Inbusset kopen? De 5 beste review

Voor andere klusgereedschappen zoals een hoogsnoeier of een handige handdoekklem voor het ophangen van je werkhandschoenen, kun je ook terecht op onze blog. En als je een visliefhebber bent, bekijk dan ook onze post over de beste hengelhouders.

Wat is een inbusset precies?

Een inbusset is een setje met verschillende inbussleutels. Tijdens het klussen wordt veel gebruikgemaakt van verschillende inbusbouten die allemaal verschillende groottes hebben. Wanneer jij een paar inbussleutels hebt, is de kans groot dat je niet voor elke klus de juiste maat hebt.

Een inbusset zorgt ervoor dat je alle veelvoorkomende maten in een set hebt. Zo hoef jij nooit meer te zoeken of te meten of je wel het juiste formaat inbussleutel hebt. Je hoeft je dit nooit meer af te vragen, want je weet dat je een complete set hebt en daardoor altijd over de juiste inbussleutel beschikt.

Verschillende soorten inbussets

Wanneer je op zoek wilt gaan naar een inbusset zal het je opvallen dat er erg veel keuze is. Over het algemeen lijken ze allemaal op elkaar en bevatten ze dezelfde maten. Wel is het ene set uitgebreider dan de andere. Deze bevat bijvoorbeeld hele kleine tot hele grote inbussleutels.

Ook zijn er instapklare sets. Dit zijn sets waarbij de meest voorkomende maten van inbusbouten zijn samengesteld waardoor je voor de meeste klussen wel het juiste formaat zal hebben. Verder komen ze meestal in een houder of in een mooi doosje zodat je ze altijd goed en netjes kunt bewaren en ze niet snel kwijt zal raken.

Hoe kies je het juiste inbusset?

Wanneer je een eigen inbusset gaat kopen zijn er een paar dingen waar je op moet letten. Als eerste moet je kijken naar wat voor soort inbussleutels hij bevat. Zo zijn er in de sleutels voor centimeters, maar ook voor inches. Kijk goed naar welke soort je hebt, aangezien ze moeten worden afgesteld op de inbusbouten.

Over het algemeen worden de sleutels meester gemaakt van metaal of staal. Ze zijn dus altijd sterk en robuust. Wel moet je nog kijken naar de hoeveelheid sleutels en naar hoe ze verpakt zitten. Met een grotere set van bijvoorbeeld 30 sleutels is dit wel zo handig, zeker wanneer je hem veel onderweg gebruikt.

De 5 beste inbusset

1

ESTARK Inbussleutel Set

foto van een ESTARK Inbussleutel Set
9.3Expert Score
Duurzaam, handig, 9 maten, kogelkop, handige houder, sterk materiaal.

Ik heb onlangs de 9-delige ESTARK Inbussleutel Set met houder en kogelkop gekocht en ben zeer tevreden over de kwaliteit en veelzijdigheid van deze set. De inbussleutels zijn gemaakt van hoogwaardig chroom-vanadiumstaal, waardoor ze sterk en duurzaam zijn. De set bevat 9 maten van 1,5 mm tot 10 mm, wat betekent dat ik het geschikte gereedschap altijd bij de hand heb voor verschillende klussen.

Goede punt(en)
 • Kwaliteit door het beste materiaal
 • Lange levensduur
 • Enorm gebruiksvriendelijk
2

Inbusset Inbussleutelset Stiftsleutelset

foto van een Inbusset Inbussleutelset Stiftsleutelset
8.4Expert Score
Duurzaam, extra lang, nauwkeurige pasvorm, handig, 9-delig.

De BGS 35101 Inbusset – Inbussleutelset – Stiftsleutelset is een uitstekende set voor elke doe-het-zelver en professional. Deze extra lange set bevat zowel Engelse (inch) als SAE-maten, waardoor het geschikt is voor diverse klussen. De sleutels zijn gemaakt van robuust materiaal, wat zorgt voor een lange levensduur en betrouwbaarheid.

Goede punt(en)
 • Gaat lang mee
 • Kwaliteit door keuze materiaal
 • Goede prijs kwaliteit verhouding
3

TOPEX Inbusset gekleurd

foto van een TOPEX Inbusset gekleurd
7.9Expert Score
Hoge kwaliteit, eenvoudig te gebruiken, kleurcode, duurzaam, handig.

De TOPEX Inbusset gekleurd 35D966 is een geweldige toevoeging aan mijn gereedschapskist. Deze 9-delige set met inbussleutels van verschillende maten is perfect voor allerlei klussen rondom het huis en in mijn werkplaats. De heldere kleuren zorgen ervoor dat ik in één oogopslag de juiste maat kan vinden, wat tijd bespaart en mijn efficiëntie verhoogt.

Goede punt(en)
 • Gemaakt van redelijk duurzaam materiaal
 • Redelijke kwaliteit door keuze materiaal
 • Redelijk gebruiksvriendelijk
4

Torx Tstar inbusset

foto van een Torx Tstar inbusset
7.3Expert Score
Uitstekende kwaliteit, handig, duurzaam, goede grip, 9-delig.

De BGS 794 Torx-inbusset (T-star) is een zeer handige en praktische set, bestaande uit 9 stiftsleutels met boring. Deze set is ideaal voor elke doe-het-zelver of professional die op zoek is naar een betrouwbare en veelzijdige verzameling van inbussleutels. De kwaliteit van het gereedschap is uitstekend, met een duurzame en robuuste constructie en een goede afwerking. De pasvorm van de sleutels en schroefkoppen is precies, waardoor ze comfortabel en veilig zijn in gebruik en het risico op uitglijden of schade aan schroeven wordt verkleind.

Goede punt(en)
 • Gaat goed mee
 • Materiaal is sterk
 • Gewicht
5

Stolz Inbus sleutelset

foto van een Stolz Inbus sleutelset
6.9Expert Score
Stevig, handig, veelzijdig, compact, nauwkeurig.

De Stolz Inbus Sleutelset (8-delig) is een uitstekende keuze voor zowel de doorgewinterde klusser als de beginnende doe-het-zelver. Deze kwalitatief hoogwaardige inbussleutels zijn gemaakt van duurzaam en sterk staal, waardoor ze bestand zijn tegen intensief gebruik. Het compacte ontwerp van de set is erg handig: de inbussleutels kunnen worden ingeklapt tot een makkelijk op te bergen en mee te nemen formaat.

Goede punt(en)
 • Matige levensduur
 • Matige kwaliteit door keuze materiaal
 • Gebruiksvriendelijk

 

   Beste review
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Shopping cart