur
 • Goede prijs kwaliteit verhouding
2

Leitz Precision Home

foto van een Leitz Precision Home
8.9Expert Score
Precies snijden, veilig, tot 8 vellen, stijlvol antraciet ontwerp.

De Leitz Precision Home Snijtafel A4 met mesbeveiliging voor thuis is een uitstekend en betrouwbaar hulpmiddel voor al je knip- en snijbehoeften. Deze antracietkleurige snijtafel is in staat om tegelijkertijd tot wel 8 A4-vellen met precisie te snijden, wat perfect is voor zowel alledaagse taken als voor creatieve projecten. Het mesbeveiligingssysteem zorgt voor een veilige ervaring, terwijl de duurzame materialen en het strakke ontwerp garant staan voor een lange levensduur.

Goede punt(en)
 • Gemaakt van goed duurzaam materiaal
 • Gemaakt van goede kwaliteit materiaal
 • Snelle levering
3

Vaessen Creative Papiersnijder

foto van een Vaessen Creative Papiersnijder
8.2Expert Score
Precies, handig, gemakkelijk, compact, duurzaam, veilig, multifunctioneel, soepel, lichtgewicht, nauwkeurig.

De Vaessen Creative Papiersnijder en Riller (11,4 x 30,5 cm) is een betrouwbare en duurzame papiersnijmachine die zorgt voor nauwkeurig en schoon snijwerk. Dankzij de handige ingebouwde riller is het ook eenvoudig om mooie vouwlijnen te creëren. De snijmachine is lichtgewicht en compact, wat zorgt voor extra gebruiksgemak en draagbaarheid.

Goede punt(en)
 • Zeer redelijke service aan de klant
 • Gemaakt van redelijk kwaliteit materiaal
 • Redelijk snelle levering
4

ACROPAQ Papiersnijder 1

foto van een ACROPAQ Papiersnijder 1
7.2Expert Score
Efficiënt, nauwkeurig, compact, veelzijdig, gebruiksvriendelijk, duurzaam, hoeksnijder inbegrepen, 4 snijstanden.

De ACROPAQ Papiersnijder is een zeer handige en efficiënte A4-rolsnijmachine die ik onlangs heb aangeschaft. Deze papiersnijder beschikt over een enkele meskop met vier verschillende snijstanden waarmee je zonder problemen meerdere soorten snedes kunt maken, zoals rechte lijnen, golvend, geperforeerd en zelfs hoeksnijden. Het ruimtebesparende inklapbare ontwerp maakt het gemakkelijk op te bergen en neemt weinig ruimte in beslag op mijn bureau. De snijmachine is zeer eenvoudig te bedienen, wat betekent dat zelfs beginners er moeiteloos mee aan de slag kunnen.

Goede punt(en)
 • Populair product
 • Gemaakt van sterk materiaal
 • Gebruiksvriendelijk
5

Trimmer Precise Cut

foto van een Trimmer Precise Cut
6.8Expert Score
Efficiënt, nauwkeurig, veilig, compact, gebruiksvriendelijk.

De Trimmer Precise Cut A4 is een handige en betrouwbare papiersnijmachine, geschikt voor het snijden van maximaal 5 vellen A4-papier tegelijk. Met zijn compacte formaat en gebruiksvriendelijke ontwerp maakt deze trimmer nauwkeurig snijden van zowel papier als foto’s kinderlijk eenvoudig. Het materiaal voelt duurzaam en stevig aan, wat me vertrouwen geeft dat het apparaat lang meegaat. Daarnaast zorgt de transparante liniaal voor meer precisie bij het snijden van recht en op maat gesneden papier.

Goede punt(en)
 • Redelijk design
 • Matige kwaliteit door keuze materiaal
 • Gebruiksvriendelijk

“Voor meer opties om je slaap te verbeteren, lees ons blog over het beste oogkapje.

   Beste review
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Shopping cart